محمد مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با بیان اینکه امروز سومین مرحله از واکسن کرونا ایرانی اجرایی میشود گفت: واکسن کرونا ایرانی تا سه ماه آتی به تولید انبوه میرسد.
به گزارش مرور نیوز، محمد مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان امام، صبح امروز در حاشیه آئین رونمایی از محصولات جدید در حوزه مکملها مواد اولیه دارویی و داروهای ایورمکتین و موکوسیل که در شهرک دارویی برکت البرز برگزار شد در جمع خبرنگاران، گفت: واکسن کرونا ایرانی که توسط ستاد اجرایی فرمان امام طبق پروتکلهای اعلامی وزارت بهداشت ساخته شده و خوشبختانه تا امروز که دو مرحله از آن طی شده است روند خوبی را پشت سر گذاشته ایم.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با بیان اینکه امروز سومین مرحله از واکسن کرونا ایرانی اجرایی میشود، تصریح کرد: در این میان 56 داوطلب دیگر واکسن ایرانی را تزریق خواهند کرد.
مخبر در خصوص وضعیت 14 نفری که پیش از این تست واکسن ایرانی کرونا بر روی آنان انجام شده است هم گفت: 14 نفری که تا الان واکسن تزریق کردهاند حالشان خوب است و هیچ عوارضی نداشتهاند و بیش از آنکه تصور میکردیم جواب داده واکسن حتما جواب خواهد داد.
وی با اشاره به اینکه در مبحث دیگری تولید آزمایشگاهی واکسن در دستور کار ستاد اجرایی قرار گرفته است، ادامه داد: این واکسن نیز قبل از عید قربان به مرحله تست انسانی خواهد رسید.
این مقام مسؤول در رابطه با واکسن کرونا تولید انبوه را مهم برشمرد و یادآور شد: واکسن وقتی اثر دارد که در اختیار مردم قرار گیرد؛ سعی داریم در این رابطه تا یک ماه آتی تولید را به سه میلیون دز در ماه برسانیم، با ادامه این روند ظرف چهار ماه آینده به تولید 14 میلیون دز واکسن در یک ماه خواهیم رسید.
سه کشور اروپایی از ما درخواست خرید ماسک دارند
مخبر با اشاره به اینکه ابتدای شیوع بیماری در حوزه تأمین ماسک مشکل وجود داشت، گفت: زمانی در خصوص تولید انبوه ماسک صحبت کردیم اما عده ای آن را شعار برشمردند، حالا شاهدیم که فقط 100 میلیون ماسک در انبارهای کشور وجود دارد، در در بحث ونتیلاتور هم همین شرایط برقرار است.
وی اضافه کرد: در ابتدای کشورهای بیگانه به ما تست سریع ندادند اما شاهدیم باز هم با تلاش متخصصان داخلی کمتر از دو هفته کیت تشخیص کرونا ساخته شد و امروز به جایی رسیده ایم که بیش از نیاز کشور تولید انجام میشود.
در تولید واکسن هم پیشتاز خواهیم بود
وی خاطرنشان کرد: بحث واکسن را در کشور به نقطهای خواهیم رساند که بیش از نیاز تولید کنیم.
وی در ادامه در خصوص تولید دارو در کشور هم گفت: یکی از جهتگیریهای جدی ستاد در چند سال گذشته بحث پر کردن خلا داروهایی است که در کشور تولید نمیشود. الان 97 درصد داروهای مورد نیاز در کشور تولید میشود و سه درصد واردات داریم ولی این سه درصد 35 درصد قیمت تمام شده دارو را تشکیل می دهد.