بی‎اعتمادی مردم ایران به آمریکا عمیق‎تر شده است

وزیر خارجه ایران با تاکید براینکه در یک سال گذشته بی‎اعتمادی مردم ایران به آمریکا عمیق‎تر شده است گفت تصمیم نهایی ایران در برابر بدعهدی برجامی واشنگتن، به مذاق آمریکایی‎ها خوش نخواهد آمد.

به گزارش مرور نیوز، محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در گفتگو با «نیویورکر» 3 گزینه پیش روی ایران در صورت خروج آمریکا از برجام را بیان کرد.

گفت: اگر آمریکا قصد خروج از توافق هسته‌ای ایران را دارد مختار است، اما باید پای عواقب آن نیز بایستد.

خودبینی آمریکایی‌ها امر بسیار خطرناکی است

وی در ادامه با بیان اینکه خودبینی آمریکایی‌ها امر بسیار خطرناکی است، از ۳ گزینه پیش روی ایران در صورت عهدشکنی واشنگتن سخن گفت که نخستین مورد، اقدام متقابل ایران برای پایان دادن به تعهدات هسته‌ای قید شده در برجام و ازسرگیری غنی‌سازی اورانیوم است.

دومین گزینه ایران، توسل به مکانیسم حل اختلاف است

دومین گزینه ایران، توسل به مکانیسم حل اختلاف است که به همه طرفین دخیل اجازه طرح شکایت رسمی در کمیسیون رسیدگی به موارد نقض برجام را می‌دهد حال‌آنکه ایران تاکنون ۱۱ بار شکایت خود را به فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ارائه داده است و به گفته ظریف، هدف از توسل به این ابزار هم واداشتن آمریکا برای پایبندی به توافق است.

اما گزینه سوم بسیار جدی‌تر خواهد بود چرا که بر توانایی ایران برای تصمیم‌گیری درباره خروج از ان پی تی تاکید دارد.

محمد جواد ظریف

ایران کشور تک صدایی نیست

ظریف با تاکید بر اینکه «ایران کشور تک صدایی نیست» گفت: در ایران هنوز مباحثات جدی درباره انتخاب هریک از این گزینه‌ها وجود دارد حال‌آنکه طی سال گذشته افکار عمومی تغییر کرده و بی‌اعتمادی به آمریکا بیشتر شده است.

وی دراین باره تاکید کرد: آمریکا نه‌تنها از پس عمل به تعهدات خود برنیامد بلکه مطالبات بیشتری را هم طلب کرده است که پیام بسیار خطرناکی را به مردم ایران و جهان ارسال می‌کند مبنی بر اینکه هرگز نباید با آمریکا وارد توافق شد چراکه در نهایت ایالات متحده بر مبنای این اصل که «آنچه دارم مال خودم است اما آنچه شما دارید، قابل مذاکره است» عمل می‌کند.

مسیر دیپلماسی فقط ایالات متحده نیست

ظریف در پاسخ به این پرسش که آیا این امکان وجود دارد که در صورت مرگ توافق، ایران بار دیگر با آمریکا وارد مذاکره شود، گفت: دیپلماسی هرگز نمی‌میرد اما این به معنای آن نیست که فقط یک مسیر برای دیپلماسی وجود دارد و آن مسیر هم فقط ایالات متحده است.

وی در نهایت گفت: تصمیم ایران هرچه باشد، برای آمریکا خیلی خوشایند نخواهد بود و در این باره هم اجماع نظر وجود دارد.