
عضو کمیسیون بهداشت و درمان درباره لزوم رعایت ضوابط وزارت بهداشت برای کالاهایی مصرفی وارداتی گفت: تا پیش از این اجناسی وجود داشت که کنترل اصالت آنها طبق وزارت بهداشت نبود اما در رسانههای کشور تبلیغ میشد.
در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی روز گذشته، نمایندگان در جریان بررسی لایحه احکام دائمی برنامههای توسعه کشور اعاده شده از شورای نگهبان با اصلاح بند الحاقی 4 ماده 8 موافقت کردند. طبق این اصلاحیه هرگونه واردات تجاری ذخیرهسازی، توزیع، عرضه و فروش کالاهای دارویی، واکسن، مواد زیستی، طبیعی و سنتی، مکملهای تغذیهای، آرایشی، بهداشتی، غذایی و ملزومات و تجهیزات پزشکی که در سامانه رهگیری و کنترل اصالت طبق ضوابطی که وزارت بهداشت و درمان اعلام میکند ثبت نشده باشد جرم محسوب و با مجرم طبق قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 92/10/03 برخورد میشود.
در همین رابطه همایون هاشمی، نماینده مردم میاندوآب در مجلس درباره اینکه چرا چنین اصلاحیه در دستور کار قرار گرفت و آیا کالاهایی وجود داشته که بدون رعایت ضوابط وزارت بهداشت و درمان در رسانه تبلیغ شده باشد، به خبرنگار سیاسی مرور نیوز گفت: این اصلاحیه در واقع تاکید موکدی بر قوانین قبلی به شمار می رود که البته نشان میدهد پیش از این احتمالا مواردی بوده که یا منع وزارت بهداشت داشتهاند، یا در مقطعی منع بودند اما در رسانههای کشور تبلیغ شدند.
وی ادامه داد: اصلاحیه مذکور یک قانون جامعالاطراف است و برای مدت نامحدودی از سوی 130 نماینده مورد تایید قرار گرفت.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در خصوص این مساله که چرا 8 تن از نمایندگان به این اصلاحیه رای ممتنع دادهاند تصریح کرد: این موضوع را بهتر است از خود این افراد بپرسید اما رای ممتنع حق قانونی هر نماینده مجلس محسوب میشود و زمانی که شخص به اقناع کامل نرسد میتواند از این حق استفاده کند. با این حال اصلاحیه مورد تایید امروز روشن و دقیق بود. با این وجود ممکن است به دلیل نگرانیهای اقتصادی، تجاری و بازرگانی برخی به اصلاحیه رای ممتنع یا مخالف دادند در حالی که نگاه ما به مسائل مذکور بهداشتی و سلامت محور و غیرتجاری است.