هدایت هاشمی با اجرای کمدی «افسانه ببر» مخاطبان را به وجد آورد

هدایت هاشمی با اجرای کمدی «افسانه ببر» مخاطبان را به وجد آورد

به گزارش مرور نیوز، نمایش تک نفره کمدی «افسانه ببر» نوشته داریوفو و ترجمه فرشته قاسم‌پور و طراحی و کارگردانی هادی عامل با بازی هدایت هاشمی شب گذشته (9 بهمن ماه) در سالن سایه تئاتر شهر برگزار شد.

این نمایش کمدی موزیکال به صورت تک نفره توسط هدایت هاشمی اجرا شد.

هاشمی پیش از اجرای نمایش به مخاطبان گفت که نسخه افسانه‌ای این نمایش را از هفتاد کیلومتری شانگهای چین در یک تئاتر رسمی تماشا کرده درحالیکه در آن منطقه پنهان مانده بوده است بخشی از تئاتر چین غیر از رسمی بودن، تئاتر لوده، مضحکه و خنده است. اجراگران این نمایش سالخورده دهقانی در شانگهیای بود با بیانی قوی که مصوت‌ها و آکسون ها و سایر مسائل را با نعره به دیگران می فهماند و وی درباره ببر صحبت می‌کرد.

 

وی در ادامه افزود: در آن اجرا من چیزی نفهمیدم حتی مترجمم هم چیزی نفهمید چرا که آن مرد سالخورده به زبان اقلیت مخصوص منطقه شانگهای صحبت می‌کرد. خلاصه فردی که آن زبان را بلد بود دست و پا شکسته چیزهایی به ما فهماند نمایش درباره سربازی از منچوری بود که از آن منطقه حرکت کرده و راهپیمایی در چین شروع کرده که به انقلاب رسدیه است در ابتدا 150 هزار نفر طرفدار او بودند و پس از گذشت شهرها تعداد زیادی را دور خود جمع کرده است.

هاشمی همچنین توضیح داد: در منطقه هیمیالیا تعداد زیادی از جمعیتشان درگیر مرگ و میر و بیماری شدند و پس از اینکه به کویر سبز رسیدند تازه فهمیدند که برای انقلاب کردن آمده بودند، اما سرباز قصه ما به کویر سبز نمی‌رسد و زخمی می‌شود و به کام مرگ می‌رود یکی از رفقایش از سر ترحم می‌خواهد که خلاصش کند اما او مقاومت می‌کند و در سینه کش دهانه غاری با ببرها بر می‌خورد. چینی‌ها معتقد هستند که ملتی ببر دارند که زیربار مشکلات شانه خالی نمی‌کنند و مسئولیت می‌پذیرند.

 

در نهایت هاشمی در این نمایش یک سرباز چینی را به نمایش گذاشت که پس از زخمی شدن درگیر سیلاب عظیمی شده و به سختی می‌تواند جان خود را نجات دهد به امید نجات به غاری پناه می‌برد اما آنجا با ببری روبه رو می‌شود، ببر مرحم بر زخم او می‌گذارد و خلاصه چند وقتی با هم سر می‌کنند تا اینکه سرباز از دست ببر و بچه‌اش فرار کرده و پس از گذشت ماه‌ها سختی به روستایی می‌رسد.

مردم روستا از او فرار میکنند او سپس با آنها ارتباط برقرار می‌کنند در این کمدی آمده که ببرها به دنبال سرباز به روستا می‌آیند و بعد از مدتی با اهالی دوست شده و همانجا می‌مانند و به آنها در دور کردن دشمنان کمک می‌کنند.

 

این نمایش یک اثر تک نفره است که نوعی نقالی چینی به شمار می‌آید و می‌تواند برای هر تماشاگری جذاب باشد چرا که در این نمایش ضمن استفاده از فنون نمایش‌های ایرانی از اصول تئاتر شرقی نیز استفاده شده که بتواند برای تماشاگران اتفاق تازه به حساب آید.

یکی از نکات جالب این نمایش برای آهنگسازی و موزیکال کردن کار، استفاده از ابزارآلات آشپزخانه از جمله کاسه و بشقاب، قاشق و چنگال و ... بود.

برای تماشای این نمایش هنرمندانی از جمله جهانبخش سلطانی نیز حضور داشتند.