عضو کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی با بیان اینکه اصلاحیه مربوط به قانون جلوگیری از آلودگی هوا دارای ضمانت اجرای کافی است گفت: هر دستگاه و سازمانی که طبق قانون وظایف خود را در این باره انجام ندهد مشمول پرداخت جریمه میشود.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز با کلیات اصلاح قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا را با 128 رأی موافق، 24 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 200 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند. اصلاحیه مذکور در حالی به تایید اعضای خانه ملت رسید که کشور چندین سال است با معضل آلودگی هوا به ویژه در برخی استانها درگیر است. در این رابطه سیدراضی نوری، نماینده مردم شوش در مجلس، به خبرنگار سیاسی مرور نیوز گفت: اصلاحیه قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا اقدامی است که براساس آن رفع آلودگی هوا با توجه به تغییراتی که در زمینه عوامل آلاینده به وجود آمده، قانونمند خواهد شد.
وی ادامه داد: پیش از این دولت لایحهای به مجلس در این باره ارائه کرده بود که پس از بررسی این لایحه در کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی و دعوت از دستگاههای ذی ربط، در نهایت با طرحهایی که از قبل در خصوص آلودگی هوا وجود داشت، تلفیق شد و لایحهای با عنوان هوای پاک از کمیسیون به دست آمد.
نماینده مردم شوش در مجلس در باره اینکه مخالفت بعضی از نمایندگان به دلیل عدم ضمانت اجرایی مناسب بوده است، تصریح کرد: این اصلاحیه دارای ضمانت اجرایی کافی است. به این صورت که دولت و دستگاه های مرتبط با آلودگی هوا مانند نیروی انتظامی، سازمان محیط زیست، استاندارد و راه شهرسازی باید طبق وظایف مندرج در قانون عمل کنند، در غیر این صورت مشمول پرداخت جریمه ای میشوند که باید در صندوقی که برای این کار در نظر گرفته شده، واریز کنند تا خرج رفع آلودگی هوا شود. همچنین گزارش اجرای این اصلاحیه مانند سایر قوانین باید هر 6 ماه یک بار به کمیسیون از سوی سازمان محیط زیست ارائه خواهد شد.