عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس گفت: ما به مذاکره با چاشنی تحریم و تخریب معتقد نیستیم، کسانی که پای میز مذاکره نشسته اند نمی توانند هم بازی و هم ترقه بازی کنند.
به گزارش مرور نیوز، ابراهیم عزیزی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج، با اشاره به غنی سازی 60 درصد در کشورمان، اظهار داشت: ایران اسلامی در طول زمان در حوزه های مختلف راهبردهای خودش را بر مبنای منافع ملی، توسعه و پیشرفت، رشد و شکوفایی مشخص کرده است.
وی ادامه داد: در حوزه غنی سازی هم با همین رویکرد منافع ملی و صیانت از این فرصت ارزشمند حرکت کرده ایم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در راستای این غنی سازی یکسری مزیت ها و نیازهایی برای کشور وجود دارد، گفت: نیروهای مومن، خلاق و فداکار در حوزه هسته ای جزء مزیت های منحصر به فرد برای جمهوری اسلامی ایران به حساب می آیند که در واقع یک نعمت بزرگی هم برای کشور محسوب می شوند؛ از طرفی نیز دستیابی به انرژی صلح آمیز هسته ای جهت تامین نیازهای درمانی، جزء نیازهای کشور هستند؛ لذا هیچگاه نمیتوانیم این مزیت ها و نیازها را نادیده بگیریم چرا که استفاده از این مزیت ها برای رسیدن به نیازها یک امری کاملا طبیعی و یکی از راهبردهای جمهوری اسلامی ایران بوده و است.
عزیزی تصریح کرد: غنی سازی ۶۰ درصدی هم جز مزیت های منحصر به فرد پیش قراولان عرصه هسته ای کشور است و هم جز نیاز های ماست و این حق مسلم ماست که نیازهایمان را تامین کنیم.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: سزاوار نیست که نیازهایمان را فدای خوش آمد و به نوعی رضایتمندی بیگانگان کنیم. اجازه نمی دهیم بیگانگان و کسانی که سال ها برای ملت بزرگ ایران رنج و زحمت ایجاد کرده اند در امور داخلی کشور دخالت و برای پیشرفت کشور ممانعت به عمل آورمد.
*بخش اعظمی از سانتریفیوژهای IR1 در نطنز کار می کنند
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدام خرابکارانه در تأسیسات نطنز گفت: اساسا جمهوری اسلامی بر اساس راهبردهای کلان خود حرکت می کند. اینکار در راستای حقوق قانونی ایران در صنعت هستهای محسوب می شود و چیزی مازاد و جدید نیست.
وی افزود: طبق مشاهدات ما از سایت نطنز؛ هم اکنون بخش اعظمی از سانتریفیوژهای IR1 در نطنز کار می کنند و تنها به حجم بسیار کمی از کابل های برق آسیب وارد شده که در حال نوسازی است.
عزیزی تصریح کرد: بر اساس مصوبه کمیسیون امنیت ملی و برمبنای وظایف و مسئولیت های نظارتی مجلس؛ تعدادی از اعضای کمیسیون و افراد متخصص این حوزه برای بررسی ابعاد حادثه و تقدیر و تشکر از تلاش های صادقانه و خالصانه کادر زحمتکش و پرسنل متخصص و دلسوز صنعت هسته ای کشور از تاسیسات هسته ای نطنز بازدید کردند.
وی افزود: صنعت هسته ای کشور رو به پیشرفت است و پس از اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها تمام تلاش متخصصان داخلی کشور نیز تحقق اهداف بلند این قانون و افق های پیش بینی شده در صنعت هسته ای است.
وی خاطر نشان کرد: دشمنان نظام اسلامی چشم دیدن این موفقیت ها و رشد و شکوفایی صنعت هسته ای ایران را ندارند، لذا تلاش می کنند تا با استفاده از برخی عوامل وابسته و واداده به این صنعت آسیب زنند.
رئیس کمیته امنیت کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: طبق مشاهدات ما؛ اخلالی در یکی از واحدهای نطنز ایجاد شده بود که اقدامی کور بوده و تنها خسارتی سطحی به بخشی از واحدهای نیرورسانی این تاسیسات وارد کرده است.
عزیزی با بیان این که « دزد ناشی به کاهدون زده است»، گفت: این حادثه اخلالی را در روند نیرو رسانی ایجاد و تنها به بخشی از واحدهای انتقال برق سایت نطنز آسیب وارد کرده است؛ حادثه آن چنان مهمی رخ نداده است و متخصصین با قدرت و جدیت در حال بررسی و رفع مشکلات هستند.
وی ادامه داد: اراده برادران ما در صنعت هسته ای و مسئولین کشور بر این قرار گرفته است که هر تهدیدی را تبدیل به فرصت کنند لذا سانتریفیوژهای آسیب دیده با نسل های پیشرفته تر و با کیفیت تر جایگزین خواهند شد.
رئیس کمیته امنیت کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در واکنش به اظهارات برخی نمایندگان مبنی بر از مدار خارج شدن هزاران سانتریفیوژ در نطنز تصریح کرد: آقایان لابد طبق شنیده ها اظهار نظر می کنند اما ما طبق نظارت میدانی گزارش می دهیم؛ نقطه به نقطه این تاسیسات را بازدید و بررسی کردیم، تنها به بخشی از کابل های مسیر تامین برق این تاسیسات خسارت وارد شده است.
وی افزود: کارشناسان و متخصصان سایت نطنز در حال بررسی و چک کردن تمامی سانتریفیوژهای این تاسیسات هستند؛ لذا بر اساس آنچه که امروز مشاهده کردیم؛ هم اکنون بخش اعظمی از سانتریفیوژهای IR1 در نطنز کار می کنند و بخشی از این سانتریفیوژها هم نیازمند بررسی برای ترمیم و یا تعمیر هستند.
*تکذیب از کار افتادن هزاران سانتریفیوژ
عزیزی گفت: به طور طبیعی ایجاد نوسان برق منجر به بازنگری مجدد سانتریفیوژها خواهد شد که هم اکنون از این منظر سانتریفیوژها در حال بررسی هستند، اما این که گفته می شود هزاران سانتریفیوژ از کار افتاده اند طبق بررسی های ما؛ کاملا تکذیب می شود.
وی افزود: دشمن به اهدافش نرسیده و نتوانسته خسارات موردنظر را وارد کند و تنها به حجم بسیار کمی از کابل های برق آسیب وارد کرده که در حال نوسازی است.
وی همچنین خاطر نشان کرد: در پی این حادثه هیچ گونه نشتی در نطنز اتفاق نیفتاده است.
رئیس کمیته امنیت کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: در بازدید میدانی از نطنز کاملا ابعاد حادثه را بررسی کردیم، کمیسیون امنیت ملی وظیفه دارد تا اشکالات و نقاط قوت بخش های مختلف فعالیت های هسته ای را رصد و از این صنعت حمایت و پشتیبانی کند، مجلس همه توان خود را به کار گرفته تا نیازهای قانونی و مالی صنعت هسته ای تامین کند.
*کسانی که پای میز مذاکره نشسته اند نمی توانند هم بازی و هم ترقه بازی کنند
وی با بیان اینکه ما به مذاکره با چاشنی تحریم و تخریب معتقد نیستیم، بیان داشت: کسانی که پای میز مذاکره نشسته اند نمی توانند هم بازی و هم ترقه بازی کنند.
عزیزی با بیان اینکه غنی سازی ۶۰ درصد جز حقوق مسلم ملت ایران است، تصریح کرد: دشمن عادت کرده است با منافع ملی کشورها بازی کند اما باید بداند دوران «بزن و در رو» گذشته است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: اینکه دشمن تلاش می کند با ما مذاکره کند، لبخند بزند و از طرفی هم آسیب بزند قطعا پاسخ اش غنی سازی ۶۰ درصد است.