راه‌اندازی ۱۱ مرکز جامع سلول‌های بنیادی

معاونت علمی و فناوری اعلام کرد: ۱۱ مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در کشور راه‌اندازی شد تا علاوه بر تربیت متخصصان، تولید محصولات فناورانه این حوزه رونق گیرد.

به گزارش مرورنیوز، سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی دانشی بین رشته‌ای است که اعتلا و رشد آن نیاز به همکاری متخصصان رشته‌های گوناگون دارد. بنابراین محققان از حوزه های مختلف از متخصصان بالینی گرفته تا داروسازان، متخصصان علوم پایه پزشکی، مهندسان فنی و مهندسی بافت باید دور هم جمع شوند تا تحقیقات انجام شود.

در این مسیر مراکز جامع علوم و فناوری‌های سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی راه اندازی شدند تا شاهد تجمیع ظرفیت‌های علمی، نیروی انسانی و تجهیزات فنی و آزمایشگاهی باشیم. ستاد توسعه فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری از این حرکت حمایت کرد.

این مراکز با حمایت ستاد و مشارکت دانشگاه های مادر وابسته به وزارت علوم و وزارت بهداشت در برخی کلان منطقه ها ایجاد شده‌اند و به عنوان یکی از مهمترین ساختارهای منطقه ای توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی فعالیت می کنند.

تاسیس مراکز جامع علاوه بر اینکه منجر به رشد علم می شود به افزایش اشتغال متخصصان و دانش‌آموختگان رشته ها مرتبط می‌انجامد. در حال حاضر ۱۱ مرکز جامع در کشور فعال هستند.

مراکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه های علوم پزشکی تهران و تبریز در سال ۱۳۹۵ و شیراز در سال۱۳۹۶ با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری راه اندازی شدند.

همچنین در سال های ۱۳۹۷ تا اسفند ماه ۱۳۹۹ دانشگاه های علوم پزشکی کرمان، یزد، مشــهد، ایران، کرمانشاه و پژوهشگاه رویان و دانشگاه تربیت مدرس تحت حمایت مادی و معنوی ستاد برای راه اندازی و تجهیز مرکز جامع قرار گرفتند.

همچنین دانشگاه صنعتی شریف نیز با تامین زیرساخت های لازم و با توجه به پتانسیل های موجود در دانشگاه برای راه اندازی این مرکز توانست از حمایت های ستاد بهره مند شود.

طبق توافق نامه تاسیس این مراکز بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با دانشگاه های علوم پزشکی، قرار است ظرف مدت ۳ سال، حداقل پنج دانش آموخته دکتری تخصصی و پسا دکترا مبتنی بر مأموریت منطقه ای تعیین شده برای مرکز پذیرش و تربیت شوند.

همچنین ۳ محصول دانش بنیان و ۳ خدمت بالینی مبتنی بر سلول های بنیادی تولید شوند به نحوی که تاییدیه های لازم را از سازمان غذا و دارو یا معاونت درمان وزارت بهداشت اخذ کنند.

این مراکز همچنین متعهد شده اند، برای جلب مشارکت صنایع دارویی برای همکاری و سرمایه گذاری دو جانبه در تولید، بازاریابی و فروش محصولات دانش بنیان تولید شده گام بردارند و با شبکه سلول های بنیادی ایجاد شده توسط ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی همکاری مستمر داشته باشند.