عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: سازمان غذا و دارو در مورد ورود دستگاه های نوسازی نباید عجولانه تصمیم گیری کند.
همایون هاشمی در گفت وگو با مرور نیوز، توضیح ممنوعیت واردات تجهزات پزشکی نوسازی شده به کشور، گفت: دستگاه های نوسازی شده عموما تجهیزاتی را شامل می شود که در نمایشگاه ها بوده و بعد از مدتی نوسازی و فروخته می شود، این دستگاه ها عمدتا مورد استفاده قرار نگرفته اند لذا ممنوعیت واردات آنها به کشور درست نیست زیرا برخی از این تجهیزات مدرن و کارایی بالایی دارد.
نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: این دستگاه ها اگر به درستی نوسازی شوند، می توانند مورد استفاده موثر قرار گیرند کما اینکه به لحاظ هزینه هم برای ما مقرون به صرفه خواهد بود.
هاشمی با بیان اینکه تجهزات گران قیمت نوسازی شده با نظر کارشناسی باید وارد کشور شود، گفت: چرخه ورود این تجهیزات پزشکی باید به نظر کارشناسی و نوع محصول وابسته باشد، این تجهیزات به خصوص در شرایط تحریم به شکل قطره چکانی کمک حال ایران بوده است.
وی تاکید کرد: سازمان غذا و دارو در مورد واردات تجهیزات پزشکی نوسازی شده نباید عجولانه تصمیم گیری کند. از این رو نسبت به واردات تجهیزات مدرن نوسازی پزشکی که به لحاظ هزینه نیز صرفه اقتصادی دارد، اهتمام جدی داشته باشد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: سازمان غذا و دارو باید در بخش غذا بیش از این موارد حساسیت داشته باشد، متاسفانه مواد غذایی به کشور وارد شده که نه تنها میزان واردات آن در گمرک صفر بوده بلکه تولید آن محصول در داخل هم وجود ندارد لذا وجود بسیار این محصولات در بازار داخلی تنها نشان از قاچاق گسترده آن دارد؛ بادام هندی یکی از این اقلام است که از کشورهای اروپایی بازگشته و از هند وارد کشور ما می شود متاسفانه این محصولات عموما سم دارند.
به گزارش مرور نیوز، دکتر محمود بیگلر گفت: مطابق ماده 57 آئین نامه تجهیزات و ملزومات پزشکی، ورود دستگاههای نوسازی شده« Refurbished » به کشور به استثناء دستگاه مشمول فهرست مشخص شده، ممنوع است.