رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با بیان دستاوردهای دفاع مقدس گفت: جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر تجربیات دوران دفاع مقدس به مرجعیت علمی جهان در حوزه بیماران شیمیایی دست یافته است.
به گزارش مرور نیوز، مصطفی قانعی رئیس کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا در نشست تخصصی کارگروه سلامت همایش بین المللی مطالبات حقوقی-بین المللی دفاع مقدس گفت: زمانی که در جنگ تحمیلی ارتش بعث صدام علیه ما از سلاح های شیمیایی استفاده کرد ما هیچ آشنایی و اطلاعاتی نسبت به این سلاح ها نداشتیم و نمیدانستیم به چه شکلی باید دفاع کنیم و درمان بیماران ناشی از این حملات چگونه است.
عضو سازمان جهانی منع گسترش سلاح های شیمایی با اشاره به قوانین بین المللی در ممنوعیت تولید و به کارگیری سلاح های شیمیایی اظهار داشت: طبق قوانین بین المللی که هر دولت و ارتشی از سلاح های شیمیایی و کشتارجمعی استفاده کند مرتکب جنایت جنگی شده و باید فوراً مجازات شود اما ارتش بعث صدام با حمایت دولت های غربی و منطقه ای علیه ملت ایران مرتکب جنایت جنگی شد و بارها با سلاح های شیمیایی به رزمندگان و مردم عادی حمله کرد.
رئیس کارگروه سلامت همایش بین المللی مطالبات حقوقی-بین المللی دفاع مقدس گفت: اطلاعات ما در آن زمان که با حملات شیمیایی ارتش بعث صدام مواجه شدیم بسیار اندک بود و متخصصین سم شناسی در کشور ما در حد توان وارد عرصه شناسایی و درمان وارد شده بودند ولی وسعت حملات بسیار زیاد بود و ما برای مجبور بودیم برای درمان، بیماران را به خارج از کشور بفرستیم.
قانعی با اشاره به نقش دولت های اروپایی در حمایت از صدام در جنایت جنگی علیه ملت ایران گفت: برخی از دولت های اروپایی علاوه بر اینکه به تجهیز ارتش صدام کمک کردند، هزینه بالایی برای درمان بیماران شیمیایی در بیمارستان های اروپایی از ما گرفتند و در آن دوران شاهد بی رحمانه ترین شکل رفتار کشورهای غربی و آمریکا در قبال ایران بودیم.
دبیر ستاد توسعه زیستفناوری ریاست جمهوری افزود: بعد از پایان جنگ تحمیلی، عوارض ناشی از سلاحهای شیمیایی بر رزمندگان ما بسیار تاثیر گذاشت و سالهای سال این عوارض باقی ماند و به نوعی جنگ هنوز برای بیماران شیمیایی و کادر پزشکی و درمانی کشور تمام نشده است.
رئیس کارگروه سلامت همایش بین المللی مطالبات حقوقی-بین المللی دفاع مقدس با اشاره به حملات شیمیایی ارتش بعث صدام تأکید کرد: ارتش بعث صدام نه تنها سلاح های شیمیایی را برای حمله به رزمندگان ایرانی به کار گرفت بلکه حتی در شهر سردشت که مردم غیرنظامی و کرد در آن ساکن بودند نیز بمباران شیمیایی کرد و هزاران نفر را به خاک و خون کشاند و در طول تاریخ بشریت سردشت اولین شهری بود که مورد حمله سلاح شیمیایی قرار گرفت.
قانعی با اشاره به تجربیات و جایگاه علمی کشور در حوزه بیماران شیمیایی افزود: تصور کنید کشوری که قبلاً هیچ اطلاعی در زمینه مصدومیت شیمیایی نداشت امروز به کشور تنظیم کننده و صادرکننده پروتکلهای درمان مصدومین شیمیایی در جهان تبدیل شده است و ما در زمینه درمان بیماران شیمیایی به یکی از کشورهای پیشرو و ممتاز تبدیل شده ایم.
وی افزود: نشانه این توانمندی اینجاست که هر وقت مانوری از طرف سازمان های بین المللی مربوطه برگزار میشود تمام کشورها از ایران درخواست حضور می کنند و بسیاری از کارشناسان کشورهای بزرگ جهان در کلاس های آموزشی ایران شرکت می کنند و خود را محتاج و ملزم به بهره گیری از دانش ایران می دانند.
قانعی ادامه داد: خوشبختانه در اثر کار علمی مداومی که در دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج) و مرکز تحقیقات آسیبهای شیمیایی صورت گرفت، پروتکلهای درمانی برای شناسایی مصدومین شیمیایی که در زمان جنگ مدرکی نداشتند صورت گرفت و این باعث شد که ۳۰ هزار نفر از کسانی که با گاز شیمیایی مواجه شده بودند و مدرکی در دست نداشتند، به آنها در مسیر احقاق حق کمک شود.
قانعی افزود: پروتکل های درمانی ایران در قالب مقالات علمی مورد توجه کارشناسان در سراسر جهان قرار گرفت و کتابی به زبان انگلیسی در آمریکا توسط اینجانب و همکارانم منتشر شد.
رئیس کارگروه سلامت همایش بین المللی مطالبات حقوقی-بین المللی دفاع مقدس تأکید کرد: هشت سال دفاع مقدس و مواجهه کشور با هزاران نفر بیمار شیمیایی باعث مرجعیت علمی ایران در این حوزه شده است، جایگاهی که برای کسب آن هیچ دولت غربی یا شرقی به ما کمک نکرد بلکه جهاد علمی که برای کمک به درمان هزاران نفر از جانبازان مظلوم شیمیایی در کشور صورت گرفت باعث توانمندی ایران شد.
قانعی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان خاطرات حضور خود در دادگاه بین المللی جهت محکومیت جنایات جنگی حامیان صدام گفت: بعد از پایان جنگ تعدادی از کردهای عراق علیه فرانسوانرات شکایت کردند و من به عنوان مطلع نزد رئیس دادگاه و دادستان آقای تیفن رفتم و گزارشی از جنایات جنگی که فرانسوانرات و کشورهای اروپایی و آمریکا و جنایتکاران جنگی وابسته به صدام مرتکب شدند را ارائه کردم. مستندات به حدی بود که فرانسوانرات محکوم شد و تا پایان عمر و در زندان بماند و در آنجا بمیرد.
قانعی با تأکید بر ضرورت پیگیری حقوقی-بین المللی دولت هایی که به ارتش بعث صدام در تولید و به کارگیری سلاح های شیمیایی کمک کردند خاطرنشان ساخت: برخی از دولت ها علاوه بر اینکه به صدام در تولید سلاح شیمیایی کمک کردند، اطلاعات کاملی از تأثیر شیمیایی بر جانبازان ایرانی که در بیمارستان های اروپایی در حال درمان بودند را به عراقی ها می دادند تا اثربخشی این سلاح ها را برای کشتار و جنایت علیه ملت ایران افزایش دهند.
وی با تأکید بر اینکه این حقایق باید برای افکار عمومی جهانیان تبیین شود و مسئولان مربوطه باید آن را به صورت حقوقی پیگیری نمایند گفت: برای تحقق همین موضوع، همایش بین المللی مطالبات حقوقی-بین المللی دفاع مقدس به همت پژوهشگاه همایش بین المللی مطالبات حقوقی-بین المللی دفاع مقدس شهید حاج قاسم سلیمانی و با مشارکت وزارت امور خارجه، قوه قضائیه، دانشگاهها و مراکز علمی، سازمان های کشوری و لشکری، در تاریخ پنجم و ششم اسفندماه 1399 در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار خواهد شد.
قانعی افزود: اساتید و کارشناسان می توانند در رابطه با «نقش سازمان های مرتبط با کاربرد سلاح های شیمیایی علیه ملت ایران در جنگ تحمیلی و نقش دولت های غربی در تجهیز ارتش بعث صدام در به سلاح های شیمیایی» مقالات خودشان را تا پانزدهم مهرماه امسال از طریق پایگاه اینترنتی www.paydari.ir ارسال نمایند.