به گزارش مرورنیوز و به نقل از معاونت علمی و فناوری، دسترسی آسان به سلول سرطانی در خون بیمار، قیمت پایین، مکانیزم تشخیص آسان و راحت سلول های سرطانی و استفاده از چندین آنتی بادی در یک سوزن از ویژگیهای این محصول ایرانساخت است.
اسم آن «کیت» است و شامل سر سوزن پزشکی عامل دار شده با آنتی بادی یا پادتن است. همچنین در آن ابزاری جدید که بتواند چندین مارکر سطحی سلول را شناسایی و تمام سلول های سرطانی را با مارکرهای مختلف جداسازی کند، ارائه می شود.
یک مزیت این روش نسبت به مکانیزم های دیگر روش تشخیص بسیار ساده آن است که با کمترین تجهیزات و فقط با یک میکروسکوپ ساده نوری قادر است سلول های مورد نظر را شناسایی و شمارش کند.
بـرآورد تقاضـای بالقـوه اسـتفاده از ایـن فنـاوری در کشـور بیش از ۶۰۰۰ تسـت در سـال ۱۴۰۰ اسـت کــه ایــن تعــداد در ســال ۱۴۰۹ بــه ۱۲۰۰۰۰ عــدد تســت می رســد. بــا احتســاب ۲۰ درصــد ســهم دســتگاه های موجــود در ایــران، تقاضــای بالقــوه ایــن دســتگاه در ســال های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۹ بــه ترتیــب ۱۲۰۰۰ و ۲۴۰۰۰ عـدد تسـت بـرآورد شـده اسـت. ظرفیـت اسـمی محصـول ۱۲۰۰۰ ویال/تسـت در سـال اسـت که با این اقدام حرکت برای تامین نیاز کشور آغاز شده است.
محققان یک تیم استارتاپی با همگرایی فناوری این محصول را تولید کردند. آنها برای نشــاندن نانــوذرات روی ســوزنها و عامــل دار کــردن آنــان بــا آنتی بــادی از فنــاوری نانــو و زیســت فناوری اســتفاده کردند کــه از جملــه مصادیــق همگرایــی فناورانــه هســتند.
مرکز فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز از این کسب و کار نوپا حمایت کرد تا زمینه برای توسعه بازار محصول فراهم شود.