نقص فنی خودرو در تصادفات روزانه جان ۱۰ تا ۱۵ نفر را می‌گیرد

-مسئول دبیرخانه پیوست سلامت وزارت بهداشت گفت: روزانه ۳۰ نفر در کشور بر اثر حوادث حمل و نقل جان خود را از دست می‎دهند که ۱۰ تا ۱۵ نفر از این افراد بر اثر نقص در خودروسازی کشته می‌شوند.

به گزارش مرور نیوز، مهران خائفی ظهر چهارشنبه در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان همدان با بیان اینکه عوامل رفتاری در جهان، نخستین متهمین مرگ مردم هستند، اظهار داشت: مصرف دخانیات، الکل، چاقی، عوامل متابولیک، محیط زیستی و شغلی از دیگر دلایل مرگ انسان‌ها هستند.

وی با بیان اینکه عوامل رفتاری در ایران در دهه ۹۰ نسبت به قبل متفاوت است، یادآور شد: آلودگی هوا هفتمین رتبه را در عوامل مرگ انسان‌ها دارد.

خائفی با بیان اینکه ۸۰ درصد از بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان‌ها و دیابت نوع ۲ قابل پیشگیری است، عنوان کرد: به ازای هر یک دلار هزینه برای پیشگیری می‌توان هفت تا هشت دلار سرمایه را حفظ کرد و  از بودجه عمومی کشور به درستی استفاده کرد.

وی با اشاره به پیوست سلامت در ایران، گفت: متخصصان ۱۸۰ کشور جهان در خصوص جریان یافتن سلامت در بدنه حاکمیت کشورها هرساله اجلاسی را برگزار می‌کنند.

مسئول دبیرخانه پیوست سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه ۱۴ تا ۱۶ درصد از ارزیابی آثار سلامت و وظیفه تأمین آن به وزارت بهداشت ارتباط دارد، اظهار داشت: ۷۵ درصد از تأمین سلامت، وظیفه دیگر دستگاه‌هاست.

وی یادآور شد: وزارت نیرو باید پیش‌بینی این موضوع را داشته باشد که در صورت احداث سدها و ذخیره آب پشت سد، زمینه برای بروز برخی بیماری‌ها فراهم نشود.

فنلاند پیشروترین کشور در اجرای پیوست سلامت

خائفی با بیان اینکه فنلاند پیشروترین کشور در اجرای پیوست سلامت است، خاطرنشان کرد: سیاست‌های حمل و نقل، پرطرفدارترین سیاست در پیوست سلامت است.

وی افزود: روزانه ۳۰ نفر در کشور بر اثر حوادث حمل و نقل جان خود را از دست می‌دهند که ۱۰ تا ۱۵ نفر از این افراد تنها بر اثر نقص در خودروسازی فوت می‌کنند.

مسئول دبیرخانه پیوست سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه مقام معظم رهبری در سال ۹۳ بر پیوست سلامت در اجرای طرح‌ها تأکید داشتند، عنوان کرد: مجلس شورای اسلامی در فروردین ماه سال جاری پیوست سلامت را تصویب کرد و این طرح در دستور کار کارگروه سلامت و امنیت غذایی قرار گرفت.

وی ادامه داد: ۱۸ طرح مشمول پیوست سلامت شده‌اند که از جمله آن می‌توان به طرح‌های نیروگاهی، پالایشگاهی، هسته‌ای، زیربنایی، فرودگاهی، بیمارستان‌های بزرگ، کارخانه‌ها و طرح‌های کشاورزی اشاره کرد.

خائفی با بیان اینکه به هیچ عنوان اصل پروژه صنعتی در پیوست سلامت رد نمی‌شود، به بررسی سه بعد جسمی، روحی و اجتماعی در گزارش‌ها و طرح‌ها اشاره کرد و افزود: مجریان طرح‌ها می‌توانند از مشاوران وزارت بهداشت برای تهیه گزارش استفاده کنند.

مسئول دبیرخانه پیوست سلامت وزارت متبوع گفت: پیوست سلامت از سه تا پنج سال به استان‌ها برون‌سپاری نخواهد شد و تنها در استعلام طرح‌ها از توان استان‌ها استفاده می‌شود.