به گزارش مرور نیوز،از روزنامه ایندیپندنت، این نتیجه حاصل بزرگترین مطالعه ای است که تاکنون در جهان در خصوص اثرات انتشار سوخت فسیلی بر سلامت انسان انجام شده است.
سازمان جهانی بهداشت هشدار داده است که آلودگی هوا در حال 'از بین بردن سلامت انسان' است و فعالان محیط زیست نیز دودهای دیزلی را بزرگترین فاجعه بهداشت عمومی توصیف کرده اند.
در این مطالعه جدید که به ریاست محققان دانشگاه دوسلدورف المان انجام شد، اثرات آلودگی هوا و سر و صدای ترافیک بر 41 هزار نفر در پنج کشور اسپانیا، آلمان، نروژ، سوئد و دانمارک برای 9 سال بررسی شد.
هیچ یک از این افراد در زمان آغاز تحقیق پرفشاری خون نداشتند اما در طول اجرای این مطالعه، بیش از شش هزار و 200 نفر اعلام کردند که به این بیماری مبتلا شده اند و یا شروع به مصرف دارو برای پایین آوردن فشار خون خود کرده اند.
محققان با بررسی وضعیت شرکت کنندگان در مطالعه، متوجه شدند احتمال ابتلا به فشار خون بالا در افرادی که در آلوده ترین قسمت های یک شهر زندگی می کردند، در قیاس با افرادی که در مناطق کمتر آلوده ساکن بودند، بیشتر است.
به گفته محققان، این خطر همانند این است که فردی با شاخص عادی توده بدنی دچار اضافه وزن شود.
علاوه بر این، سر و صدای ناشی از ترافیک عامل دیگری برای ابتلا به فشار خون بالا است و این مطالعه نشان داد ساکنان مناطقی که متوسط سطح سر و صدای شبانگاهی در آن مناطق 50 دسی بل -- به اندازه سطح گفت و گو در یک خانه -- است، در قیاس با ساکنان مناطقی با سطح سر و صدای 40 دسی بل -- مانند یک کتابخانه-- ، شش درصد بیشتر در معرض احتمال ابتلا به فشار خون بالا هستند.
به گفته محققان براساس یافته تازه ترین پژوهش، سر و صدای ناشی از ترافیک و آلودگی هوا هر یک به طور مستقل با پرفشاری خون ارتباط دارد و احتمال دارد هر یک از این دو عامل به صورت متفاوت بر بدن تاثیر بگذارند.
به عبارت دیگر، ممکن است تاثیر آلودگی هوا بر قلب و رگ های خونی و از طریق ایجاد التهاب و مختل کردن سیستم عصبی باشد اما سر و صدا به سیستم های عصبی و هورمونی آسیب بزند.