معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ایران در بازدید از مرکز بین المللی فناوری «زد پارک» چین و ملاقات با مسئولان این مرکز گفت که ایران بر اقتصاد دانش بنیان تمرکز ویژه دارد و در راستای اجرای این سیاست ها آماده است همکاری خود را با مراکز علمی چین بیش از پیش توسعه دهد.
به گزارش مرور نیوز، «سورنا ستاری» که در راس هیاتی در چین بسر می برد در ادامه بازدیدهای خود از مراکز علمی شهر پکن ؛ امروز سه شنبه از مرکز بین المللی فناوری «زد پارک» بازدید کرد و در جریان چگونگی فعالیت های آن قرار گرفت.
وی در سخنانی با حضور مدیران و مقام های ارشد این مرکز یادآور شد که در ایران 38 پارک علم و فناوری وجود دارد و بزرگترین استارتاپ ها در حوزه بیوتکنولوژی و ICT در منطقه خاورمیانه متعلق به ایران است.
ستاری اظهار داشت: به همین خاطر به دنبال تغییر مسیر اقتصاد کشور هستیم و تلاش داریم اقتصاد بر پایه نفت را به سمت اقتصاد دانش بنیان سوق دهیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری ایران تاکید کرد که این فرهنگ جدید در دولت تدبیر و امید آقای حسن روحانی به شکلی جدی دنبال می شود تا اجرایی گردد.
وی همچنین از فراهم شدن تسهیلات و شرایط ویژه برای شرکت های علمی و فناوری و دانش بنیان از جمله معافیت های مالیاتی و وام در ایران خبر داد و به طرف چینی گفت که آمادگی برای حضور فعال تر شرکت های دانش بنیان چین در چارچوب همکاریهای مشترک فراهم است.
رئیس مرکز بین المللی مجموعه فناوری «زد پارک» چین نیز با ابراز خرسندی از حضور هیات ایرانی در چین؛ از آمادگی مجموعه تحت پوشش خود برای گسترش همکاری ها با مرکز علمی و فناوری ریاست جمهوری کشورمان خبر داد.
«زنگ شیائو دونگ» در سخنانی ضمن تشریح فعالیت این مرکز همچنین خواستار تبادل تجربیات با ایران در زمینه پارک های فناوری شد.
وی یادآور شد که «زد پارک» چین در بخش استراتژی های کشور و در رابطه با فناوریهای ویژه فعالیت می کند و این آمادگی که همکاریها در بخش های مختلف شرکت های ایرانی فعال در این حوزه را توسعه دهیم وجود دارد.
رئیس مرکز بین المللی مجموعه فناوری «زد پارک» چین همچنین گفت که انتقال تکنولوژی های پیشرفته بخش عمده فعالیت این مرکز است و برای تداوم فعالیت های خود نیازمند همکاری و تعامل با دیگر کشورها هستیم.
وی یادآور شد که «زد پارک» چین هم اکنون با پارک های علم و فناوری اصفهان همکاری نزدیکی دارد و مایل است همکاری در بخش های دیگر را با این مرکز و سایر مراکز علمی ایران توسعه دهد.
«زنگ شیائو دونگ» در عین حال از اجرای طرح مشترک جدید با مرکز علم و فناوری اصفهان خبر داد که قرار است در سال 2017 دو طرف اقدام به اجرای برنامه های مشترک کنند.
همچنین در ادامه این نشست مدیران و مسئولان سه شرکت معتبر چینی فعال در حوزه علمی و فناوری در ایران به تشریح فعالیت ها و همکاریهای خود با شرکت های دانش بنیان کشورمان پرداختند و به سئوالات مطرح شده پاسخ دادند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری ایران قرار است عصر امروز با «وانگ گانگ» وزیر علوم و فناوری چین در شهر پکن دیدار کند و سپس راهی شهر «سوجو» در استان «شانشی» در مرکز چین شود تا از شرکت های دانش بنیان و مراکز علمی این شهر نیز بازدید داشته باشد.
ستاری و هیات همراه دیروز (دوشنبه) در راس هیاتی سفر سه روزه خود به کشور چین را به دعوت رسمی پروفسور بای چون لی رئیس آکادمی علوم چین از شهر پکن آغاز کرد.