میزبانی آرت‌سنتر از نقاشی‌های شاعرانه «ترقی‌جاه»

نمایشگاهی از آثار دوره‌های مختلف کاری محمدعلی ترقی‌جاه افتتاح می‌شود.

به گزارش مرور نیوز، در ادامه نمایشگاه‌های مروری بر آثار پیشگامان هنر نوین ایران که در گالری‌های این مجموعه برگزار می‌شود، نمایشگاه مروری بر آثار «محمدعلی ترقی‌جاه» برپا خواهد شد. در این نمایشگاه که مروری بر دوره‌های مختلف کاری این هنرمند است، ۳۰ اثر از آثار ترقی‌جاه و فیلم مستندی درباره او به‌نمایش درخواهد آمد.

محمدعلی ترقی‌جاه متولد سال ۱۳۲۲ تهران بود که در سال ۱۳۴۶ برنده مدال طلای مسابقات هنری دانشگاه‌های ایران شد. در سال ۱۳۵۵ اولین نمایشگاه خود را به صورت انفرادی در تهران برگزار کرد و دو سال بعد نیز اولین نمایشگاه برون مرزی خویش را در گالری نمایشگاه بین‌المللی هنر بازل سوئیس داشت. از سال ۱۳۶۰ سبک خاص خود را که مشخصه‌اش اسب‌های تجرید یافته بود پایه نهاد که بارزترین نشان هنری او شد. پس از آن، موزه بین‌المللی هنر قرن ۲۱ آمریکا (TIMOTCA) آثار او را به‌عنوان نماینده هنر ایران انتخاب کرد. برخی از آثار وی در موزه هنرهای معاصر تهران، موزه هنرهای مدرن شارجه، نوتردام هلند و موزه ورلد موجود است.

درباره آثار زنده‌یاد ترقی‌جاه بسیار نوشته شده است؛ در نقاشی‌های «ترقی‌جاه» نه زمین هست، نه سنگینی و ضخامت. همه‌ چیز در تابلوهایش سبک‌بال و رها است. نقاشی‌های ترقی‌جاه بیشتر ما را به سمت و سوی نقاشی‌های هنرمندان سبک سقاخانه‌ای می‌برد، با این تفاوت که مایه‌های سنتی این نقاشی‌ها کمتر بوده و با وجود استفاده از خط و متن به‌عنوان یک بافت یا چهره‌های زنان در کنار اسب‌ها، آنچه که در فضای کلی نقاشی غالب است فضای شخصی نقاش است. بسیاری از اهالی هنر، ترقی‌جاه را با نقاشی‌های شاعرانه و حضور تجریدی اسب‌هایش می‌شناسند، گرچه بیش از این است.

محمدعلی ترقی‌جاه سال ۱۳۸۹ در حالی‌ که به‌ تازگی از نمایشگاه خود در سوئیس به ایران بازگشته بود، در سن ۶۷ سالگی درگذشت.

تا کنون نمایشگاه‌هایی از آثار مهدی سحابی، هانیبال الخاص، جعفر روحبخش و... در قالب پروژه مروری بر آثار پیشگامان هنر نوین ایران در آرت‌سنتر برگزار شده است.

نمایشگاه آثار ترقی‌جاه از ۲۹ بهمن‌ماه تا ۱۰ اسفند در آرت‌سنتر باغ به نشانی بلوار اندرزگو، خیابان سلیمی شمالی، شماره ۱۴۵، باغ انجمن خوشنویسان میزبان علاقه‌مندان خواهد بود.