افزایش بستری بیماران کرونایی بین پنج تا ۱۷ سال

علیرضا زالی از افزایش بستری بیماران کرونایی بین پنج تا ۱۷ سال خبر داد و گفت: اگر چه قدر مطلق مرگ و میر در افراد زیر ۱۰ سال پایین است، اما حتی در گروه سنی صفر تا ۱۰ سال نیز شاهد افزایش مرگ و میر بوده‌ایم.

به گزارش مرور نیوز، علیرضا زالی رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران درباره وضعیت کرونا در استان تهران، اظهار کرد: رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در استان تهران با شیب ملایمی رو به کاهش است.

وی با بیان اینکه  معدل رعایت فاصله گذاری اجتماعی در هفته اخیر به ۷۶.۶ رسیده است، گفت: این درحالی است که میزان رعایت شیوه نامه‌ها در هفته‌های قبل به ۸۲.۳ درصد می ‌سید و این تنزل نشان دهنده کاهش رعایت فاصله گذاری اجتماعی است.

زالی تاکید کرد: یعنی کاملا از رعایت فاصله گذاری اجتماعی در حال فاصله گرفتن هستیم که این مسئله می‌تواند یک زنگ خطر جدی باشد.

رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران گفت: همواره بین کاهش رعایت فاصله گذاری اجتماعی و شیوه نامه‌های بهداشتی و بروز بیماری و افزایش میزان مراجعان بستری و مرگ و میر در طول امواج قبلی ارتباط پررنگی وجود داشته است که یک زنگ خطر جدی است.

وی با هشدار نسبت به خطرات نزدیک شدن عدد مولد پایه به رقم یک، اظهار کرد: این شاخص که همواره به عنوان یک شاخص علمی در این بیماری برای در تهران مورد توجه بوده است مدتها به زیر یک تنزل کرده بود، اما این عدد در حال حاضر ۰.۹۹  و مماس بر یک است؛ اگر از یک بالاتر رود به معنای گسترش جدید بیماری تلقی می‌شود و فاصله اندکی با عدد یک دارد که نشان دهنده این است که شرایط کاملا ناپایدار و شکننده است.

زالی یادآور شد: تغییری که در میزان مراجعان سرپایی ما در بخش‌های بهداشتی و درمانی اتفاق می‌افتد، اولین زنگ خطری است که معمولا می‌تواند نشان دهنده شکل گیری موج جدید بیماری باشد.

افزایش بستری بیماران کرونایی بین پنج تا ۱۷ سال

زالی با بیان اینکه بررسی گروه سنی مبتلایان نشان می‌دهد متاسفانه در طول دو هفته اخیر با یک روند رو به رشد اما با شیب نسبتا ملایم میزان بستری‌ها در گروه سنی بین پنج تا ۱۷ سال در استان تهران رو به رو بوده‌ایم، اظهار کرد: اگر چه قدر مطلق مرگ و میر در افراد زیر ۱۰ سال پایین است، اما حتی در گروه سنی صفر تا ۱۰ سال نیز شاهد افزایش مرگ و میر بوده‌ایم.

وی با بیان اینکه برقراری مجدد محدودیت‌ها به شرایط بستگی دارد، گفت: طبقه بندی شهرها بر اساس رنگ ها کاملا قراردادی است و به سرعت می‌تواند تغییر کند و بارها در تهران شاهد سرعت در تغییر رنگ ها بوده‌ایم که بازتابی از وضعیت رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی است.

 زالی هشدار داد:آنچه که در سطح شهر مشاهده می‌شود حاکی از آن است که با تقلیل رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی رو به رو هستیم و در مکان‌هایی که در روزهای اخیر تجمعاتی شکل گرفته فاصله گذاری اجتماعی کاملا مختل شده است.

وی تاکید کرد: اگر می‌خواهیم که رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی تاثیرگذار باشد، میزان رعایت آن باید به بالای ۹۰درصد افزایش یابد و تنزل این شاخص‌ها یک زنگ خطر جدی برای امواج بعدی تلقی می‌شود.

 زالی درباره میزان بستری‌های جدید در بیمارستان‌های تهران، گفت: در ۲۴ ساعت گذشته بالغ بر ۲۱۳ بیمار جدید در بخش‌های کرونایی استان تهران بستری شده‌اند که حدود ۸۵ نفر از آن‌ها در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.

وی مجموعه کسانی را که در استان تهران به علت بیماری کرونا بستری هستند، ۱۹۱۵ نفر عنوان کرد و گفت: در چند روز اخیر برای اولین بار این رقم به بالای ۱۹۰۰ نفر رسیده است.

رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران ادامه داد: از این ۱۹۱۵ نفر حدود ۷۶۰ نفردر  بخش‌های مراقبت های ویژه بستری هستند که ممکن است سرآغازی برای تغییر الگوی بستری در بیمارستان های ما باشد.

 زالی از افزایش میزان مراجعات سرپایی به مراکز بهداشتی و درمانی در روزهای اخیر خبر داد.

وی افزود: نتایج بررسی وضعیت چندین بیمار کرونایی بدحال در تهران که در بیمارستان های اختصاصی کرونا بستری بوده اند، حاکی از بالا بودن بار ویروسی است که یک مسئله نگران کننده تلقی می شود.

رئیس ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران  تصریح کرد: بنا بر این جمع جبری این شواهد نشان می‌دهد شرایط تهران نسبت به هفته قبل در یک حالت ناپایدار است و باید مراقب باشیم شتاب در بازگشایی‌ها مشکل ایجاد نکند.

وی درباره آثار ناشی از کمرنگ شدن برخی از محدودیت ها در استان تهران همچون بازگشایی تالارها و ... توضیح داد: به نظر می‌رسد که اگر شرایط در طول هفته اخیر تغییراتی داشته باشد لازم است که در تمامی محدودیت‌هایی که تاکنون کمرنگ شده‌اند بازنگری صورت گیرد.

 زالی با اشاره به رصد مستمر وضعیت کرونا در استان تهران، خاطر نشان کرد: ممکن است گاهی اوقات زنگ خطرهایی به صدا در بیاید و اگر خیلی زودتر از آنکه با طغیان بیماری رو به رو شویم اقدامات لازم را انجام دهیم با مرگ و میر کمتری رو به رو خواهیم بود.