اسامی نامزدهای بخش بین‌الملل اولین جشنواره فیلم وحدت اسلامی اعلام شد.

به گزارش مرور نیوز به نقل از ستاد خبری جشنواره، در بخش فیلم‌های کوتاه و نیمه‌بلند و در رشته بهترین فیلمنامه، فیلمنامه‌های محمد نام اول از کشور فرانسه، ولد از کشور ایران، قضاوت از کشور ایران و گورمردها از کشور ایران نامزد دریافت تندیس و جایزه شدند.

در بخش بهترین فیلم  پویانمایی، فیلم‌های پیش از نور از کشور آمریکا، صلاح‌الدین از کشور مالزی و روبان از کشور ایران نامزد دریافت جایزه شدند.

در بخش بهترین فیلم داستانی کوتاه و نیمه‌بلند فیلم‌های ولد از ایران، محمد نام اول از کشور فرانسه، گورمردها از ایران و قضاوت از ایران نامزد دریافت جایزه شدند.

در بخش بهترین نماهنگ، او تنها بود، من زنده‌ام، کن انت نامزد دریافت جایزه شدند.

در بخش فیلم‌های بلند سینمایی در رشته بهترین فیلمنامه، فیلمنامه‌های هلال ماه از کشور اندونزی، سه هزار شب از کشور لبنان، فراغ از کشور هند، فانی و از هم گسیخته از سوریه نامزد دریافت جایزه شدند.

در رشته بهترین دست آورد فنی، ابو پسر آدم از کشور هند، فانی و از هم گسیخته از کشور سوریه، سه هزار شب از کشور لبنان، ملک سلیمان از کشور ایران نامزد دریافت جایزه شدند.

در رشته بهترین کارگردانی فیلم سینمایی فانی و از هم گسیخته از سوریه، سه هزار شب از لبنان، ابو پسر آدم از هند، شهید از عراق نامزد دریافت جایزه شدند.

در بخش بهترین فیلم سینمایی ملک سلیمان به کارگردانی شهریار بحرانی از ایران، سی و سه روز به کارگردانی جمال شورجه از ایران، سه هزار شب از لبنان، فانی و از هم گسیخته از سوریه نامزد دریافت جایزه شدند.

در بخش فیلم‌های مستند و اسلام هراسی و در رشته بهترین تحقیق و پژوهش، پژو هش‌های کارهایی که پیشینیان برایمان کردند، تمدن اسلامی، علم و اسلام و داعش افراطیان اسلامی نامزد دریافت جایزه شدند.

 در رشته بهترین کارگردانی فیلم با موضوع مستند کوتاه و نیمه  بلند، فیلم‌های هبرون سرزمین من است، صمود، هویت من نامزد دریافت جایزه شدند.

در رشته  بهترین کارگردانی فیلم مستند بلند، فیلم‌های اکثریت خاموش، ابرها در راهند، امید در بطری نامزد دریافت جایزه شدند.

در رشته  بهترین  مستند با موضوع اسلام ستیزی،  فیلم‌های اکثریت خاموش، اسلام هراسی در اروپا، و رمضان آمریکایی، و در رشته بهترین فیلم مستند فیلم‌های اکثریت خاموش، ابرها در راهند، درد زندانیان نامزد دریافت جایزه شدند.

در بخش بین‌الملل محمدرضا اسلاملو، شریف عواد از مصر و ایوان ریدلی از انگلستان آثار بلند سینمایی، شهاب اسفندیاری، یوسف وهبی از لبنان و احمد بولان از مراکش آثار کوتاه و نیمه بلند داستانی و نماهنگ و نادر طالب زاده، عماد برنات از فلسطین و راشد رضوان از اسپانیا آثار بخش مستند و  دو داور بین الملل بخش کوتاه و نماهنگ به همراه بهرام عظیمی آثار پویانمایی بخش بین‌الملل را داوری کردند.

براساس این گزارش، دبیر کل مجمع تقریب مذاهب اسلامی گفت: برگزاری جشنواره فیلم وحدت اسلامی اتفاق مبارکی است.

متن پیام آیت الله محسن اراکی دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی خطاب به  دبیر، برگزار کنندگان و سینماگران حاضر در جشنواره و مخاطبان جشنواره به شرح زیر است:

«زبان هنر یکی از مهم‌ترین و کارآمدترین ابزار برای انتقال مفاهیم دینی و ارزشی است، آنجا که هنرمند با پای عشق گام در مسیر خلق اثر می نهد تا رسالت خویش را در جان و روح انسانها به انجام برساند. هنرمندان وارثان خرد و روشنی در جوامع انسانی هستند و در این بین هنر سینما با آفرینش تصاویر و مفاهیم بدیع همراه با جذابیتهای متنوع زبانی گویا و رساتر از سایر ارکان هنر دارد که جایگاه آن را در این عرصه بی بدیل ساخته است.

از دگر سو هنر اگر به دغدغه جوامع بشری نپردازد و طبیب‌وار به بیماری عصر خویش ننگرد هرگز نخواهد توانست در دلها و اندیشه بنشیند و فقط رنگ و لعاب سطحی و ظاهری از آن به جا خواهد ماند. آنچه به هنر و هنرمند اصالت می دهد همین نگاه عمیق و دقیق به دغدغه هاست ،محتوایی که می‌تواند نسلی را آگاه سازد و ساختار فرهنگی یک ملت را قوام و دوام بخشد.

عزیزان من امروز جهان اسلام و سرزمینهای اسلامی یکی از تلخ ترین و سخت ترین روزگار خویش را می گذراند. شب پرستانی که ریشه در جهالت و تعصب کور دارند فتنه در دامان دین انداختند و افتراق جامعه اسلامی را که آمال و آرزوی مستکبران و استعمار گران سرزمینهای اسلامی از سالهای دور تا به امروز بوده  دامن می زنند.

عفریته افراط و تکفیر ، در صدد است تا چهره سراسر مهر و عطوفت شریعت پاک نبوی را خشن و کریه جلوه دهد و در این مسیر از تمام ابزار و فنون مختلف استفاده می کند تا حقیقت ناب اسلام را وارونه نشان دهد.

اگر بناست که منطقه و جهان اسلام از چنین شرایطی به ساحل آرامش و امن برسد فقط یک راه حل دارد و آن هم بنا به آیه شریفه قرآن تمسک به حبل الله متین و اتحاد و همدلی بین آحاد جامعه مسلمین در سراسر گیتی است و این مهم امکان پذیر نخواهد بود جز با همکاری و همدلی ارکان و نخبگان جهان اسلام که مهمترین بخش آن هم رسالت سترگ هنرمندان مسلمانان در اقصی نقاط عالم است.

این بارقه امیدی است برای جامعه شریف هنری که امسال برای نخستین بار همزمان با سی امین کنفرانس بین المللی وحدت ، شاهد حضور فعال جامعه هنری جهان اسلام در این کنفرانس در قالب نخستین جشنواره فیلم وحدت هستیم.

اتفاق مبارکی که می تواند در تقابل با نگاه تفرقه افکنانه افراط گرایی و تکفیر با تولید محتوای ارزشمند حرکتی درخور شان در مسیر کمک به وحدت مسلمانان باشد.

هنرمندان عزیز و متعهد مسلمان، قطعا این آغاز راه خواهد بود و باید گامهای بعدی بسیار بلند تر و غنی تر برداشته شود تا شاهد حضور فعال جامعه هنری و بویزه جامعه سینمایی جهان اسلام در تولید محتوا و آثار فاخر در زمینه وحت اسلامی باشیم.

اینجانب نهایت سپاس و تقدیر خویش را به ساحت شریف همه هنرمندان متعهد و عاشق حقایق اسلام ناب محمدی تقدیم می دارم و از عزیزان پرتلاش و زحمتکش در بخشهای مختلف نخستین جشنواره فیلم وحدت ، هیات محترم داوران ، دبیرخانه محترم جشنواره و بویزه هنرمندان عزیز و شریف تشکر می‌کنم.

توفیق رفیق راهتان باد و همیشه ایام سربلند و سعادتمند باشید.»

اولین جشنواره  بین امللی فیلم وحدت اسلامی همزمان با هفته وحدت 25 الی 27 آذر در تهران به دبیری هلاشم میرزاخانی برگزار می شود.