رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با بیان اینکه محیطهای کارگری باید به دفاتر روانشناسی مجهز باشند گفت: شغلهای سخت باعث میشوند تا فرد شاغل در طول کار با استرس و اضطراب زیادی درگیر شود و زودتر از سایر مردم به بیماریهای روانی مبتلا شود.
به گزارش مرور نیوز، برنامه «روزنه» با موضوع ارتقای بهداشت روان در محیطهای کارگری، در ارتباط تلفنی با دکتر محمد حاتمی (رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور) از شبکه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.
محمد حاتمی در برنامه «روزنه» با اشاره به این که کارگری جزو شغلهای سخت است، گفت: شغلهای سخت فشار کاری زیادی دارند و فردِ شاغل را به سمت فرسودگی سوق میدهند.
وی افزود: شغلهای سخت باعث میشوند تا فرد شاغل در طول کار با استرس و اضطراب زیادی درگیر شود و زودتر از سایر مردم به بیماریهای روانی مبتلا شود.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ادامه داد: اکثر افرادی که مشاغل سخت دارند بعد از ۵۰ سالگی با مشکلات متعددی مواجه میشوند.
وی با اشاره به این که محیطهای کارگری باید به دفاتر روانشناسی مجهز باشند، عنوان کرد: روانشناسان باید افراد دارای مشاغل سخت را به طور مستمر مورد مشاوره یا درمان یا پیشگیری قرار دهند و مشکلات فردی یا خانوادگی آنها را به مرور زمان برطرف کنند.
محمد حاتمی ادامه داد: ما در سازمان روانشناسی و مشاورهی کشور به وزارت صمت نامه نوشتیم و در این نامه به پیوند هرچه بیشتر این وزارتخانه با دفاتر روانشناسی اشاره کردیم.
وی تاکید داشت: کارگران باید به اندازهای که به سلامت جسم اهمیت میدهند، به سلامت روان هم توجه کنند.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره با بیان این که درمان بیماریها یا اختلالات روانی نباید مشمول مرور زمان شوند، توضیح داد: متاسفانه بسیاری از مردم در حوزه سواد سلامت روان نمره خوبی نمیگیرند.
وی افزود: یک عارضه یا علامت سطحی و کوچک روانشناسانه در بستر زمان میتواند به بیماری جبرانناپذیر مبدل شود.
محمد حاتمی ادامه داد: کارگران باید مهارتهای «برقراری ارتباط» و «کنترل خشم» و «کنترل استرس» و «چگونگی تعامل با سایر افراد» را یاد بگیرند.
وی با اشاره به این که کارگران باید از نظر روانشناختی مورد غربالگری قرار بگیرند، اظهار کرد: در حال حاضر ما میتوانیم با بهرهگیری از ظرفیتهای فضای مجازی سواد سلامت روانی کارگران ایرانی را ارتقا دهیم.
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره افزود: متاسفانه بسیاری از کارفرمایان – مشاغل سخت – از جنبههای مختلف بیماریهای روانی و فشارهای کاری وارده بر کارگران مطلع نیستند.
وی تصریح کرد: کارفرما با توجه کردن به سلامت روانی کارگران خود میتواند کارآمدی کارگر را افزایش دهد و در نهایت به سود اقتصادی بیشتری دست پیدا کند.