هر چند BBC تلاش دارد تا وضعیت زندانیان امنیتی در جمهوری اسلامی را وحشتناک نشان دهد اما در میان سیاهنماییهایش ناخواسته واقعیتهایی عیان میشود.
به گزارش مرور نیوز، شبکه سلطنتی بیبیسی فارسی به نقل از صفحه اینستاگرام یک محکوم امنیتی به نام "بهاره هدایت" نوشت که او برای درمان سرطان رحم از زندان مرخصی استعلاجی گرفته است.
این تنها گزارش و خبری نیست که شبکه بیبیسی در مورد مجرمین امنیتی ایرانی کار کرده تا تصویر سیاهی از شرایط آنها در زندانهای جمهوری اسلامی ایران مجسم کند، قریب به اتفاق گزارشهای این شبکه لندنی همین مضمون و محتوا را دارند.
هر چند BBC تلاش دارد تا وضعیت زندانیان امنیتی در ایران را وحشتناک و ضدانسانی به تصویر بکشد، اما در میان انبوه سیاهنماییها ناخواسته واقعیتهایی را مطرح میکند که نشان میدهد اتفاقا ماجرا از قرار دیگری است. به این موارد دقت کنید؛
۱- یک محکوم امنیتی که سالهاست در پی براندازی جمهوری اسلامی است، پس از تشخیص ابتلا به سرطان رحم در زندان، در همان نخست مراحل بیماری از مرخصی استعلاجی استفاده میکند. او در صفحه مجازیش مینویسد: «پزشک قانونی تجویز کرد که برای آزمایشات تکمیلی و طرح درمان مناسب، باید بیرون از زندان» تحت نظر باشد. جالب اینجاست که این محکوم در مرخصی استعلاجی هم برای حکومت خط و نشان میکشد، اما حکومت با پرخاشگری وی مدارا میکند.
۲- توماج صالحی٬ خواننده هتاکی که بسبب اقدام مسلحانه، بازداشت و محکوم به حبس شد، در حسابهایش در شبکههای اجتماعی پیامی نوروزی منتشر میکند. اینکه او چطور از داخل زندان پیام ارسال میکند و چگونه به شبکه اجتماعی خود دسترسی دارد محل تأمل است، اما این واقعیت را نشان میدهد که لااقل در زندان تحت فشار و شکنجه نیست.
۳- بیبیسی فارسی نوشت که نرگس محمدی که هم اکنون در زندان به سر میبرد، همزمان با نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل، در پیامی که در حساب اینستاگرامی او منتشر شده، خواستار "فشار همهجانبه بر ایران" شد.
یعنی خانم محمدی بدون هیچ گونه واهمه و اضطرابی و ترسی از نهادهای خارجی درخواست فشار بر ایران دارد. باز هم اینکه او چطور پیام میدهد و چگونه در صفحات مجازیش انعکاس پیدا میکند چندان مورد سوال نیست، اما او مطمئن است که بخاطر این خط و نشان کشیدنها، تنبیه و شکنجه نمیشود بلکه صرفا هر روز اضافه وزن هم پیدا میکند!
۴- شبکه سلطنتی بیبیسی فارسی در گزارش دیگری با اشاره به تجمع چند خانوادهی معدومین آشوبهای سال ۱۴۰۱ نوشت که آنها، "در محله باغ قاضی که از مکانهای اصلی برگزاری نوروز در بوکان است تجمع کردند و در آستانه تحویل سال آتش نوروزی افروختند. " هرچند این تجمعات بدون مجوز با اهداف ضدامنیتی صورت گرفته بود، اما هیچ برخورد قهرآمیزی با آنها صورت نگرفت.
اینها تعدادی از خبریهایی است که توسط بنگاه سخنپراکنی وزارت خارجه انگلیس هر روز ضریب رسانهای پیدا میکند تا جمهوری اسلامی را به فشار، سرکوب و شکنجه متهم کند، در حالی که هر چند ناخواسته، اما واقعیتهایی را بازگو میکند: اینکه در جمهوری اسلامی برای سلامت زندانهای اهمیت زیادی قائل است و شرایط همچون زندانهای بریتانیا و یا رژیم صهیونیستی کشتارگاه محکومین سیاسی نیست.
محکومین امنیتی اینقدر خاطرشان از عدم شکنجه جمع هست که بدون ترس از داخل زندان پیام سیاسی میدهند و حتی از دولتهای خارجی تقاضای فشار بر ایران را مینمایند. علاوه بر اینکه خانواده محکومین هم تا زمانی که مستقیما اقدام به براندازی نکنند، برای نمایش مخالفت خود آزاد هستند و با آنها برخورد نمیشود.
علاوه بر اینها، رپرتاژ گسترده اخبار تجمعات صنفی و حقوقی در شبکه سلطنتی بیبیسی نیز خودش مؤید این واقعیت است که در جمهوری اسلامی با اجتماعات آرام (که حتی در موارد محدودی شعارهای ساختارشکنانه سر میدهند) نه تنها برخورد انتظامی نمیشود بلکه در آزادی کامل برگزار میگردد.
در واقع BBC فارسی ناخواسته اعتراف میکند که زندانیان سیاسی و محکومین امنیتی در جمهوری اسلامی ایران نه تنها شکنجه نمیشوند بلکه از آزادیهای فراوانی برخوردار هستند که نمونههای از آن ذکر شد.