می ‌توانیم با تکیه بر توانایی‌ های داخلی مشکلات را حل کنیم

دادستان دیوان محاسبات گفت: ما در کشور کارآمدی لازم را داریم و می‌توانیم با تکیه بر توانایی‌های داخلی مشکلات را حل کنیم.

به گزارش مرور نیوز، علی کامیار، دادستان دیوان محاسبات کشور در مراسم معارفه حاکم شرع جدید دیوان محاسبات کشور با تشکر از فعالیت‌های امیدوار کننده قوه قضاییه در جلوگیری از فساد‌ گفت: قانون اساسی قوه قضاییه را ناظر بر مجری دانسته است و حرکات خوب این قوه در راستای انجام وظایف مشهود است.

او ادامه داد: در مبارزه با مفاسد موجود در دستگاه‌های اجرایی شدیداً به همکاری قوه قضاییه نیاز داریم، البته با توجه به سوابق حجت‌الاسلام رحیمی حاکم شرع دیوان محاسبات می‌توانیم به نتیجه مطلوب هم برسیم.

کامیار اظهار کرد: در برخی پرونده‌ها با توجه به ابعاد آن مجبوریم از قوه قضاییه کمک بگیریم و پرونده را به این نهاد ارسال کنیم، اما یکی از مشکلات طولانی شدن روند رسیدگی به آنهاست. اگر ممکن شود که دادگاه ویژه‌ای برای پرونده‌های دیوان محاسبات تشکیل شود رسیدگی فوری می‌تواند اثرگذاری بیشتری در جامعه داشته باشد.

دادستان دیوان محاسبات کشور تصریح کرد: با توجه به تجربه‌ام در این نهاد، برخی از اینکه پرونده‌شان از دیوان محاسبات به قوه‌قضاییه ارجاع می‌شود، خوشحال بودند؛ چرا که می‌دانستند پرونده آنها حدود ۳ تا ۴ سال طول می‌کشد که با همکاری قوه قضاییه برای رسیدگی فوری به پرونده‌ها این مشکل حل خواهد شد.

او گفت: مشکلات قانونی وجود دارد که به دلیل آن برخی مجازات‌ها با نوع تخلف متناسب نیست. در حال حاضر مردم از تخلفات موجود در دستگاه‌ها رنج می‌برند.

کامیار با بیان اینکه بگیر و ببند در مبارزه با مفاسد کافی نیست، تأکید کرد: متاسفانه متخلفان با حمایت برخی مسئولان بالادستی به کار گمارده می‌شوند و حتی مسئولیت می‌گیرند، این موضوع مبارزه جدی را رقم می‌زند و مردم هم نخواهند پذیرفت. در نتیجه با حضور حجت الاسلام رحیمی در مقام حاکم شرع مبارزه با مفاسد باید هوشمندانه باشد.

دادستان دیوان محاسبات بیان کرد: در دستگاه‌های اجرایی گفته می‌شود تحریم‌ها باعث رشد تخلفات می‌شوند. اکنون زمان این نیست که هر اتفاقی می‌افتد و هر انحراف مالی و محاسباتی وجود دارد به گردن تحریم‌ها بیندازیم.

کامیار با بیان اینکه ما در کشور کارآمدی لازم را داریم و می‌توانیم با تکیه بر توانایی‌های داخلی مشکلات را حل کنیم، تصریح کرد: بخش نظارتی در نگاه دستگاه اجرایی یک بخش مزاحم محسوب می‌شود. این نگاه باید اصلاح شود، چرا که هرچه دستگاه نظارتی قوی شود دستگاه اجرایی نیز قدرتمند خواهد شد.

دادستان دیوان محاسبات با تأکید بر نیاز دستگاه‌های اجرایی به وجود نظارت گفت: نظارت کمک کننده است؛ نگاه فعلی دیوان محاسبات و در دوره جدید پرونده‌سازی نیست، بلکه تقویت افراد سالم در دستگاه‌های اجرایی در دستور کار است تا سیستم اجرایی مطمئن‌تر باشد.