انتظارات یک تشکل صنفی سینمایی از وزیر ارشاد

شورای مرکزی انجمن تهیه کنندگان مستقل با تبریک انتخاب وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ،از این مسوول خواست تا مسائلی همچون کاهش تصدی‌گری دولت ، شفاف بودن عملیات مالی با اشخاص و امکان اکران فیلم‌های دارای پروانه نمایش را مشخص کند.

به گزارش مرور نیوز، سید غلامرضا موسوی رئیس انجمن تهیه کنندگان مستقل ضمن اعلام فوق افزود: نشست این هفته شورای مرکزی انجمن، با توجه به انتخاب دکتر رضا صالحی امیری و رأی قاطع مجلس شورای اسلامی به این انتخاب و انتظارات تهیه‌کنندگان مستقل از وی اختصاصی داشت.

او خاطرنشان کرد: شورای مرکزی ابتدا از زحمات دکتر علی جنتی وزیر پیشین تشکر و قدردانی کرد و با تبریک انتخاب دکتر صالحی امیری انتظارات جامعه سینمایی کشور و انجمن مستقل را برشمرد.

موسوی همچنین توضیح داد:اعضای شورای مرکزی اعلام داشتند که آنچه وزیر در برنامه‌ها و سخنان خود در مجلس شورای اسلامی اعلام داشت اگر اجرایی شود،می‌تواند تحولی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد. طبیعتأ سرلوحه تمام این برنامه‌ها کاهش تصدی‌گری دولت و واگذاری مسوولیت‌های این چنینی به اصناف است.

او ادامه داد: در همین زمینه با توجه به نظر وزیر ،انجمن تهیه‌کنندگان مستقل تعیین یک کمیته برای حذف ادارات فاقد کارایی و حذف بودجه جاری این مراکز برای ساخت زیربناها را خواستار شد، شورای مرکزی انجمن اعتقاد دارد که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش سازمان سینمایی کشور باید تغییرات اساسی به وجود آورد، بخصوص که علی‌رغم نظر ریاست جمهوری، سازمان سینمایی در دولت یازدهم نه تنها کوچک نشده، بلکه دو مرکز به آن اضافه شده است.

موسوی یادآور شد: در یک مورد که از عجایب تصمیم‌گیری است، یک گروه سینمایی به شکل موسسه ثبت شده که همانند این است که مثلا شورای صنفی نمایش به موسسه تبدیل شود و در نتیجه کلیه‌ی بودجه جاری و غیر ضروری به دلایلی که توجیه ندارد به آن اختصاص یابد. آن هم در شرایطی که چنین گروه اکرانی را می‌توان به خانه سینما و یا شورای صنفی نمایش احاله داد و از صرف بودجه‌های غیر ضروری خودداری کرد.

رئیس انجمن تهیه کنندگان مستقل اضافه کرد: خوشبختانه وزیر منتخب به شفاف بودن عملیات مالی بخصوص وام‌ها و شراکت‌ها اعتقاد راسخ دارد و طبیعتأ ما در این زمینه خواستار اقدام فوری ایشان هستیم. انجمن می‌خواهد دلایل واگذاری پروژها به برخی افراد و یا مشارکت‌ها و یا وام‌های بی‌بهره مشخص باشد، چرا که در این زمینه بدلیل کمبود بودجه بعضی روابط و گاه مسائلی که دلایل تصمیم‌گیری آنها مشخص نیست،حرف و حدیث‌هایی به وجود آورده که باید روشن و به اصطلاح همچون اتاق شیشه‌ای قابل رؤیت باشد.

عضو هیات رئیسه شورای عالی تهیه کنندگان اضافه کرد: یکی دیگر از درخواست‌های همکاران شورای مرکزی روشن شدن وضعیت فیلم‌هایی است که داری پروانه نمایش از دولت یازدهم هستند اما اجازه نمایش به آنها داده نمی‌شود. نمونه این فیلم‌ها "رستاخیز" ساخته احمدرضا درویش،" خانه پدری" کار کیانوش عیاری و "عصبانی نیستم" ساخته رضا درمیشیان است. همچنین انجمن انتظار دارد که این فیلم‌ها که پروانه نمایش دارند،امکان نمایش هم پیدا کنند وگرنه توضیح داده شود که چرا این اجازه علیرغم داشتن پروانه نمایش صادر نمی‌شود.

موسوی با بیان اینکه واگذاری پست‌های سینمایی به افراد کارشناس و متخصص از دیگر مباحثی بود که مطرح شد، ادامه داد: از جناب وزیر خواسته شد تا در این زمینه به خصوص در سینما اقدامات براساس تخصص سالاری و ضوابط باشد و نه روابط.

او در پایان گفت: شورای مرکزی انجمن تهیه کنندگان مستقل سینمای ایران، آمادگی همه گونه همکاری با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جهت پیش برد، برنامه‌های ایشان را دارد و قطعا سعی خواهد کرد تا در جهت بهبود ساختاری سازمان سینمایی پیشنهادهای خود را به ایشان ارائه کند.