معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این‌که در هشتمین دوره از جشنواره فارابی 4 هزار و 100 اثر ارسال شده است، گفت: در این دوره 7 محقق خارجی در حوزه ایران‌شناسی انتخاب شدند.

به گزارش مرور نیوز، ضیاء هاشمی روز یکشنبه، 24 بهمن ماه در اختتامیه هشتمین جشنواره بین‌المللی فارابی با اشاره به فلسفه ایجاد این جشنواره، افزود: شناسایی و معرفی آثار و استعدادهای برتر در حوزه علوم انسانی، کاربردی کردن علوم انسانی در جامعه و آشنایی با دستاوردهای محققان در این حوزه از جمله فلسفه برگزاری این جشنواره بوده است.

وی با بیان اینکه این جشنواره از سال 86 از سوی وزارت علوم برگزار شده است، خاطرنشان کرد: در برگزاری این جشنواره سازمان‌های ملی و بین‌المللی مانند یونسکو، آیسسکو، بنیاد ملی نخبگان، بنیاد ایران‌شناسی، سازمان ارتباطات اسلامی و وزارت امور خارجه مشارکت داشته‌اند.

هاشمی اضافه کرد: جشنواره بین‌المللی فارابی به عنوان یک جشنواره تلاش کرده است تا با شفافیت در داوری اقدام به الگوسازی در حوزه علم و پژوهش کند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه آثار ارسال شده به این جشنواره در حوزه‌هایی چون تاریخ و جغرافیا، حقوق، زبان و ادبیات فارسی، علوم اجتماعی و ارتباطات، علوم اقتصادی و مدیریت، علوم تربیتی، علوم سیاسی و روابط بین‌المللی، فقه و علوم انسانی، فقه و اصول، فلسفه کلام، اخلاق و ادیان، فناوری اطلاعات و کتابداری، مطالعات انقلاب اسلامی و مطالعات هنر و زیبایی‌شناسی ارسال شده است، اظهار کرد: بر اساس آیین‌نامه این جشنواره در هر گروه یک اثر برگزیده و یک اثر شایسته تقدیر در دو حوزه بزرگسالان و جوان معرفی خواهند شد.

هاشمی فرآیند داوری را پنج مرحله‌ای دانست و تاکید کرد: در این دوره چهار هزار و 100 اثر مورد ارزیابی قرار گرفتند و پس از داوری و ارزیابی، 9 اثر برگزیده و 8 اثر شایسته تقدیر معرفی خواهند شد.

وی با تاکید بر اینکه 77 درصد آثار رسیده در رده سنی بزرگسالان و 23 درصد در رده سنی جوان زیر 35 سال ارسال شده است، اضافه کرد: از میان صاحبان اندیشه خارجی پس از داوری هفت نفر دانشمند برتر در حوزه ایران‌شناسی انتخاب شده‌اند.

به گفته هاشمی، محققان برگزیده خارجی از کشورهای آلمان، ایتالیا، فرانسه، بلژیک، لبنان، هلند و سوریه بوده‌اند.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم خاطرنشان کرد: دو شخصیت پیشرو از میان دانشمندان علوم انسانی فقید، دو نفر از مفاخر ملی، دو نفر مترجم برجسته، یک نفر از نظریه‌پردازان، یک انجمن برتر و یک نشریه علوم انسانی برتر در فرآیند داوری انتخاب شده‌اند.

هاشمی پیام این جشنواره را «حرکت به سمت جامعه‌ای پویا» دانست و ابراز امیدواری کرد که آینده روشن کشور را با اتکا به سرمایه‌های اجتماعی و دینی خود ترسیم کنیم.