حریرچی گفت: طرح تحول سلامت بر اساس سیاستهای کلان سلامت و مطابق قانون برنامه توسعه تنظیم و اجرا شده است و مقام معظم رهبری و رئیس جمهور از این طرح حمایت کرده اند و رضایتمندی مردم را در پی داشته است.
به گزارش مرور نیوز، ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری امروز خود در پاسخ به پرسشی درباره انتقادات اخیر از طرح تحول سلامت گفت: تلاش های زیادی شده است که طرح تحول سلامت را به یک دوره از وزارت بهداشت تقلیل دهند درحالی که این طرح با یک وفاق ملی در سطوح بالا شروع شد و از آرمان وزرای سابق و کمیسیون های بهداشت و درمان نیز بوده است و من از مخالفان این طرح می پرسم که آیا کاهش پرداخت از جیب مردم از 37 درصد به 6درصد در بیمارستان های دولتی کار اشتباهی بوده است.
وی گفت: کسانی که مخالف طرح تحول سلامت هستند، بگویند آیا می خواهند خدمت رسانی به حاشیه شهر متوقف شود یا بیمه شدگان جدید حذف شوند؟
وی افزود: آیا بردن خدمات بهداشتی به حاشیه شهرها برای اولین بار اشتباه بوده است، یا بیمه کردن حدود 10 میلیون نفری که هیچ بیمه ای نداشتنند، کار نادرستی بوده است؟ آیا اینکه با 15درصد هزینه و اصلاح تعرفه ها، زیرمیزی هایی که بین هفت تا 10هزار میلیارد تومان بوده است و از این طریق کل مشکل زیرمیزی ها را حل کرده ایم، کار اشتباهی بوده است؟
سخنگوی وزارت بهداشت یادآور شد: در زمانی که طرح تحول سلامت شروع شد، فقط هزار و 200 تا هزار و 400 پزشک در روستا داشتیم که ماهانه یک میلیون و 400 هزار تومان حقوق می گرفتند اما در حال حاضر با حقوق چهار تا 12 میلیون تومان حدود 6هزار و 800 پزشک در روستاها داریم.
وی افزود: در موارد استثنایی پزشکان شاغل در نقطه صفر مرزی که هفت روز هفته را کار میکنند 12 میلیون تومان دریافتی دارند.
وی تصریح کرد: بدهی بیمه ها و تاخیر در پرداخت ها هیچ ربطی به اصل طرح تحول سلامت ندارد و افرادی که از هدر رفتن منابع صحبت می کنند، خودشان می دانند که در بهترین کشورهای دنیا نیز حدود 20درصد منابع سلامت به علت هزینه های القایی و مسائل دیگر هدر می رود و این مسائل به طرح تحول سلامت مربوط نمی شود.
حریرچی خاطرنشان کرد: طرح تحول سلامت بر اساس مصوبه شورای عالی بیمه اجرا شده است و بعد از آن هیچ تعهد و هزینه اضافه بر خلاف مصوبه این شورا به بیمه ها تحمیل نشده است.
وی ادامه داد: اتقاقا در مورد سازمان بیمه تامین اجتماعی وزارت بهداشت مدعی است که این سازمان برخلاف قانون 9 بیست و هفتم سهم حق بیمه کارگران را برای سلامت آنها هزینه نمی کند و همین سال گذشته حدود 11 هزار میلیارد تومان از این درآمد در جاهای دیگر از جمله پرداخت مستمری هزینه شده است.
حریرچی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره علت مشکلات تنفسی پس از اولین بارش پاییزی در اهواز گفت: بر اساس گزارش رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز علت این مساله هرس درختان و گرده افشانی گیاهان بوده است که بر اثر باران و باد پراکنده شده و مشکلاتی را ایجاد کرده است.
وی گفت: هر سال بعد از اولین بارش پاییز در اهواز و برخی شهرهای خوزستان شاهد چنین رویدادی هستیم اما امسال میزان مراجعات مردم به بیمارستان پس از اولین بارندگی در اهواز حدود 70 تا 80 درصد کمتر از سال گذشته بوده است و در شهرهای دیگر استان خوزستان نیز مساله خاصی ایجاد نکرده است.
دکتر حریرچی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره دستاوردهای برجام در حوزه سرمایه گذاری خارجی در بخش سلامت، گفت: حضور شرکتهای خارجی در صنعت دارویی کشور پس از برجام پررنگ تر شده است.
وی اضافه کرد: در زمینه سرمایه گذاری برای ساخت بیمارستان نیز چند پیشنهاد داریم که به عقد تفاهمنامه همکاری نیز رسید اما به علت پیچیدگی های ذاتی کار ساخت بیمارستان و به خصوص غیر واقعی بودن تعرفه های پزشکی در ایران، هنوز این تفاهمنامه ها به مرحله عمل و شروع کار عمرانی بیمارستانها نرسیده است . با این وجود استقبال شرکتهای خارجی برای سرمایه گذاری در بخش سلامت با قبل از برجام قابل مقایسه نیست و چندین برابر شده است.