نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی گفت: شاید یکی از عواملی که منجر به موفق نبودن احزاب در کشور شده است، احزاب دولت ساخته و یا احزاب وابسته به دولت دانست چرا که این موضوع احزاب و تشکلها را از ماهیت اصلی آنها دور میکند.
به گزارش مرور نیوز به نقل از دفتر ارتباطات مردمی نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو ، محمد اسماعیل سعیدی با بیان اینکه بخشی از احزاب در کشور ما متاسفانه دولت ساخته است و با دولتهای که به قدرت میرسند شکل میگیرند و بعد از آنها نیز محو میشوند که طی سالهای گذشته شاهد چند حزب با این نوع فعالیت در کشور بودهایم، اظهار داشت: شاید یکی از عواملی که منجر به موفق نبودن احزاب در کشور شده است، احزاب دولت ساخته و یا احزاب وابسته به دولت دانست چرا که که این موضوع احزاب و تشکلها را از ماهیت اصلی آنها دور میکند و اجازه نمیدهد به کارکرد اصلی خود که همان توجه و نظارت به عملکرد دولت است، مبادرت بورزند.
وی با بیان اینکه البته برخی احزاب نیز فقط صرفاً در زمان انتخابات بروز دارند تا با تشکلهای دیگر برای امتیاز گرفتن و یا سهمخواهی وارد مذاکره شوند که این امر برای احزاب امر مناسبی نیست، تصریح کرد: متاسفانه احزاب در کشور ما به دلیل ریشهدار نبودن نتوانستهاند سازوکار صحیحی را پایهگذاری نمایند و با طرح و برنامه به کمک دولت و امور اجرایی کشور بیایند.
عضو کمیسیون فرهنگی با تاکید بر اینکه احزاب نتوانسته اند نقش موثری را در روند جاری کشور ایفا نمایند و جایگاه خود را مستحکم نمایند، افزود: با توجه به اینکه هیچ خلاء قانونی برای فعالیت احزاب و تشکلها وجود ندارد انتظار این است که حضور آنها با برنامه و جدیت باشد، ولی متاسفانه به دلیل ضعفهای موجود هیچ کدام از احزاب نتوانستهاند با برنامه و سازوکار مناسب وارد میدان شوند.
وی با اشاره به اینکه احزاب با فعالیت و حضور در تمام صحنهها میتوانند نقش تاثیرگذاری را در امور کشور داشته باشند که متاسفانه تاکنون اینگونه نبوده است، بیان داشت: فرهنگ تحزیب در ایران نتوانسته جایگاه مناسب و پایداری به دست آورد و به همین دلیل نقش تاثیرگذاری هم نداشتهاند.
سعیدی ادامه داد: البته به دلیل عملکرد نامناسب احزاب در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی مردم ذهنیت خوشایندی از حزبها ندارند و این بیاعتمادی باعث عدم رشد و ترقی احزاب در ایران شده است.
نماینده مردم تبریز با بیان اینکه احزاب فعال و پویا میتوانند با کادرسازی و آموزش تیمهای بسیار قوی را برای اداره امور کشور آماده نمایند که در حال حاضر چنین اتفاقی در ایران نیفتاده است، گفت: اگر احزاب رشد منطقی و در چارچوب نیازهای جامعه داشته باشند میتوانند هزینه را کاهش و باعث تعالی کشور شوند و نقش زبان گویای مردم در برابر عملکرد دولت باشند.