سخنگوی دولت گفت: فردا رئیس جمهور به دعوت رسمی بشار اسد به کشور سوریه سفر میکند، این سفر پس از ۱۳ سال در استمرار دیپلماسی همسایگی دولت سیزدهم و با محوریت تقویت مناسبات دو کشور صورت میگیرد.
به گزارش مرور نیوز، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت ظهر امروز (سه شنبه ۱۲ اردیبهشت ماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: از استقبال پرشور مردم از رئیس جمهور در سفر به خوزستان تشکر و قدردانی میکنیم و همانطور که رئیس جمهور تاکید کرد، تمام ظرفیتهای دولت را برای رفع مشکلات مردم خوزستان و رسیدن این استان به نقطه مطلوب خود به کار خواهیم بست.
وی افزود: فردا رئیس جمهور به دعوت رسمی بشار اسد به کشور سوریه سفر خواهد کرد. این سفر پس از ۱۳ سال صورت خواهد گرفت و در استمرار دیپلماسی همسایگی دولت سیزدهم و با محوریت تقویت مناسبات اقتصادی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران و سوریه و محور مقاومت خواهد بود.
بهادری جهرمی با اشاره به برگزاری نمایشگاه کتاب در روزهای آینده گفت: سی و چهارمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با شعار «آینده خواندنی است» از ۲۰ الی ۳۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ در مصلی تهران برگزار خواهد شد.
سخنگوی دولت گفت: کشور تاجیکستان مهمان ویژه این نمایشگاه و برگزاری نمایشگاه به صورت حضوری و مجازی و با شرکت ۳۰۰۰ ناشر داخلی و خارجی از ۴۰ کشور دنیا برگزار میشود و برای اولین بار در این نمایشگاه، کتاب فروشیها نیز در بخش مجازی حضور فعال دارند.
بهادری جهرمی افزود: در طول برگزاری نمایشگاه کتاب بیش از ۶۰۰ نشست نقد و رونمایی از کتاب در نظر گرفته شده است.
بهادری جهرمی با بیان اینکه پنجمین نمایشگاه توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران (IRAN EXPO ۲۰۲۳) برگزار میشود، تصریح کرد: به عنوان بزرگترین رویداد صادراتی کشور با پیش بینی حضور بیش از هزار تاجر و بازرگان خارجی که تاکنون ثبت نام کردهاند و حضورشان قطعی شده است.
وی ادامه داد: این نمایشگاه از تاریخ ۱۷ الی ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ در مرکز نمایشگاههای بین المللی تهران و با حضور ۸۰۰ صادرکننده برتر ایرانی خواهد بود، همچنین بالغ بر پانزده هیئت عالی رتبه سیاسی و ۴۰ شرکت بزرگ خارجی نیز در این رویداد حضور خواهند داشت.
سخنگوی دولت گفت: قرار است طی ۴ روز برگزاری این رویداد اکثر شرکتها و نشانهای تجاری بزرگ صادراتی ایران توانمندیهای خود را به عرصه نمایش بگذارند. انتظار میرود طی این رویداد و با توافقاتی که صورت خواهد پذیرفت در استمرار برنامه افزایش تجارت خارجی دولت سیزدهم، زمینه ارتقای روابط تجاری ایران با کشورهای مختلف و جهش مناسبات اقتصادی - تجاری کشور رقم بخورد.
حجم تجارت خارجی سال گذشته کشور به ۱۱۰ میلیارد دلار رسید
گفت: حجم تجارت خارجی کشورمان با رشد ۱۰ تا ۱۲ درصدی در سال گذشته به حدود ۱۱۰ میلیارد دلار رسید که نشانه رشد و موفقیت دیپلماسی اقتصادی است. این موضوع روند صعودی خود را نسبت به سال ۱۴۰۰ و سالهای قیل نشان میدهد.
وی افزود: قطعاً با برگزاری نمایشگاههای اقتصادی ایران در کشورهای مختلف به ارتقای روابط تجاری ایران با کشورهای منطقه بویژه حوزه اقتصادی کمک خواهد شد.
رئیس شورای اطلاع رسانی دولت در خصوص لایحه آبخیز داری، اظهار داشت: لایحه آبخیزداری که از سوی وزارت جهاد مطرح شده است، بیش از ۱۰ جلسه کار کارشناسی را در کمیسیونهای فرعی و تخصصی پشت سر گذاشته است.
وی ادامه داد: حوزه این لایحه حوزه فرا بخشی است و فقط مربوط به وزارت جهاد نمیشود. لازم است در این خصوص وزارت نیرو سازمان برنامه و بودجه و نیز وزارت ارتباطات و… نکات مشترک خود را بررسی کنند، لذا این لایحه باید به صورت فرابخشی مورد بررسی قرار گیرد. در عین حال این لایحه جنبههای برنامه و بودجهای متعددی نیز دارد.
بهادری جهرمی در ادامه با اشاره به تدوین لایحه هفتم توسعه تصریح کرد: در عین حال دولت به دنبال آن است تا لایحه هفتم توسعه را مورد بررسی قرار دهد. چون بسیاری از برنامههای این لایحه ناظر بر موادی است که باید در برنامه هفتم وجود داشته باشد. برای همین لایحه آبخیزداری در انتظار تدوین لایحه برنامه هفتم و موارد مربوط به بخش آبخیزداری آن هم بود، لذا همین موضوع موجب شد این دو لایحه همزمان در حال بررسی قرار گیرد.
وی تاکید کرد: در نهایت بعد از تدوین لایحه برنامه هفتم مورد بررسی قرار خواهد گرفت و به دنبال آن هستیم تا لایحهای را تدوین کنیم که مطابق برنامه هفتم توسعه باشد و قابلیت اجرایی داشته باشد.
آخرین وضعیت لایحه آبخیزداری
سخنگوی دولت در رابطه با "آخرین وضعیت لایحه آبخیز داری در دولت" گفت: این لایحه از سوی وزارت جهاد کشاورزی، تقدیم دفتر دولت شد. بیش از ۱۰ جلسه در کمیسیونهای تخصصی و اصلی و فرعی دولت در باره این لایحه جلسه تشکیل شد.
وی افزود: لایحه آبخیز داری، موضوعی فرابخشی است و فقط مرتبط با وزارت جهاد نیست و با وزارت نیرو و حوزههای برنامه و بودجه ارتباطات و نکات مشترک دارد و جنبههای برنامه و بودجهای متعددی دارد. دولت به دنبال این است که لایحه قابلیت اجرا داشته باشد و تدابیر بودجهای آن در سازمان برنامه و بودجه پیش بینی شود.
وی ادامه داد: به دلیل همزمانی بررسی این لایحه با بررسی لایحه هفتم توسعه هفتم، مقداری این لایحه منتظر ماند تا لایحه برنامه هفتم حوزههای ناظر به آبخیز داری در آن نهایی شود و در همان چارچوب تکمیل شود تا لایحه تقدیمی به مجلس قابلیت اجرا داشته باشد.
سخنگوی دولت تاکید کرد که بعد از بررسی لایحه هفتم، لایحه آبخیز داری نهایی خواهد شد.
دولت اولویت ویژه برای دارو قائل است
بهادری جهرمی در پاسخ به سوالی درباره وجود ارز کافی برای تأمین مواد اولیه دارو اظهار داشت: بودجه کل کشور به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و منابع پیش بینی شده در لایحه بودجه، مصوبه مجلس است. دولت اولویت ویژه ای برای موضوعات اساسی مثل دارو قائل است و طبق روال هر ساله دولت، تخصیصهای حوزه دارو، صد درصد تأمین خواهد شد و در اولویت تخصیص است.
سخنگوی دولت خاطر نشان کرد: به تازگی توفقنامهای سه جانبه بین وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی برای تأمین منابع مورد نیاز برای شرکتهای دارویی منعقد شده است و مسئلهای از نظر تأمین منابع نخواهیم داشت.
وی افزود: در صورتی که برآورد نهایی این باشد که بودجه درنظر گرفته شده برای دارو نیاز به افزایش دارد، به طور حتم در لایحه اصلاحیه بودجه پیش بینی خواهد شد و جای نگرانی برای تأمین منابع وجود ندارد.
درآمد مالیاتی ۶۰ درصد افزایش یافته است
بهادری جهرمی در پاسخ به سوالی درباره میزان فرار مالیاتی در سال ۱۴۰۱ و جلوگیری از آن در اصناف گفت: نباید بین صنوف تفاوت قائل شد. تقاضا میکنیم اصناف گزارشهایی در این زمینه داشته باشند و مردم هم مطالبه کنند.
سخنگوی دولت با بیان اینکه منابع دریافت مالیات ۵ درصد کاهش پیدا کرده، اضافه کرد: درآمد مالیاتی ۶۰ درصد افزایش پیدا کرده و ۹ هزار میلیارد تومان از پزشکان فقط در بیمارستانها دریافت شده است.
وی تأکید کرد: نگاه دولت ساماندهی مالیاتهای اصناف با همکاری خود اصناف است.
تصویب ۴۰۱ طرح سرمایه گذاری خارجی در دولت سیزدهم
بهادری جهرمی همچنین درباره میزان سرمایهگذاریهای خارجی، بیان داشت: گزارشی را از سازمان سرمایهگذاری و کمکهای فنی دریافت کردم. مطابق این گزارش از ابتدای دولت سیزدهم تا فروردین ماه ۱۴۰۲، تعداد ۴۰۱ طرح سرمایهگذاری خارجی به تصویب رسیده است. ارزش این مصوبات ۱۰ میلیارد و ۷۶۵ میلیون دلار بوده است.
سخنگوی دولت افزود: برای این که احتمال عملیاتی شدن این طرحهای مصوب بیشتر صحتسنجی شود، سازمان سرمایهگذاری خارجی روش دومی را ایجاد کرده است که بر اساس آن حداقل ۶ میلیارد دلار از این ۱۰ میلیارد دلار، در چارچوب طرحهای مصوب معتبر بوده است.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۵ که سال اول اجرای برجام بود، ظاهر این بوده که محدودیتهای بینالمللی رفع شده، سرمایهگذاری ۱/۷ میلیارد دلار بوده و در سال ۹۶ حدود ۲/۵ میلیارد دلار بوده است. مطابق این گزارش، عملکرد دیپلماسی همسایگی در دولت سیزدهم، با دیدگاه سختگیرانه، ۶ میلیارد دلار شده است.
بهادری جهرمی خاطرنشان کرد: حوزههای مربوط به خدمات، صنعت و انرژی بیشترین سهم را سرمایهگذاری خارجی داشتهاند.
تنوع سلایق سیاسی در دولت مشهود است
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره توقیف مراکز تولیدی و خدماتی به دلیل عدم رعایت حجاب از سوی مشتریان، بیان داشت: سیاست و رویه دولت نه تنها در دولت سیزدهم و حتی در دوره ریاست آیتالله رئیسی در قوه قضائیه، احیای مجموعههای تولیدی راکد است.
وی ادامه داد: همه توان دولت در حمایت از اصناف تولیدی در چارچوب قوانین است. ما تفکیکی بین حوزههای مختلف قانونی قائل نشدیم. اگر همه ما بپذیریم در چارچوب قوانین موضوعه در حوزههای مختلف با معیار قرار دادن قانون، حتماً اقتصاد پویا را تأمین و تضمین خواهیم کرد.
بهادری جهرمی درباره کارآمدی افراد در سطوح مدیریتی، گفت: تنوع سلایق سیاسی در بخشهای مختلف دولت مشهود است و کارآمدی و شایستگی برای تصدی مدیریتی لحاظ شده است. سفرایی که اخیراً به کشورها اعزام شدهاند یک نمونه در این زمینه است.
وی تأکید کرد: دولت از ابتدا مربوط به جناح سیاسی خاصی نبوده و در نگاههای متفاوت این را نشان داده است. نگاه این دولت کارآمدی و شایستگی بوده است و همین خواهد بود.
سخنگوی دولت درباره اخراج یک خبرنگار از یک جلسه و اصلاح قوانین صنفی و خبرنگاری ادامه داد: نگاه دولت در این حوزه روشن است و برخوردی که در آن جلسه صورت گرفت، از سوی مقام دولتی نبود، اما در اتفاق مشابه که در یک فرمانداری رخ داد، دولت اجازه نداد به ۴۸ ساعت بکشد و نگاهش را برای همه مدیران به طور شفاف روشن کرد.
بهادری جهرمی افزود: نگاه دولت به جامعه خبری و خبرنگاران و همکاران در جهت خدمت رسانی مناسبتر به مردم است. شناسایی مشکلات، پیگیری اولویتها، شناسایی نقاط ضعف و اولویت دادن به نقاط قوت است. نگاه دولت هم همین است و باید از همکاران رسانهای تشکر کرد.
گشت ارشاد مدیران با جدیت فعال است
وی در پاسخ به سوالی درباره بازداشت دو مدیر عالی سازمان محیط زیست گفت: دولت اعلام کرده که گشت ارشاد مدیران در مجموعه دولت با جدیت فعال است. تمامی گزارشهای مردمی و نهادهای نظارتی مختلف مورد بحث و بررسی قرار میگیرد. دولت در این حوزه اغماضی نمیکند.
بهادری جهرمی تصریح کرد: این موضوع نهایی نشده و در حال تحقیقات اولیه هستیم. دولت پیشگام مبارزه با فساد است و مردم و رسانهها بیشتر با آن آشنا خواهند شد. گشت ارشاد مدیران فعال خواهد بود. دولت به هیچ یک از مدیران چک سفید امضا نداده است.
سخنگوی دولت همچنین یادآور شد که سال گذشته جذب هزار نفر در دستگاههای اجرایی پیش بینی شده بود که ۳۰۰ نفر از آنها محقق شد؛ برای سال ۱۴۰۲ جذب پنج هزار نخبه در دستگاهها هدفگذاری شده است.
وی اظهار داشت: دولت سقفی برای حمایت از توسعه فناوریها ندارد و منابعی برای آن پیش بینی شده است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه برنامه دولت افزایش جدی تولید خودرو و موتور و افزایش کیفیت تولید و برخورد با نیازهای سوداگرانه است، یادآور شد: بخشهایی از وزارت صمت نیازمند انتزاع و تبدیل به یک وزارتخانه جدید است و از این رو از مجلس تشکر میکنم که با دوفوریت لایحه تشکیل وزارت بازرگانی موافقت کرد.
بهادری جهرمی اظهار داشت: تصمیم با مجلس است و دولت هم تابع تصمیم مجلس خواهد بود.