به گزارش مرور نیوز، ولادیمیر پوتین ، پس از ورود به صربستان گفت که از ابقای آرامش در منطقه حمایت میکند؛ وی غرب را به بی ثبات کردن منطقه بالکان از طریق تقویت عضوگیری برای ناتو متهم کرده بود.
پوتین ادامه داد : روسیه همانند صربستان دوست دارد که اوضاع در منطقه بالکان با ثبات بماند و خطرناک نباشد. اگرچه صربستان و تمامی کشورهای همجوار آن به دنبال پیوستن به اتحادیه اروپا هستند اما بلگراد همچنان روابط نزدیکی با مسکو دارد.
در مساله جدایی کوزوو از صربستان به سال ۲۰۰۸، روسیه این استقلال را به رسمیت نشناخت و در عوض، بلگراد هم هرگز به تحریمهای بینالمللی اقتصادی علیه مسکو نپیوست؛ حتی دیوارنگاره "کوزوو، صربستان است، کریمه روسیه است" در خیابانهای صربستان نقش بسته است.
سفر پوتین به صربستان با مخالفتهایی علیه رئیس جمهوری این کشور همراه بود به طوری که هزاران تن علیه ووجیچ دست به راهپیمایی اعتراضی هفتگی زدند.
رئیس جمهوری روسیه همچنین در سفرش به صربستان، کوزوو را به ایجاد یک ارتش غیر قانونی متهم کرد و گفت: اقدامات کوزوو باعث افزایش تنش با صربستان شده و به بی ثبات شدن منطقه میانجامد. اقدام این کشور در ایجاد ارتش جدید، غیرقانونی است. متاسفانه مقامهای پریشتینا یکسری اقدامات تحریک آمیز را اخیرا انجام دادهاند که باعث بی ثبات کردن اوضاع شده است. این اقدام از سوی کوزوو با مخالفت بلگراد و بیش از ۱۲۰ هزار اقلیت صرب کوزوو همراه بوده است.
پوتین ادامه داد: این نقض آشکار قطعنامه سازمان ملل است که در آن به دولت کوزوو اجازه داده نشده تا ارتشی جدید تشکیل دهد. اقدام میانجیگری اتحادیه اروپا بین کوزوو و صربستان نتایجی نداشته است.
در همین حال پوتین در جریان این سفر خود یک توافق همکاری در زمینه انرژی صلحآمیز هستهای امضا کرد.
این توافق بین دو کشور شامل ساخت و مدرن کردن راکتورهای تحقیقات اتمی و توسعه پزشکی هستهای است.