عضو هیات رییسه مجلس گفت: حدود١١٥ مقام رسمی از ٧٣کشور جهان برای حضور در مراسم تحلیف اعلام آمادگی کرده اند.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج، سید نظام الدین موسوی سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلامی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه پیرامون تحلیف سیزدهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: بعد از انتخاب رییس جمهور چند مراسم نمادین داریم که مطابق قانون اساسی برگزار میشود.
وی ادامه داد: بنا به عرف ادوار مختلف انتخابات انتخابات ریاست جمهوری با توجه به اهمیت حقوقی مراسم تحلیف این مراسم با حضور مهمانان خارجی و داخلی برگزار می شود.
عضو هیات رییسه مجلس گفت: حدود١١٥ مقام رسمی از ٧٣کشور جهان برای حضور در مراسم تحلیف اعلام آمادگی کرده اند.
موسوی گفت: مراسم تنفیذ رئیس جمهور منتخب روز ۱۲ مرداد برگزار خواهد شد و بعد از آن مطابق اصل ۱۲۱ قانون اساسی ما مراسم تحلیف و سوگند رئیس جمهور را در مجلس شورای اسلامی برگزار خواهیم کرد.
وی افزود: مواد قانون اساسی به صراحت بیان می کند که این مراسم باید در مجلس برگزار شود و در آن جلسه هم باید رئیس قوه قضاییه و اعضای شورای محترم نگهبان هم حضور داشته باشند.لذا این مواردی است که در قانون به صراحت ذکر شده و ضرورت بر حضور افراد است اما بنا بر عرف ادوار مختلف ریاست جمهوری و با توجه به اهمیت حقوقی مراسم تحلیف که نماد مردم سالاری در کشور است میهمانان خارجی و داخلی در این مراسم حاضر خواهند شد.
موسوی با بیان اینکه تلاش ما بر این است که این مراسم به عنوان یک مراسم نمادین ملی، باشکوه برگزار شود، تاکید کرد: برای برگزاری این مراسم از مدتها قبل توسط رئیس مجلس شورای اسلامی ستادی تشکیل شد که که کمیته های مختلفی را دربر می گرفت.
وی افزود: این کمیته ها جلسات مختلف و متعددی را در حوزه های مختلف اعم از برگزاری مراسم، دعوت از مهمانان و مخصوصاً تمهیدات لازم برای شرایط کرونایی برگزار کردند. همچنین ستاد کرونای مجلس در این زمینه فعال بود و جلسات متعددی را برگزار کرد و انشاءالله ما آماده میشویم که در روز ۱۴ مرداد ماه که روز پنجشنبه است و مصادف است با سالگرد صدور فرمان مشروعیت این مراسم را در محل مجلس شورای اسلامی برگزار کنیم.
موسوی با بیان اینکه ما در برگزاری این مراسم دو سیاست مهم را مد نظر داریم اظهار داشت :ابتدا برگزاری باشکوه و آبرومندانه مراسم مدنظر ماست. دوم رعایت همه پروتکل های بهداشتی و همه شرایط ویژه این مراسن را مدنظر داریم لذا با رعایت این دو اصل انشاالله روز پنجشنبه مراسم تحلیف برگزار خواهد شد.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس با اشاره به میهمانان دعوت شده به این مراسم بیان داشت: به طور طبیعی در شرایط فعلی تردد بین کشورها سطح پایینی دارد اما به رغم این مسئله خوشبختانه میهمانان زبادی به این مراسم دعوت شده اند.
موسوی گفت: قرار است ۱۰ رئیس کشور ، ۲۰ رئیس مجلس، ۱۱ وزیر خارجه و۱۰تن از وزرای دیگر کشورهای خارجی برای در این مراسم حضور پیدا کنند.همچنین نمایندگان ۱۱ سازمان بین المللی و منطقه اعم از بین المجالس اسلامی آسیایی، سازمان ملل، اوپک، مقامات اتحادیه بین المجالس ، اتحادیه اروپا ، اتحادیه اوراسیا، سازمان دی ۸ و اکو برای حضور در این مراسم اعلام آمادگی کرده اند.
وی تاکید کرد: همچنین تقریباً حدود ۱۰ تن از سران کشورها در سطوح مختلف دیگر اعم از فرستندگان ویژه روسای جمهور و دولت و نواب روسای مجالس و روسای کمیسیون های پارلمانی و هیئتهای پارلمانی در مراسم حاضر شوند.
موسوی گفت: همچنین نمایندگان و شخصیتهای برجستهای ادیان و مذاهب جهان به این مراسم دعوت شده اند و در این مراسم حضور پیدا میکنند همچنین شخصیتهای فرهنگی و اجتماعی جهان اسلام در این مراسم دعوت شده اند و در این مراسم حضور پیدا خواهند کرد .
موسوی اظهار داشت: مدعوین این مراسم به ترتیب طی روزهای آینده به تهران وارد خواهند شد و همانطور که عرض کردم برای تردد این مقامات و شخصیتهای بین المللی ما رعایت کامل پروتکل های بهداشتی مربوط به کرونا را در نظر گرفته ایم و همه عوامل اجرایی ما مکلف و ملزم به اجرای این مسئله هستند.
وی تاکید کرد: همچنین در طول برگزاری مراسم تحلیف، تمهیداتی به لحاظ ترافیکی اندیشیده شده و این تمهیدات توسط مسئولین مربوطه در موعد مقرر خود به اطلاع مردم خواهد رسید.
موسوی با اشاره به تعداد خبرنگاران در این مراسم تاکید کرد: حدود ۴۰۰ نفر از پرسنل های داخلی و خارجی برای پوشش خبری و تصویری مراسم تحلیف درخواست داشتند که به دلیل شرایط کرونایی و محدودیتهایی که وجود داشت تنها توانستین این تمهیدات و بستر لازم را برای حضور ۱۷۰ خبرنگار داخلی و خارجی فراهم کنیم.