زمان تشییع و مراسم یادبود استاد شریعتمداری اعلام شد

زمان برگزاری مراسم تشییع و مراسم یادبود چهره ماندگار و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی علی شریعتمداری مشخص شد.

به گزارش مرور نیوز، مراسم تشییع دانشمند فقید کشور  علی شریعتمداری روز پنج شنبه، 23 دی ماه جاری ساعت 9:30 صبح از مقابل دانشگاه خوارزمی (واقع در خیابان شهید مفتح پایین‌تر از سمیه) انجام خواهد شد.

همچنین پیکر ایشان پس از تشییع در مقابل دانشگاه خوارزمی در قطعه 110 بهشت زهرا (س) در کنار همسر آن مرحوم به خاک سپرده خواهد شد.

بر اساس اعلام مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، مراسم ختم به مناسبت درگذشت این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در روز شنبه، 25 دی ماه از ساعت 15:30 الی 17 در مسجد نور (واقع در میدان فاطمی) برگزار خواهد شد.

دکتر علی شریعتمداری، چهره ماندگار کشور و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی روز گذشته در سن 93 سالگی به علت کهولت سن در شهر شیراز دار فانی را وداع گفت.

مرحوم شریعتمداری که در سال 1302 شمسی در شهر شیراز به دنیا آمده بود، پس از اتمام تحصیلات متوسطه در این شهر وارد دوره آموزش عالی شد و در سال 1332 مدرک کارشناسی علوم تربیتی و در سال 1335 مدرک کارشناسی علوم قضائی خود را اخذ کرد.

وی سپس برای ادامه تحصیل به خارج از کشور رفت و در سال 1336 موفق شد تا مدرک کارشناسی ارشد خود در رشته آموزش متوسطه را ازدانشگاه ایالت میشیگان و مدرک دکترای خود را در رشته  فلسفه، تعلیم و تربیت و برنامه ریزی درسی را در سال 1338 از دانشگاه تنسی اخذ کند.

آن مرحوم در طول دوران تحصیل در کسوت شریف معلمی نیز به انجام وظیفه مشغول بود و پس از بازگشت به کشور در سال 1339 به عنوان استاد در رشته علوم تربیتی در دانشگاه اصفهان به کار مشغول شد. وی مدتی در سمت وزیر فرهنگ و آموزش عالی در دولت موقت مهدی بازرگان مشغول فعالیت بود.

در سال 1344 و هنگامی که به علت فعالیت سیاسی علیه نظام ستمشاهی دیگر نمی توانست در داخل از کشور به فعالیت علمی بپردازد، به عنوان استاد مدعو در دانشگاه‌های ایالت ایندیانا و تنسی به خدمت پرداخت و پس از پیروزی انقلاب اسلامی وی برای ادامه خدمت به کشورش به ایران بازگشت و با عضویت در هیئت علمی دانشگاه تهران به فعالیت علمی پرداخت.

مرحوم مغفور دکتر علی شریعتمداری از همان ابتدای تشکیل نظام جمهوری اسلامی حضور در سمت های مهم و حساسی مانند: عضویت در ستاد و شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارت فرهنگ و آموزش عالی ، ریاست گروه برنامه‌ریزی درسی رشته‌ های علوم انسانی، عضویت در هیئت مرکزی گزینش و استخدام عضای هیئت علمی دانشگاه‌ها، عضویت در شورای پژوهش‌های علمی کشور، عضویت در هیئت رئیسه انجمن‌ ایرانی تعلیم و تربیت و ... را نیز در کارنامه خود دارد فلسفه تعلیم و تربیت، و نیز انجمن روانشناسی ایران را در کارنامه پربار زندگی خود دارد.

ایشان به پاس خدمات علمی و فرهنگی، مدال درجه یک علمی و نشان درجه یک تعلیم و تربیت جمهوری اسلامی ایران و لوح چهره ماندگار علمی کشور را نیز دریافت کرده است.

از جمله آثار علمی مرحوم دکترشریعتداری می توان به کتاب‌های آموزش در حوزه و دانشگاه، روشنفکر کیست؟، تعلیم و تربیت اسلامی، جایگاه علوم انسانی در تولید علم، چگونگی ارتقای سطح علمی کشور، نقد و خلاقیت در تفکر، نقد آرا برخی از دانشمندان معاصر و... اشاره کرد.