مدیرکل اداره تجهیزات سازمان غذا و دارو تعداد ماسک های تولید شده در بحران کرونا در کشور را اعلام کرد.
به گزارش مرور نیوز، سید حسین صفوی مدیرکل اداره تجهیزات سازمان غذا و دارو در نشست خبری مجازی خود در خصوص استفاده از اشعه یو وی برای ضد عفونی کردن برخی وسایل در مطب های دندانپزشکی گفت: بعضی اقلام و دستکاهها کالاهایی هستند که در دنیا ارائه شده است که یکی از آن استریل کننده های هوا بوده است.
مدیرکل اداره تجهیزات سازمان غذا و دارو ادامه داد: اثر بخشی اینها به خیلی موارد بستگی دارد اما هنوز هیچ دستگاه و نهادی هنوز در دنیا تأثیرگذاری اینها را تایید نکرده است و هنوز این دستگاه ها تأییدیه خاصی ندارند و اگر در جایی استفاده می شود با مسؤولیت خود فرد استفاده کننده است.
صفوی افزود: در 5 ماه گذشته در حوزه تجهیزات مربوط به کرونا هنوز هیچ دارویی شناسایی نشده است و از این رو تلاش شد تا تجهیزاتی ساخته شود که به کمک بیماران بیاید مانند دستکش و ماسک و کیت های تشخیصی و دستگاه هایی مانند ونتیلاتور.
مدیرکل اداره تجهیزات سازمان غذا و دارو تصریح کرد: در سطح دنیا تقاضای این دستگاه ها افزایش پیدا کرده است و در کشور ما نعمتی به نام شرکت های دانش بنیان وجود دارد که در همین سه ماه گذشته توانستیم هم از ظرفیت شرکت های تولید کننده استفاده کنیم و هم توان تولید ونتیلاتور ما که روزی ۱۰ مورد بود به روزی 40 مورد رسید.
وی گفت: حتی مازاد تولید را هم مقرر شد تا به کشورهای دیگر صادر کنند و این در حالی است که در حوزه کیت های تشخیصی سه شرکت دانش بنیان دارای مجوز توانسته اند کیت تولید کنند و در یک ماه و نیم آینده حدود 1.5 میلیون کیت تولید شده را در اختیار وزارت بهداشت قرار خواهند داد.
صفوی ادامه داد: ما در حوزه کیت های سرولوژی هیچ تولیدی نداشتیم اما امروز یک شرکت دانش بنیان با اخذ مجوز توانسته است بیش از حد نیاز کشور کیت تولید کند و حتی به صادرات اقدام کند.
وی به تولید ماسک و شیلد و سایر اقلام حفاظتی اشاره کرد و گفت: با اقداماتی که انجام شد امروز ماسک های سه لایه را که تا قبل از این تنها روزی 600 هزار مورد تولید می شد امروز به بیش از 2.5 میلیون ماسک سه لایه رسیده است.
صفوی گفت: در حوزه ماسک ان 95 تنها روزانه 15 هزار ماسک تولید می شد اما امروز بیش از 150 هزار ماسک ان 95 تولید می شود که برای بخش های مورد نیاز مصرف می شود.
مدیرکل اداره تجهیزات سازمان غذا و دارو به تولید لباس های یک سره اشاره کرد و گفت: ما تا قبل از شیوع کرونا روزانه 10 هزار لباس تولید داشتیم اما امروز این عدد به 100 هزار فقره در روز رسیده است.
وی درخصوص اینکه آیا تا کنون صادرات کیت به کشورهای دیگر داریم یا خیر و اگر صادرات کرده ایم چگونه است که وقتی خودمان وارد کننده ایم همچنان صادر کننده هم هستیم گفت: از دو هفته گذشته دو محموله از کیت های سرولوژی از کشور خارج شده و به دو کشور ترکیه و آلمان فرستاده شد.
مدیرکل اداره تجهیزات سازمان غذا و دارو گفت: این در حالی است که در حوزه کیت های تشخیصی هنوز صادرات را آغاز نکرده ایم زیرا باید این کیت های تولید شده برای مصرف داخلی استفاده شود.
صفوی درخصوص واردات کیت هم گفت: ما به هیچ عنوان کیت تولیدی نداشتیم و طبیعی بود که در ابتدای شروع همه گیری این ویروس از کیت های وارداتی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: این طبیعی است که شاید به دلیل برخی مشکلات در حمل و نگهداری کیت ها کیفیت آزمایش های انجام شده با آن همراه با خطا بوده باشد اما این موضوع خیلی نبوده است.