به گزارش مرور نیوز، منصور غلامی وزیر علوم امروز در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت: رئیس سازمان امور استخدامی کشور آماری را درمورد آزمون استخدامی کشور ارائه کرده اند که نشان می داد تعداد متقاضیان استخدام در بخش دولتی به نسبت دوره قبلی که آزمون برگزار شده بود کاهش یافته است.
وزیر علوم اظهار داشت: بر اساس این آمار به نظر میرسد استعدادها و ظرفیتهای علمی کشور به سمت بخش خصوصی حرکت کرده، بخش خصوصی باید با تحصیلکرده های دانشگاهی تقویت شود تا ارتقا یابد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در مورد عدم بورسیه اتباع بیگانه و عدم صدور بورس برای ۳۹ دانشجوی افغانی که همگی جزو رتبه های اول و دوم کنکور بودند، گفت: دو نوع بورسیه در کشور ما وجود دارد، نوع اول افرادی از کشورهای دیگر با بورسیه دولت جمهوری اسلامی ایران که در کشور ما تحصیل می کنند و روال قانونی اش این است که ابتدا باید فرآیند قانونی و اداری اش طی شود تا بتوانند ویزای ورود به کشور را بگیرند.
غلامی گفت: یکسری از اتباع افغانستانی در کشور ما حضور دارند که والدین آنها در ایران زندگی می کنند، این بچه ها در ایران بزرگ شده و زندگی میکنند و در آزمون کنکور قبول شده اند. الزاما پذیرفته شدن این افراد در کنکور به معنای بورسیه شدن آنها نیست. اینها مثل بچه های خودمان هستند با این تفاوت که چون اتباع ایرانی نیستند آموزش رایگان شامل حالشان نمیشود.
وی ادامه داد: اگر اینها متقاضی بورسیه باشند باید به دلیل خاص آیین نامه ای وزارت علوم به آنها بورسیه بدهد که در برخی شرایط امکان پذیر نیست، به عنوان مثال وزارت علوم در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد بورسیه داخلی نمی دهد.
غلامی ادامه داد: یا اینکه دولت افغانستان تقاضا کند این دانشجویان از بورسیه استفاده کنند که به نظر میرسد باید این موضوع شفاف شود. اتباع افغانی انتظار آموزش رایگان داشتند اما طبق آیین نامه وزارت علوم امکان آموزش رایگان آنها وجود ندارد.
وزیر علوم اظهار داشت: افرادی که فرایند بورسیه جمهوری اسلامی را طی کرده باشند به لحاظ اداری در دانشگاهها مشکلی ندارند. آمار دقیقی از دانشجویان خارجی دانشگاه ها ندارم اما تعداد قابل توجهی دانشجویان بورسیه جمهوری اسلامی در کشور ما در حال تحصیل هستند.