منطقه خلیج فارس در حال حاضر مرکز درگیری است و در حال تبدیل شدن به میدان نبردی برای رقابت شدید عربستان و ایران است که میتواند جغرافیای سیاسی-امنیتی خلیج فارس را برای سالها تحت تأثیر قرار دهد.
به گزارش مرور نیوز، پایگاه خبری گلفنیوز مدعیست که ایران در حال حاضر عامل بر هم خوردن ثبات خلیج فارس است.
عبدالخالق عبدالله در این یادداشت با متهم کردن ایران به گسترش فرقه گرایی و حمایت از تروریسم، با اشاره به حضور ایران در خلیج فارس هشدار میدهد که آمریکا و قدرتهای جهانی نباید به تهران اعتماد کنند. این در حالی است که سیاست خارجی دولت ایران، شرایطی را مهیا کرده است که دیگر چنین ادعاهایی از سوی اعراب یا اسرائیل خریدار ندارد و حتی در نظرسنجیای که در همین پایگاه خبری و درپایان هر مطلب وجود دارد، اکثر قریب به اتفاق مخاطبان به اظهارات عبدالخالق عبدالله نمره منفی داده و ابراز مخالفت کرده اند.
وی در این یادداشت می نویسد:
امنیت خلیج فارس که یک نگرانی دائمی برای قدرتهای منطقهای و جهانی در 40 سال گذشته بوده است، در حال حاضر با تهدید قریبالوقوع ناشی از اشتهای توسعهطلبانه ایران در این منطقه مواجه است. منطقه خلیج فارس در حال حاضر مرکز درگیری است و در حال تبدیل شدن به میدان نبردی برای رقابت شدید عربستان و ایران است که میتواند جغرافیای سیاسی-امنیتی خلیج فارس را برای سالها تحت تأثیر قرار دهد. منابع غنی نفت و گاز در خلیج فارس یکبار دیگر میتواند به عامل تهدید در این منطقه تبدیل شود و پیامدهای منفی در ثبات منطقهای و جهانی در پی داشته باشد.
در طول نیمه دوم قرن بیستم تهدید استراتژیک قریبالوقوع برای امنیت خلیج فارس عمدتاً از جانب اتحاد جماهیر شوروی و گسترش کمونیسم ناشی میشد. اما پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و از بین رفتن تهدید جهانی، امنیت خلیج فارس از سوی ایران برهمخورده است. هشت سال جنگ ایران و عراق که طولانیترین و گرانترین جنگ قرن بیستم بود، یکی از عوامل مؤثر در بر هم خوردن ثبات خلیج فارس بود.
مدتها تروریسم جهانی با محوریت القاعده بهعنوان تهدید جدید برای امنیت خلیج شناخته میشد. نزدیک به دو دهه القاعده و تروریسم جهانی خطر مهمی برای تأسیسات نفت و گاز کشورهای حوزه خلیج فارس در نظر گرفته میشد. امروزه نیز جنگ علیه تروریسم هنوز در مقیاسی گسترده در مورد امنیت خلیج فارس مطرح است.
منطقه خلیج فارس حدود 66 درصد ذخایر شناخته شده نفت جهان و 35 درصد ذخایر گاز طبیعی جهان را در اختیار دارد و همواره مورد توجه قدرتهای جهانی بوده است. اما بزرگترین تهدید فعلی برای خلیج فارس، افزایش تنش میان ریاض و تهران است. رقابت سیاسی و ایدئولوژیک بین دو غول نفتی خلیج فارس که امنیت کنونی خلیج فارس را تهدید میکند و بهاحتمالزیاد برای سالهای آینده نیز ادامه پیدا خواهد کرد.
وی در ادامه مدعی میشود که از زمان امضای قرارداد هستهای، ایران برنامههای خود را برای توسعه طلبیهای منطقهای از سر گرفته است.
این ادعاها از سوی سران کشورهای عرب خلیج فارس و تئوریسینهای حامی آنها پس از امضای توافق اتمی، در مجامع بینالمللی و رسانهها افزایش پیدا کرده است.
عبدالخالق عبدالله در ادامه مینویسد: ایران درصدد فارسی سازی کشورهای خلیج (فارس) و گسترش تشیع در جهان اسلام و ایرانی سازی یمن و لبنان و سوریه است و این اهداف بلندمدت تهران تهدیدی برای امنیت خلیج فارس است. وی به آمریکا معترض است که چرا با امضا کردن توافق اتمی، باعث بر هم خوردن هژمونی اعراب در خاورمیانه شده و موجبات اوج گرفتن قدرت ایران در منطقه و تسلط این کشور بر خلیج فارس را فراهم کرده است.
وی در پایان به جامعه جهانی هشدار میدهد که در صورت جدی نگرفتن تهدیدات ایران و گسترش هژمونی این کشور در منطقه و در سطح بینالمللی، جهان در دورهای تاریک فرو خواهد رفت.