بنیانگذار انجمن علمی «اس.تی.اس» خواستار گسترش همکاری های علمی با ایران شد

رئیس و مبتکر انجمن بین المللی علوم و فناوری در جامعه (STS) در دیدار با وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اعلام اینکه ایران می بایست حضوری فعال تر در این انجمن داشته باشد از آمادگی این تشکل علمی برای گسترش همکاری ها با کشورمان خبر داد.

به گزارش  مرورنیوز، «کوجی اومی» که روز سه شنبه و در حاشیه سیزدهمین مجمع جهانی علم و فناوری در شهر کیوتو ژاپن با «محمد فرهادی» دیدار می کرد این موضوع را مطرح و یادآور شد: ایران به دلیل پیشرفت های قابل توجهی که در عرصه های علمی، پژوهشی و تحقیقاتی کسب کرده مایلیم «اس.تی.اس» همکاری خود را با ایران توسعه دهد.
مقام ژاپنی همچنین اظهار داشت که ایران به عنوان یکی از کشورهای پیشرو در عرصه علم و فناوری می بایست نقشی فعال تر و پررنگ تر در انجمن بین المللی علوم و فناوری در جامعه (STS) داشته باشد و تمامی دست اندرکاران این مجموعه از این حضور استقبال می کنند.
وی با ابراز خرسندی از این دیدار و حضور وزیر علوم و هیات همراه در مجمع جهانی علمی و فناوری در کیوتو، از تمایل خود برای سفر به ایران خبر داد و گفت که در جریان این سفر می توان به شکلی مناسب راههای گسترش همکاریها میان دو طرف را مورد بررسی قرار داد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری کشورمان نیز در این ملاقات از ابراز تمایل ایران برای افزایش همکاریها با «اس.تی.اس.»سخن گفت و اینکه نهادهای علمی، تحقیقاتی و پژوهشی کشورمان بویژه استادان، محققان و تولیدکنندگان ایرانی به دلیل داشتن ظرفیت های لازم، از قابلیت های مناسب جهت برقراری چنین مناسباتی برخوردارند. 
وی از انجمن بین المللی علوم و فناوری در جامعه (STS) به دلیل داشتن دیدگاه های مثبت نسبت به مسائل جهانی؛ به عنوان نهادی نام برد که می تواند در حل مشکلات پیش آمده جامعه بشری در استفاده از علوم و فناوری، به ایفای نقش بپردازد.
گفتنی است، این انجمن در سال 2004 به ابتکار «کوجی اومی» به عنوان یک سازمان غیردولتی بنا نهاده شد که هم اکنون در شورای مرکزی آن 81 نفر از 28 کشور دنیا از جمله جمهوری اسلامی ایران عضویت دارند.
علاوه بر این 86 شرکت مشهور در حوزه علم و فناوری، 21 کشور جهان نیز به عنوان اعضا و شرکای اصلی با این تشکل همکاری دارند.
این تشکل علمی همه ساله و در نخستین یکشنبه ماه اکتبر به مدت سه روز میزبان اعضا و نمایندگان کشورهای مختلف در محل کنفرانس بین المللی کیوتو (محل امضای پیمان مشهور زیست محیطی کیوتو) است.
محمد فرهادی و هیات همراه که به منظور شرکت در سیزدهمین مجمع جهانی علم و فناوری در ژاپن بسر می برد، پیشتر نیز با همتایان خود از مالزی، قطر، ژاپن، ترکیه، تایلند و وزیر مشاور در امور علم و فناوری کابینه ژاپن دیدار و گفت وگو کرده است.
حسین سالارآملی قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل، یوسف حجت رایزن علمی ایران در کشورهای چین، ژاپن و کره جنوبی، هوشنگ طالبی رئیس دانشگاه اصفهان و امیر سعید کرمی معاون مرکز همکاریهای علمی و بین المللی «فرهادی» را در سفر به ژاپن همراهی می کنند.