وجود بی ثباتی و ناامنی در منطقه به نفع هیچکس نیست

سخنگوی دولت گفت: اعلام می کنیم که وجود بی ثباتی و ناامنی در منطقه به نفع هیچکس نیست.

به گزارش مرور نیوز، علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری هفتگی خود که در ساختمان کوثر مجموعه ریاست جمهوری برگزار شد با اشاره به اینکه برای بحران یمن طرح چهار ماده‌ای ارائه کردیم، اظهار کرد: هنوز معتقدیم که راه بازگشت ثبات به منطقه و یمن چیزی شبیه به همان طرح چهار ماده ای است و من از همین‌جا اعلام می کنم که جمهوری اسلامی آمادگی دارد تا با سازمان ملل در این زمینه همکاری کند و اعلام می کنیم که وجود بی ثباتی و ناامنی در منطقه به نفع هیچکس نیست.

* ایران آماده همکاری با سازمان ملل برای حل بحران یمن است

وی با اشاره به سفر قریب‌الوقوع روحانی به نیویورک گفت: این سفر می‌تواند فضای مناسبی را برای گفت‌وگوی با رهبران کشورهای مختلف ایجاد کند و اینکه امیدواریم رئیس جمهوری و تیم همراه در این سفر نیز بار دیگر بتوانند حقانیت ایران را در مورد مسائل مختلف به گوش جهانیان برسانند.

سخنگوی دولت با اشاره به مصوبات جلسه اخیر سران قوا درباره مسائل اقتصادی، اظهار کرد: مصوبه‌ای را برای تنظیم بازار کالا و خدمات و در نظر گرفتن اختیاراتی برای وزارت صمت تصویب کردیم. همچنین قرار است قوه قضاییه و قوه مقننه هم به منظور هم افزایی و هماهنگی در این زمینه طرح مشترکی در زمینه تعزیرات حکومتی ارائه کنند.

* توقف کلیه تحریم‌ ها، امکان مذاکره را فراهم می‌ کند

ربیعی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره راهبرد ایران برای دیدار با آمریکایی‌ها در سفر روحانی به نیویورک، گفت: از نگاه ایران توقف کلیه تحریم هایی که پس از خروج آمریکا از برجام صورت گرفت، امکان مذاکره را فراهم می کند. ما توقف تحریم ها و برگشتن به شرایط قبل از تحریم ها را خواستار هستیم و آمریکا برای نشان دادن صداقتش در این مسیر باید شرایط را برای تامین منافع مردم ایران تامین کند و در حال حاضر هیچ نشانه‌ای در این زمینه نمی‌بینیم.

* یک بار در شرایط تحریم مذاکره کردیم و دیگر آن را تکرار نمی‌کنیم

وی افزود: اگر ترامپ بتواند با این کارها و اقدامات اعتماد را به ما برگرداند آن وقت باید درباره مذاکره کردن یا نکردن صحبت کرد وگرنه اینکه مدام از آمادگی برای مذاکره صحبت کنیم دردی را دوا نمی کند و برای افکار عمومی هم نیاز این است که مشخص شود در زمان مذاکره چه دستاوردهایی برای ایران متصور است. ما یک بار در شرایط تحریم مذاکره کردیم و دیگر چنین چیزی را تکرار نمی کنیم.

* اگر تعهدات افزایش یابد ما هم تعهدات خود را افزایش می‌دهیم

ربیعی در پاسخ به پرسشی درباره پیشنهاد فرانسه به ایران در زمینه خط خرید نفت 15 میلیارد دلاری، اظهار کرد: قرار بود نفت ایران خریداری شود و پولش هم به ما برسد. ما گفته ایم که تعهد در برابر تعهد، اروپایی ها می خواهند برخی از تعهدات خود را عملی کنند ما هم به بخشی از تعهدات خود معتقد خواهیم بود، نه بیشتر. اگر تعهدات افزایش یابد ما هم این تعهدات خود را افزایش می‌دهیم، البته امیدوارم در جریان سفر به نیویورک نیز آقای روحانی بتوانند با سران کشورهای اروپایی گفت و گو داشته باشند.

* نباید دولت منتخب مردم را در چشم آنان بی اعتبار سازیم

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره علت صدور اطلاعیه‌ای از سوی روابط عمومی دولت درباره برنامه‌ای تولید شده در صداوسیما، گفت: آن مطالبی که درباره جلسه سران سه قوه گفته شده بود غلط بود و ما هم همان را پاسخ دادیم. ما امیدواریم هیچ نگاهی به سمت رسانه های بیگانه نرود. ما به مصلحت کشور می دانیم که چشم ها و گوشهای مان به رسانه های داخل کشور باشد. ما هیچ وقت خیر و برکتی از شایعاتی که از رسانه های خارجی مطرح می‌شود ندیده ایم و آنچه که در اطلاعیه روابط عمومی دولت دیده شد به برخی از برنامه سازی ها ناظر بود که برخی شبکه ها به صورت بسیار جهت دار برنامه خود را درباره دولت پیش می برند، البته این روند از سال 92 آغاز شده است.

وی افزود: ما نباید مردم را ناامید کنیم. نباید دولت منتخب مردم را در چشم آنان بی اعتبار سازیم. اگر می خواهیم انتقاد کنیم، انتقاد کنیم نه اینکه غیر از این عمل کنیم و با برنامه سازی ها روندی دیگری را طی کنیم.

* صحبت آقای واعظی در تضاد با حرف‌های هفته گذشته من نبود

سخنگوی دولت درباره موافقت دولت با حضور زنان در استادیوم، اظهار کرد: صحبت آقای واعظی در تضاد با حرف‌های هفته گذشته من نبود، بلکه یک نگرانی را مطرح کردند که نادرست هم نیست، اما دولت با حضور زنان در استادیوم ها موافق است و مجدد تاکید می‌کنم که اقای سلطانی فر تمهیدی اندیشیده اند که زنان در بازی ایران با کامبوج حضور داشته باشند و این حضور به صورت پلکانی افزایش خواهد یافت.

* حضور زنان در استادیوم گزینشی نیست

وی افزود: بلیت فروشی هم انجام خواهد شد و اینطور نیست که زنان گزینشی وارد استادیوم شوند. ما امروز به سیاست های مربوط به جنسیت نیازمندیم و نمی توانیم آن را نادیده بگیریم. ما باید به آستانه تحمل افراد توجه داشته باشیم و شرایط را به سمتی نبریم که اتفاقی مانند آنچه برای دخترمان سحر عزیز رخ داد، انجام شود که قطعا غیرقابل قبول است.

* حذف یارانه افراد ثروتمند،‌ حتما اجرا می‌شود

ربیعی درباره حذف یارانه دهک های بالا اظهار کرد: برای تکمیل پایگاه های اطلاعاتی دستوری صادر شده و روز به روز وضعیت آن بهتر می‌شود. مجلس نیز دستور داده بود که سه دهک را حذف کنیم و این یعنی نزدیک به سی میلیون نفر که با توجه به شرایط اقتصادی و تحریم ها این تصمیم در حال حاضر کمی دشوار است، اما آنچه درباره حذف افراد ثروتمند مطرح است حتما اجرا می‌شود و حتما فشار به طبقات پایین و متوسطه نخواهد آمد و با درصد خطای پایینی این کار انجام می‌شود. همچنین در مرحله اول در مهرماه چند صدک از دهک های بالا حذف می‌شوند که ممکن است هفتصد تا هشتصد هزار نفر را در برگیرد که البته امکان اعتراض هم برای آنان محفوظ است.

سخنگوی دولت درباره طرح مجلس برای افزایش نظارت بر زندان ها و نظر دولت درباره آن، اظهار کرد: این طرح هنوز در دولت مورد بررسی نشده است.

* خالی کردن پشت ستاد جنگ اقتصادی،‌ ضربه به منافع ملی است

وی در پاسخ به پرسشی درباره حواشی جلسه اخیر سران قوا درباره محاکم مبارزه با مفاسد اقتصادی و علت این اختلاف میان قوه قضاییه و قوه مجریه، اظهار کرد: این موضوع برای روز شنبه است و مربوط به گذشته نیست. من تعجب کردم که خبری ناقص، هدفدار و برنامه‌ریزی شده پخش شد، در حالیکه این جلسه برای مبارزه و جنگ اقتصادی کشور است. اخباری که مخدوش شده و ناقص از آن جلسه بیرون می آید و پشت ستاد جنگ را خالی می کند، ضربه زدن به منافع ملی است. کسانی که در این جلسه هستند شأن بالاتری از این دارند که بخواهند خبر به بیرون بیاورند.

ربیعی گفت: آقای رئیس جمهور در این جلسه بر رعایت حقوق افراد و اطلاع رسانی منصفانه و جلوگیری از اطلاق صفات مفسد به افراد پیش از صدور حکم و اثبات اتهام تاکید کردند و آقای رئیسی هم با تواضع پذیرفتند که در این زمینه اگر موردی هست به آن اشاره شود تا بررسی ها در این زمینه صورت گیرد.

سخنگوی دولت افزود: همه افراد حاضر در جلسه معتقد بودند که این دادگاه های مفاسد اقتصادی جایی برای صید سیاسی نیست و نیز هر سه رییس قوا بر کنار رفتن هرگونه خط قرمز برای رسیدگی به مفاسد تاکید کردند تا اگر موردی در هر کدام از قوا وجود دارد رسیدگی شود؛ البته برخی موارد از پرونده‌ها هستند که رسیدگی نشدند و امیدواریم که آنها هم رسیدگی شود و ما از رسیدگی به مفساد حمایت می‌کنیم.

* اتهام‌ زنی به ایران در موضوع آرامکو، عجولانه بود

وی در پاسخ به این پرسش که در حمله به آرامکو، آمریکایی ها، ایران را متهم به دخالت در این موضوع کردند و اینکه آیا چنین اتهام زنی باعث وقوع جنگ می شود، گفت: این یک اتهام زنی غیردقیق و عجولانه است و به سبک آمریکایی انجام شده و نخستین بار از سوی وزیر خارجه آمریکا صورت گرفت که با فرافکنی بخشی از سنت عملیات روانی آمریکا در این زمینه را انجام داد. ما معتقدیم بحث در حال حاضر در منطقه بحث سرکوب مردم یک کشور است و تحمیل اراده ای که بر آنان مطرح می شود و معتقدیم که هیچکس نباید از آن دفاعی بکند.

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که پذیرش معاهده برجام از سوی چه کسی انجام شد، اظهار کرد: برجام مطمئناً در شورای عالی امنیت ملی روند خود را طی کرده و چیزی که در آنجا تصویب شود باید امضای رهبری را هم داشته باشد. در کنار آن ایشان ممکن است نقطه نظری داشته باشند و مطرح کنند.

ربیعی ادامه داد: دولت بدون امکان و اجازه شورای عالی امنیت ملی کاری نمی‌تواند بکند این را هم بگویم که آقای روحانی متعهد به تصمیم رهبری هستند. ممکن است جاهایی نقطه نظراتی وجود داشته باشد اما آقای روحانی وظیفه خود می‌داند که نظر مورد تایید رهبری را انجام دهد.