پیام رسان های خارجی حریم خصوصی را نادیده می گیرند

عضو شورای عالی فضای مجازی گفت: شبکه های اجتماعی و پیام رسان های خارجی تصویری که از خودشان نشان داده اند، نقض حریم خصوصی است که در ابتدای ورود به فضای آنها شاهد آنها هستیم.

به گزارش مرور نیوز، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، تقی پور عضو شورای عالی فضای مجازی با حضور در برنامه تیتر امشب گفت: ما به دنبال این هستیم که شبکه های اجتماعی توسط دانشمندان داخلی، فارق التحصیلان و متخصصان داخلی تولید و مدیریت شوند و سیاست ها شامل حفظ و صیانت از حقوق شهروندی، امنیت در فضای مجازی، تولید محتوا و برقراری ارتباطات اجتماعی سالم، ذخیره سازی اطلاعات در داخل کشور و اینکه قابلیت پیشگیری جرایم باید در سطح ملی مدیریت شوند.

تیترامشب/ پیام رسان های خارجی نقض حریم خصوصی

تقی پور افزود: در بحث انتقال داده ها به داخل کشور، کاربران یک بار هزینه اینترنت می پردازند در صورتی که داده های آنها در مراکز داده کشورهای کانادا، آمریکا و دیگر کشورها ذخیره می شود و کاربر باید مجدداَ هزینه ای بپردازد تا اینکه بتواند داده های خودش را دریافت کند.

او گفت: وقتی مراکز داده در داخل کشور باشد، باعث فراهم شدن اشتغال در داخل کشور می شود و از نظر اقتصادی هم صرفه هایی را به همراه خواهد داشت و پهنای باند به درستی مصرف خواهند شد.

تقی پور افزود: خوشبختانه امروز شناخت کافی از ناامنی ها و جرایم و تخلفات موجود در فضای شبکه های اجتماعی و پیام رسان های خارجی وجود دارد و مدیریت آن در لایه های مختلف و با فراهم شدن شبکه ملی اطلاعات و تشکیل زیر ساخت های لازم قابل انجام است.

عضو شورای عالی فضای مجازی گفت: شبکه های اجتماعی و پیام رسان های خارجی تصویری که از خودشان نشان داده اند، نقض حریم خصوصی است که در ابتدای ورود به فضای آنها شاهد آنها هستیم و اینکه می گوییم نماینده حقوقی این پیام رسان ها باید در داخل کشور باشد به این دلیل است که بعد از اثبات جرم نماینده حقوقی باید پاسخگو باشد که این مدیریت هنوز هم مبهم مانده است.

تقی پورگفت: بسیاری از مواقع تصمیم هایی که گرفته شده است کارشناسانه و بر اساس منافع ملی نیست ولی اساسا تدبیر مقام معظم رهبری این بود که مسیر کوتاه شود و مدیریت یکپارچه انجام شود و سیاست ها در قوانین و مقررات اتفاق بیافتد اما در عمل با کندی روال و اختلاف نظرها، تشکیل جلسات در فواصل زمانی طولانی مدت روبرو هستیم که باعث شده بسیاری دستورات کار انجام نشده و پشت نوبت روی هم جمع شده است که باید وقت بگذاریم و به آنها رسیدگی شود.

او افزود: متاسفانه امروز در کشور فضایی به وجود آمده است که بعضی ها به صورت مصنوعی و روشنفکرانه فضای مجازی را بدون قید و بندهای ملی، مذهبی و رها و بدون مدیریت می خواهند و به این دلیل است که به دنبال پیام رسان داخلی هستیم تا پیامدهای منفی و هزینه های پیام رسان های خارجی را کاهش دهیم.

جلیلی عضو شورای عالی فضای مجازی افزود: الزامات جدید، میزبانی داخلی، مالکیت داخلی و تولید داخلی را در بر می گیرد که با توجه به توان موجود امکان تولید داخل، مالکیت داخل و میزبانی داخلی را داریم.

تیترامشب/ پیام رسان های خارجی نقض حریم خصوصی

او گفت: مصوبه ای بود که همه اعضای شورا به این نتیجه رسیدند که اتفاق بدی در این شبکه های اجتماعی در حال وقوع است از سوی دیگر پلیس به عنوان دستگاهی که باید از امنیت کشور حمایت کند نیزعملا دستش بسته است، لذا ما تصمیم گرفتیم افرادی که تولید محتوا می کنند باید مسئولیت محتواهای تولیدی خود را بپذیرند.

او افزود: شبکه ملی اطلاعات شبکه ای جدا از اینترنت نیست بلکه ما در قلمروی سرزمینی خود اطلاعات داخلی کشورمان را در فضایی امن منتقل کنیم. ما در حال حاضر روبنا ها را داریم اما زیرساخت ها را نداریم، ما در یک سال گذشته شاهد حضور پررنگ پیام رسان های خارجی در مدارس بودیم که آثار زیانباری دارد که متاسفانه در مدارس این قوانین رعایت نمی شود، عملا به بهانه تلکیف کودک را جبرا وارد فضای مجازی می کنند و به دنبال آن کودک در معرض آسیب های این شبکه ها قرار می گیرد، من خواهش می کنم که به داد کودکانمان برسید چرا که فاجعه ای بزرگ در راه است.

تیترامشب/ پیام رسان های خارجی نقض حریم خصوصی

کونانی استاد دانشگاه و آسیب شناسی اجتماعی مهمان دیگر برنامه افزود: امروزه در ادبیات اجتماعی میان پیغام رسان و شبکه های اجتماعی تفاوت معناداری وجود دارد لذا ما باید با قوانین این شبکه ها آشنا باشیم و آسیب ها را شناسایی کنیم، ما مدیریتی روی شبکه های اجتماعی نداریم و عملا این شبکه ها بدون نظارت ما در حال کار و فعالیت هستند.

او گفت: ما با رژیم پیغام رسان و نیز عملکردشان آشناییتی نداریم، این شبکه ها عملا فضای خصوصی را در هم می شکند زیرا در همان ابتدای نصب از کاربران می خواهند تا به همه دیتابیس های کاربر دسترسی داشته باشد. این الزامات زمانی جواب می دهد که ما بدانیم آیا در فضای مجازی حق و حقوق داریم یا خیر؟ آیا ما توانی بر تسلط قانونی بر شبکه های اجتماعی داریم یا خیر؟

او افزود: سیاست گذاری های ما در این زمینه با شیب ملایم در حال حرکت است، حال چگونه است که در این فضا به کودکانمان فرصت استفاده باز از اینترنت را می دهیم، سیم کارت های دانشجویی می دهیم و یا حتی بسته های تشویقی رایگان می دهیم، این عملکرد در تضاد با یکدیگر است، کودکان ما به طور ناخواسته به سمت کانال های غیراخلاقی سوق داده می شوند، یک چهارم مشتریان تلگرام در دنیا، ایرانیان هستند این در حالیست که این شبکه اجتماعی در خود آمریکا تقریبا ناشناخته است.

او گفت: در خارج از کشور کودکان در شبکه ملی داخلی حق حضور در شبکه های اجتماعی حفاظت شده را دارند که در کشور ما اینگونه نیست. در آمریکا از سال 1990 تا 2012 یکصد و یک قانون در زمینه فضای مجازی نگارش شده است و هر گروه سنی حق دسترسی به طبقاتی از اینترنت را دارد که در ایران هیچ رژیم برای هیچ گروه سنی به نگارش در نیامده است.

 

دانلود