در نودوششمین نشست متنپژوهی مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب کتاب «المشیخة (کنز السالکین) (گنجینۀ خطوط و یادگارنامۀ مشاهیرعلمی ایران از سال 845 1022 ه . ق)» رونمایی میشود.
به گزارش مرور نیوز، نود و ششمین نشست از سلسله نشست های متن پژوهی مؤسسۀ پژوهشی میراث مکتوب با همکاری کتابخانۀ مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه تهران به رونمایی و معرفی کتاب المشیخة (کنز السالکین) (گنجینۀ خطوط و یادگارنامۀ مشاهیرعلمی ایران از سال 845 1022 ه . ق) اختصاص دارد.
در این نشست سید مصطفی محقق داماد، غلامرضا جمشیدنژاد اول، منوچهر صدوقی سها و سید محمد طباطبایی بهبهانی (منصور) مؤلف کتاب، سخنرانی خواهند کرد.
این نشست روز شنبه 14 اسفند از ساعت 15 تا 17 در کتابخانۀ مرکزی دانشگاه تهران واقع در خیابان انقلاب، دانشگاه تهران، کتابخانۀ مرکزی و مرکز اسناد طبقۀ همکف، تالار خواجه نصیرالدین طوسی (نفیس) برگزار خواهد شد.
نسخۀ خطى المشیخة (کنز السالکین) مجموعه اجازات و یادداشتهاى دانشمندان و رجال قرن نهم و دهم و نیمۀ اوّل قرن یازدهم است که براى پنج نسل پیاپى از خاندان حمّوئیان یزد نوشته شده و حدوداً نمونۀ خط 100 نفر از دانشمندان و مشاهیر ایران قرنهاى نهم و دهم و یازدهم را دربر دارد و از نفیسترین نسخ خطى ایران به شمار است. گرد آمدن این مجموعه از 845 تا 1022 هجرى و روى هم 129 سال به درازا کشیده است و بهحق مىتوان آن را گواه 129 سال علم و فرهنگ ایران زمین دانست.
مَشْیَخَة یا مَشیَخة در لغت عرب جمع شیخ است و اهل لغت معمولاً این دو را مترادف مىگیرند، ولى برخى همچون میرداماد در الرواشح السماویّة بین این دو فرق قائل شدهاند. در اصطلاح اهل حدیث و درایت، مشیخه عدهاى از مشایخ روایت را گویند که یک راوى از همۀ آنها حدیث یا احادیثى را نقل کرده باشد، و در مصطلح کتابشناسى و ارباب تراجم عبارت از کتابهایى است که دانشمندان، ویژۀ برشمردن مشایخ خویش و سلاسل اجازات آنان و گاه به اضافۀ شرح حالشان و ذکر مشایخ آنان تألیف مىکردند و این نوع کتاب را با عنوان مشیخه مىشناختند.