به گزارش مرور نیوز، پیمان عشقی مدیرعامل سازمان انتقال خون در شبکه خبر با اشاره به اینکه بحث پلاسما درمانی به صورت کارآزمایی تحقیقاتی انجام شده و به ستاد ملی کرونا ارائه شده است، گفت: بعد از تأیید این ستاد نتایج آن اعلام میشود؛ ضمن اینکه در نقاط دیگر دنیا نیز کارهای موازی در این خصوص انجام میشود.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ادامه داد: اهدای پلاسما با دستگاه صورت میگیرد و فقط از زردابه خون گرفته میشود اما اهدای خون به صورت مستقیم وارد کیسه خون میشود.
مدیرعامل سازمان انتقال خون خاطرنشان کرد: اهدای پلاسما در بهبودیافتگان از افرادی صورت میگیرد که یک ماه از بهبودی آنها گذشته باشد و این افراد میتوانند بعد از آن نیز ماهی یکبار و به مدت سه ماه این اهدای پلاسما را داشته باشند؛ 18 مرکز سازمان انتقال خون آمادگی دریافت پلاسمای بهبودیافتگان از کرونا را دارد.
عشقی با بیان اینکه فرآیند اهدای پلاسما تخصصی بوده و سازمان انتقال خون کشور توانایی انجام آن را دارد،گفت:وضعیت ذخایر خونی کشور قابل قبول است،اما از مردم میخواهیم اهدای خون را فراموش نکنند؛ چرا که پایگاههای اهدای خون استاندارد و کاملاً تحت نظارت و کنترل است و جای هیچ نگرانی برای اهدای خون وجود ندارد.
وی با تأکید بر اینکه بهبودیافتگان از کرونا باید اهدای پلاسما را مورد توجه قرار دهند، افزود: با توجه به اینکه پادزهر ضد کرونا در این افراد روز به روز کمتر میشود، این افراد باید این فرصت را از دست ندهند.
مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: در دنیا میزان اهدای خون در شرایط کرونا 75 درصد کاهش داشته که این میزان در ایران به 35 درصد رسید.
عشقی با بیان اینکه بیماران خاص، مبتلایان به ویروس کرونا، بیماران دیالیزی و سرطانی از جمله بیمارانی هستند که به فرآوردههای خونی نیاز دارند، یادآور شد: بیماران کرونایی بستری شده به پلاسمای واجد پادزهر بیماران بهبودیافته نیاز دارند.
وی با اشاره به برنامههای سازمان انتقال خون در شبهای قدر، ابراز داشت: برای این شبها آمادگی گستردهای داریم؛ البته در خصوص پایگاههای سیار در مجامع و مراکز برگزاری مراسمها به دلیل شرایط موجود محدودیتهایی داریم اما از افرادی که به دلایل مختلف قادر به روزهداری نیستند میخواهیم از صبح تا ساعت 16 و افراد روزهدار نیز از پس از افطار تا بامداد به مراکز انتقال خون مراجعه کرده و خون خود را اهدا کنند.