سامانه هوشمند ایرانی‌ها برای تشخیص کرونا چگونه عمل می کند؟

سامانه تشخیص پنومونی کووید 19 ناهنجاری‌هایی که در مراحل ابتدایی در تصاویر سی‌تی اسکن قفسه سینه دیده نمی‌شوند را تشخیص داده و حجم ناحیه عفونی را در مدت زمان بسیار کوتاهی با دقت بسیار بالا محاسبه کند.

به گزارش مرور نیوز، به نقل از روابط عمومی دانشگاه شریف، با شیوع ویروس کرونا و همه گیر شدن آن در سطح جهان، تشخیص این بیماری در اولویت کاری نظام پزشکی کشورهای دنیا و سازمان‌های بین‌المللی همچون WHO  سازمان بهداشت جهانی قرار گرفته است. برای تشخیص این بیماری در حال حاضر چندین روش وجود دارد، ولی یکی از بهترین روش‌ها که دقت بیشتر و هزینه کمتری دارد استفاده از تصاویر سی تی اسکن قفسه سینه برای تشخیص پنومونی کووید ۱۹ است.

گروه تحقیقاتی آی مِد متشکل از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف است که تحت نظر حمید رضا ربیعی استاد هوش مصنوعی، با همکاری حسین قناعتی استاد رادیولوژی، و همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، ایران، اصفهان و کرمان، و با حمایت مرکز نوآوری پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف، و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، موفق به توسعه سامانه‌ای هوشمند به عنوان دستیار متخصصین رادیولوژی شده است که سرعت و دقت تشخیص کووید ۱۹ را از طریق پردازش تصاویر سی تی اسکن قفسه سینه افزایش می‌دهد.

سامانه تشخیص پنومونی کووید ۱۹  با استفاده از نوآوری در پیش پردازش این تصاویر و الگوریتم‌های یادگیری ژرف می‌تواند ناهنجاری‌هایی که در مراحل ابتدایی در تصاویر سی تی اسکن قفسه سینه دیده نمی‌شوند را تشخیص داده و حجم ناحیه عفونی را نیز در مدت زمان بسیار کوتاهی با دقت بسیار بالا محاسبه کند. این سامانه با ویژگی‌های منحصر به فرد جزء معدود سامانه‌های موجود دنیا با دقت و سرعت بالا در تشخیص کووید ۱۹ است، و آماده خدمت‌رسانی رایگان به صورت برخط و غیر برخط در تمامی مراکز درمانی دنیا است.

گفتنی است؛ تیم آی مد متشکل از حمید رضا ربیعی، استاد هوش مصنوعی، حسین قناعتی، استاد رادیولوژی، حامد دشتی فارغ التحصیل کارشناسی ریاضی و کامپیوتر، سعید مسعودیان فارغ التحصیل کارشناسی ارشد هوش مصنوعی، و رسا قوامی دانشجوی دکترای هوش مصنوعی است.