وزیر آموزش و پرورش در واکنش به مشکلات هدایت تحصیلی دانشآموزان، بیان کرد: امسال کل فرایند دانشآموزی، نیروی انسانی و امور مالیمان را روی سامانههای یکپارچه قرار دادیم و چون این عملیات در گستره بزرگی انجام میشود، ممکن است در ساعاتی با مشکلاتی روبهرو شود.
به گزارش مرور نیوز، محسن حاجیمیرزایی وزیر آموزش و پرورش در حاشیه همایش نظام تربیت اوان کودکی چشم انداز تجارب و استلزامات آن، در جمع خبرنگاران در خصوص گلایه خانوادهها درباره ثبتنام دانشآموزان در مدارس و تکمیل بودن ظرفیت برخی مدارس به رغم دو ماه مانده تا آغاز مهر، اظهار کرد: هیچ خانوادهای نباید نگران باشد، قطعا برای همه دانشآموزان تمهید کردیم؛ در سامانه امکان انتخاب چند مدرسه وجود دارد؛ ممکن است برخی از مدارس زودتر افراد شرکت کنند و ظرفیتش تکمیل شود.
وی ادامه داد: ما بر فرایند ثبتنام دانشآموزان نظارت داریم و قطعا جای خالی برای ثبتنام همه دانشآموزان وجود دارد. اگر خانواده به سایت مراجعه کرده و مدرسهای پر بود، به مدرسه دیگر معرفی میشود.
* ظرفیت مدارس تعیین شده است
حاجیمیرزایی در پاسخ به این پرسش که «حتی مدارس در محل سکونت ظرفیت ندارند؛ آیا برنامهای برای افزایش ظرفیت مدارس دارید؟»، گفت: در حال حاضر ظرفیت مدارس تعیین شده و مشخص است که هر مدرسه میتواند چند دانشآموز را ثبتنام کند؛ با توجه به اینکه فرایند ثبتنام، الکترونیکی است امکان دخل و تصرف در فرایند به حداقل ممکن رسیده است و متناسب با ظرفیت مدرسه ثبت نام انجام میشود.
وی با تأکید بر اینکه افزایش ظرفیت مدرسه تنها در شرایطی امکانپذیر است که تعداد کلاسهای درس به حد کافی داشته باشد، افزود: بر اساس مقررات جاری، تعداد دانشآموزان در هر کلاس مشخص است و اگر از آن حد، بیشتر باشد، آسیب میرساند.
* پادا ممکن است در ساعاتی با مشکلاتی روبهرو شود!
وزیر آموزش و پرورش در واکنش به مشکلات هدایت تحصیلی دانشآموزان، بیان کرد: امسال کل فرایند دانشآموزی، نیروی انسانی و امور مالیمان را روی سامانههای یکپارچه قرار دادیم و چون این عملیات در گستره بزرگی انجام میشود، ممکن است در ساعاتی با مشکلاتی روبهرو شود؛ مشکلات را با سرعت برطرف میکنند؛ اعلام تاریخ جدید در شروع هدایت تحصیلی نیز برای رفع این مشکلات بوده و امید است مشکل دیگری نباشد.
وی در خصوص درخواست خانوادهها برای ثبتنام فرزندانشان در رشته تجربی، اظهار کرد: انتخاب رشته تحصیلی تحت تأثیر عوامل متعددی انجام میشود که بخشی از آن مربوط به آموزش و پرورش نیست و متعلق به فضای عمومی جامعه است که گرایش به بعضی مشاغل به علت آیندهای که برای آن پیشبینی میکنند، بیشتر است و ما این مخاطره را احساس میکنیم.
* همچنان ظرفیت خالی در هنرستانها داریم
حاجیمیرزایی افزود: آینده نیازمند این است که تناسب و توزیع متناسبتری در رشتههای تحصیلی انجام شود و در آموزش و پرورش نیز مطالعههایی در این زمینه در حال انجام است که این کار چگونه بهبود یابد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر بیش از ۳۵ درصد از دانشآموزان دوره متوسطه دوم در هنرستانها مشغول به تحصیل هستند و هر سال این ظرفیت افزایش مییابد اما با توجه به اینکه افزایش ظرفیت هنرستانها با هزینههای بیشتری همراه است، با مشکلاتی همراه است.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: نکته مهمتر که بیش از ظرفیت هنرستان، اهمیت دارد، تصور و برداشتی است که در خانوادهها وجود دارد. باید عملیات هدایت تحصیلی را دقیقتر و بهتر انجام دهیم اما امسال به دلیل کرونا، محدودیتها اجازه نمیدهد تا دانشآموزان با مشاغل مختلف و ظرفیت هنرستانها آشنا شوند.
وی افزود: اعتقادم این است که اگر دانشآموزان و خانوادهها با ظرفیت و قابلیت هنرستانها و توانایی که در دانشآموزان ایجاد میکند، آشنا شوند، گرایش آنها بیشتر میشود؛ همچنان ظرفیت خالی در هنرستانها داریم و البته تا افزایش ۵۰ درصدی سهم فنیوحرفهای امکان توسعه هنرستانها هست.
* مشکلات تعیین شهریه مدارس غیردولتی
حاجیمیرزایی درباره زمان اعلام شهریه مدارس غیردولتی و تأیید از سوی سازمان حمایت نیز گفت: مشغول گفت وگو هستند؛ تصمیمی دولت دارد که درباره افزایش قیمتها سختگیری زیادی میکند و از آن طرف، بخشی از هزینه مدارس غیردولتی اجتنابناپذیر است.
وی توضیح داد: هزینه معلم و هزینه فضای آموزشی که اجارهای است، افزایش پیدا کرده بنابراین نیازمند افزایش هستیم و امیدوارم همین روزها به نتیجه برسیم.