بعد از اعلام نتایج تست دوباره نمونه‌های دوپینگ وزنه‌برداران المپیک پکن 2008 و لندن 2012، مسوولیت مدیریت نتایج تست‌ها و محرومیت‌ها از سوی IOC به فدراسیون جهانی وزنه‌برداری داده شد.

به گزارش مرور نیوز، مهلت 21 روزه وزنه‌برداران دوپینگی برای اعتراض به نتایج تست‌ها به اتمام رسیده است و از سوی IOC پرونده بررسی دوباره نمونه‌های دوپینگ وزنه‌برداری المپیک پکن و لندن به پایان رسید. IOC مسوولیت مدیریت نتایج تست‌ها را به IWF داده است.

بعد از بررسی دوباره تست‌های دوپینگ از سوی IOC، سه وزنه‌برداری در  المپیک پکن 2008 و هشت وزنه‌بردار در  المپیک 2012 لندن دوپینگ مثبت داشتند. در بین این افراد نام آپتی اوخادف روس به چشم می خورد که حریف کیانوش رستمی در  المپیک لندن بوده است. با مثبت شدن تست دوپینگ این وزنه‌بردار وزن 85 کیلوگرم روس، مدال نقره او به کیانوش رستمی می‌رسد. آندره ریاکف بلاروسی نیز چهره شاخص المپیک پکن 2008 بود که در وزن 85 کیلوگرم، مدال نقره کسب کرد.

IWF پیش از این اعلام کرده بود تا زمانی که IOC در حال بررسی تست‌های دوپینگ ورزشکاران است و پروسه ادامه‌ دارد نمی‌تواند هیچ فدراسیون وزنه‌برداری را محروم کند. با این حال با به پایان رسیدن بررسی‌های IOC در حال‌ حاضر IWF می‌تواند مدیریت محرومیت‌ها را آغاز کند. طبق قوانین IWF هر کشوری که در تست‌های دوباره المپیک پکن و لندن سه تست مثبت داشته باشد، 12 ماه محروم می‌شود.

با توجه به دوپینگ‌های تایید شده از سوی IOC کشورهای آذربایجان، ارمنستان، بلاروس، چین، قزاقستان، مولداوی، روسیه، ترکیه و اوکراین در معرض محرومیت یک ساله قرار دارند.