به گزارش مرور نیوز، کیانوش جهانپور اظهار کرد: برای بهبود علایم بیماران کرونایی یا کمک به بهبود و روند درمان بیماران، تاکنون چهار فرآورده طبیعی با اجزای گیاهی مصوبه کمیسیون قانونی سازمان غذا و دارو را اخذ کردهاند که دو مورد منجر به صدور مجوز تولید موقت و مشروط بهمدت 6 ماه شده است.
وی افزود: مورد اول اسپری دهانی PHR 160 حاوی 6 اسانس گیاهی است که با توجه به نتایج کارآزمایی بالینی ارائهشده به بهبود عوارض ریوی کووید١٩ شامل تنگی نفس، سرفه و اکسیژن شریانی کمک میکند.
سخنگوی سازمان غذا و دارو ادامه داد: مورد دوم شربت موکوزیفت حاوی عصاره آبی میوه دو گیاه است که با توجه به مدارک کارآزمایی بالینی ارائهشده برای بهبود علائم خستگی و بیاشتهایی در بیماران مبتلا به کووید١٩ مورد مصرف است.
جهانپور اضافه کرد: دو مورد فرآورده دیگر مصوبه کمیسیون اخذ کردهاند اما هنوز برای آنها مجوز موقت صادر نشده است؛ مورد اول شامل فرآورده شربت تولیدی با نام اظهارشده استاپ سیویر است که البته نام فرآورده تأیید نهایی نشده است؛ این فرآورده بر اساس کارآزمایی بالینی برای کاهش دوران بستری و بهبود هایپوکسی مورد مصرف است و حاوی هفت جزء گیاهی است.
سخنگوی سازمان غذا و دارو بیان کرد: مورد بعدی، فرآورده شربت با نام اظهارشده آنوالاس حاوی یک جزء گیاهی است که البته نام فرآورده تأیید نهایی نشده است؛ این فرآوده بر اساس کارآزمایی بالینی برای بهبود برخی علایم بیماری مصرف دارد.