رشته جراحی در شکم مادر در 2 دانشگاه ایران راه اندازی شد

رئیس پانزدهمین کنگره بین المللی زنان و زایمان از دریافت مجوزهای لازم رشته جراحی در شکم مادر از وزارت بهداشت خبر داد و گفت: این رشته در دو دانشگاه علوم پزشکی تهران و شیراز راه اندازی شده است.

به گزارش مرورنیوز، دکتر اشرف آل یاسین روز سه شنبه در 15 کنگره بین الملی زنان و زایمان در سالن همایش های رازی افزود: تمام مادران باردار باید غربالگری های جنین را انجام دهند تا در صورت وجود ناهنجاری های جنینی بتوان با تداخلات پزشکی در دوران بارداری و یا بلافاصه پس از زایمان، از بروز ناهنجاری های مادرزادی پیشگیری کرد.
وی افزود: تشخیص اختلالات مربوط به سیستم عصبی و مشکلات و نارسایی های قلبی از جمله مواردی است که می توان پس از تشخیص آنها در دوران بارداری از ایجاد مشکلات اساسی در نوزادان پیشگیری کرد.
آل یاسین خاطرنشان کرد: ایران یکی از معدود کشورهایی است که قوانینی در رابطه با ختم بارداری دارد که در صورت تشخیص ناهنجاری های جنینی و همچنین تشخیص بیماری هایی که جان مادر را به خطر اندازد، صورت می گیرد؛ این قوانین 52 مورد از این مشکلات را شامل می شود که در صورت تشخیص به موقع اجازه ختم بار داری داده می شود.

*** میزان مرگ و میر مادران باردار در ایران 20 در یک هزار نفر است
رئیس کنگره زنان و مامایی اظهار کرد: میزان مرگ و میر مادران باردار در حین زایمان و پس از آن در ایران 20 در یکهزار نفر است که گرچه در مقایسه با آمار جهانی مقدار مناسبی است، با این حال تلاش می شود کاهش یابد. 
آل یاسین مهمترین عامل مرگ مادران باردار درحین زایمان را به ترتیب خونریزی، فشار خون بالا، عفونت ها و بیماری های قلبی اعلام کرد.
پانزدهمین کنگره بین المللی زنان وزایمان با حضور جمعی از متخصصان ایرانی و خارجی این رشته روز سه شنبه در مرکز همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران آغاز شد و تا 16 مهر ماه ادامه دارد.