به گزارش مرور نیوز، رضا ملکزاده عضو کمیته علمی سیاستگذاری کووید۱۹ در نشست خبری کمیته علمی کشوری سیاستگذاری بیماری کووید19 درباره داروی رمدسیویر گفت: مرگومیر بیمارانی که رمدسیویر گرفتند 7 درصد بود در حالی که مرگومیر سایر بیماران که پلاسیبو (دارونما) گرفتند 12 درصد بود.
وی افزود: یک نکته خیلی مهم این است که درمان را زود شروع کنیم. داروی "رمدسیویر" برای افرادی که زیر ونتیلاتور بودند اثری نداشت و رمدسیویر برای کوتاه کردن دوران بستری موثر است اما اثر آن نسبی است و نباید انتظار معجزه از این دارو داشته باشیم.
عضو کمیته علمی سیاستگذاری کووید 19 با بیان اینکه در دنیا مطالعهای با هماهنگی سازمان جهانی بهداشت در حال انجام است که ایران نیز جزئی از آن است، گفت: تاکنون 3095 بیمار وارد این مطالعه شدهاند که ما در ایران با 35 مرکز تحقیقاتی، 30 بیمارستان با 988 بیمار وارد این مطالعه شدهایم و ایران توانسته از همه کشورهای دیگر بیشتر وارد این مطالعه شود.
ملکزاده با بیان اینکه در حال تحقیق بر روی داروهای "رمدسیویر" و "کلروکین" هستیم، خاطرنشان کرد: روسیه در زمینه مطالعات ضعیفتر از ایران عمل کرده است، روسیه به تازگی تصمیم گرفته داروی فاویپیراویر را وارد مطالعه کند در حالیکه ما مطالعات آن را تمام کردهایم و نشان دادهایم که این دارو اثری ندارد.
وی با بیان اینکه در اکثر کشورهای دنیا ویروس کرونا در مراحل اولیه است، تصریح کرد: در نیویورک، 20 درصد از مردم آنتیبادی کرونا را داشتهاند و در ایران در اکثر شهرها به جز شهرهایی مانند رشت و قم و بابل که احتمالاً ایمنی جمعی را بهدست آوردهاند، 10 درصد افراد آنتیبادی را به دست آوردهاند، بنابراین پیشبینی میشود که موجهای دوم و سومی ویروس کرونا در راه باشد.