به گزارش مرور نیوز، محمد شریعتمداری در دیدار با تولیت آستان قدس رضوی ضمن تبریک انتخاب مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام اظهار کرد: مشهد مقدس به دلیل وجود بارگاه منور رضوی کانون توجه مشتاقان زیارت بوده و است و این انتخاب نیز فرصت مناسبی برای گسترش فرهنگ رضوی در گستره جهان اسلام خواهد بود.
وی با اشاره به بیانات رهبری مبنی بر این که از بقاع متبرکه به عنوان قطبهای فرهنگی و نور و معرفت یاد فرمودهاند، افزود: در این میان بارگاه نورانی حضرت ثامن الحجج (ع) همچون ستارهای در کشور نور افشانی میکند.
معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به فعالیت مجدد کارگروه ملی زیارت، تاکید کرد: تلاش همه ما در این کارگروه، ایجاد شرایطِ زیارتِ مناسب برای تمامی زائران است.
شریعتمداری با بیان این که به دنبال توسعه فرهنگ حسنه زیارت در کشور هستیم، تصریح کرد: انتخاب مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام ظرفیت مناسبی است تا از این طریق، گردشگری فرهنگی را گسترش دهیم.
وی به تدوین برنامه ششم و لایحه بودجه سال آینده نیز اشاره و خاطرنشان کرد: موضوع ردیف بودجه زیارت با جدیت دنبال خواهد شد.
معاون اجرایی رئیس جمهور همچنین گزارشی در خصوص ستاد اقتصاد مقاومتی استان، احیای و رونق تولید، توسعه محور شرق و تامین آب استانهای شرقی ارائه کرد.
در ادامه حجت الاسلام رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به جایگاه رفیع اعتاب مقدسه گفت: بارگاه شریف رضوی قطب فرهنگی و معنوی ایران اسلامی است و آستانهای مقدس امام زادگان هر یک ستارگانی در آسمان هدایت الهی برای مردم شریف ایران هستند.
وی با بیان اینکه بارگاه مطهر رضوی، عطیهای الهی برای کشور ایران است، بر نقش مقوله زیارت در کاهش ناهنجاریها و آسیبهای اجتماعی تاکید و خاطرنشان کرد: تشرف به زیارت ائمه معصومان(ع) از جمله اقدامات اثباتی و ایجابی است که میتواند نقش به سزایی در کاهش ناهنجاریها و آسیبهای اجتماعی داشته باشد.
وی زیارت را موجب شکل و رنگ دادن به زندگی دنیا و رقم خوردن آخرت انسانها برشمرد و اظهار کرد: مزارات متبرکه حضرات معصومین(ع) ذاتا برای زیارت جاذبه دارند، بنابراین نیازی نیست مسئولان برای این امر تبلیغی داشته باشند، بلکه باید موانع را از پیش پای زائر برای زیارت برداشت.
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان با تاکید بر اینکه زائر برای زیارت باید با امینت، آرامش و آسایش خاطر سفر کند، اظهار کرد: هر مشکل و حادثهای در مسیر زیارت، میتواند برای سالهای طولانی کدورت و ناراحتی را در ذهن زائر از سفر به مشهد مقدس به جای گذارد، بنابراین وظیفه مسئولان است که تا حد امکان اجازه ندهند خاطره تلخی از سفر به بارگاه شریف رضوی در ذهن زائری شکل بگیرد.
وی افزود: هر خاطره ناخوشایندی که در مسیر تشرف به زیارت حضرت رضا(ع) در ذهن زائر باقی بماند، نقطهای از خاطره زیارت او به حساب میآید، بازگو میشود و بر دیگران نیز تاثیر میگذارد.
تولیت آستان قدس رضوی به برکات معنوی زیارت اشاره و با بیان اینکه یکی از برکات مهم زیارت مصونسازی جامعه در برابر تهاجمات فرهنگی است، تصریح کرد: یکی مهمترین راهکارها برای برطرف کردن اضطرابهای روحی و روانی در جامعه توسعه معنویت و یکی از موثرترین روشها برای آن توجه به مقوله زیارت است. زیارت از بهترین روشها برای ارتقا امنیت اجتماعی و اخلاق عمومی در کشور بوده و قطعا یکی از مهمترین وظایف کارگروه زیارت نیز باید تسهیل امر زیارت باشد.
وی زیارت اعتاب مقدسه را موجب تعالی معنویت در انسان دانست و خاطرنشان کرد: فردی که به زیارت حضرت رضا(ع) مشرف میشود، تا مدتی رغبت به گناه و کژی ندارد و به برکت آثار زیارت، از بسیاری از نابهنجاریهای اجتماعی مصون میماند، بنابراین تسهیل امر زیارت یک راهبرد مهم برای حفظ ارزشهای اسلامی در جامعه است.
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان با تاکید بر ضرورت نگاه جامع و همه جانبه به نیازهای زائران، گفت: مقوله زیارت حضرت رضا(ع) تنها به حرم مطهر رضوی محدود نمیشود، بلکه تمام نیازهای زائران از زمان حرکت از مبدأ تا زمان بازگشت باید احصا و تامین شود.
علیرضا رشیدیان، استاندار خراسان رضوی نیز در این دیدار از مشهد مقدس به عنوان یک جهانشهر یاد کرد و گفت: باید از موضوع زیارت به عنوان یک دیپلماسی وحدت بخش در جهان اسلام به ویژه در سالی که مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام شده است، استفاده کنیم.
وی با بیان این که در شرایطی که جهان اسلام از افراطی گری رنج میبرد باید از ظرفیت زیارت با محوریت اسلام راستین که حب پیامبر و اهل بیت طاهرینش (ع) است و گفتمان رضوی مبتنی بر رافت و گفتمان، برای تقویت همبستگی جهان اسلام استفاده کنیم.