غلامعلی حداد عادل گفت: اقتصاد مقاومتی برای کشور ما موضوع سرنوشت است. دشمن در جنگ هشت ساله و بعد از آن، به این نتیجه رسید که برخورد نظامی، کارساز نیست. سیاست دشمن، تهاجم فرهنگی و جنگ اقتصادی است و آنها پیش خود تصور کردند که راههای اقتصادی را میبندند و کمال مطلوبشان این بود که مردم دست به شورشهای خیابانی بزنند.
به گزارش مرور نیوز، غلامعلی حداد عادل - رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی - در همایش ملی «سبک زندگی» به تبیین موضوع اقتصاد مقاومتی و سبک زندگی پرداخت و گفت: آنها با تصویب قوانین مکرر تحریم، بر طبل جنگ میکوبند. بدون تعارف در حال جنگ هستیم. یک جنگ اقتصادی و جنگ فرهنگی و این را باید با تجربه ۴۰ سالهای که کسب کردهایم، دریافته باشیم.
او با تاکید بر اینکه بدون تغییر سبک زندگی نمیتوانیم اقتصاد مقاومتی داشته باشیم، اظهار کرد: سبک زندگی ما نمیتواند غربی باشد و بخواهیم اقتصاد مقاومتی داشته باشیم. اقتصاد مقاومتی و سبک زندگی اسلامی دو گفتمان مطرحشده از سوی مقام معظم رهبری، دو روی یک سکه هستند و از هم جداشدنی نیستند.
حدادعادل تاکید کرد: سبک زندگی برای ما یک تعارف و بحث حاشیهای نیست و بود و نبود ما در گروی این است که به خویشتن خویش برگردیم و سبک زندگی، معیارها و اصول و هنجارها تغییر کنند.
وی با بیان اینکه مصرف، یکی از موضوعات مربوط به سبک زندگی است، گفت: یکی از اشکالهای مصرف ما، نابودی طبیعت است. در مصرف مراعات طبیعت را نمیکنیم. یکی دیگر از اشکالها، اسراف است. متاسفانه اسراف به نوعی خجالتآور شده و پدر و مادرها جرات نمیکنند به فرزندان خود بگویند اسراف نکنید. در حالی که در دوران کودکی ما، این فرهنگ بسیار رایج بود؛ اما امروز صرفهجویی یک عیب محسوب میشود!
رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی با اشاره به تنوعطلبی بیش از حد و مدگرایی، ادامه داد: صحیح است که یکنواختی، ملالآور است و تنوع ذاتا بد نیست، ولی اینکه اسیر مد شویم و پای ماهواره بنشینیم و ببینیم که در اروپا چه رنگی و چه برندی مد شده، یک بیماری است که از صد سال پیش شروع شده و ادامه دارد.
حداد عادل بیان کرد: غربزدگی و نداشتن عِرق ملی یک اشکال دیگر است. اگر از خود بیگانه باشیم، به سبک زندگی اسلامی بازنمیگردیم و اقتصاد مقاومتی محقق نخواهد شد. ما به غربیها از پایین به بالا نگاه میکنیم، امام خمینی (ره) هم آمد تا این باورها را از ذهن ما دور کند.
رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی به فردمدار شدن زندگی امروز نیز اشاره کرد و گفت: از بین رفتن روحیه قناعت، رقابت و چشم و همچشمی نیز جزو رذائل اخلاقی هستند که در مصرف جلوه میکند. بصیرت سیاسی را نیز باید مدنظر قرار داد. چطور میشود که یک ایرانی با غیرت که استقلال میخواهد پای ماهواره مینشیند و میزگردهایی را تماشا میکند که درباره چگونگی تحریم ایران صحبت میکنند؟ از سوی دیگر برای خریدن کالاهای خارجی تبلیغ میکنند و ما را محتاج ارز خارجی میکنند.