انتشار مقالات مربوط به فازهای بالینی واکسن برکت در مجلات معتبر

حمیدرضا جمشیدی درباره انتشار مقالات مربوط به فازهای بالینی واکسن برکت گفت: ما داده‌‌های فاز یک و دو را به صورت خام منتشر کردیم و یک تیم برای نگارش مقاله تشکیل داده‌ایم و 35 صفحه مقاله انگلیسی و 100 صفحه دیتاهای خام است که ظرف دو سه روز آینده برای مجلات معتبر دنیا ارسال می‌شود.

به گزارش مرور نیوز، صبح امروز طی مراسمی اصحاب رسانه از فرآیند تولید اولین واکسن ایرانی کرونا (کوو ایران برکت) در شهرک دارویی برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام بازدید کردند.

«حمیدرضا جمشیدی»، رئیس هیئت مدیره گروه دارویی برکت در جمع خبرنگاران گفت: امیدواریم بتوانیم پیام صدها انسانی که ریسک کردند و جان خود را به خطر انداختند که نگذارند ملت ایران تحقیر شوند را به مردم منتقل کنیم.

وی افزود: گروه دارویی برکت، 12 تا 14 درصد داروی کشور را تولید می‌کند. ما 100 درصد شرکت‌هایمان بورسی است و بزرگترین مرکز داروهای ضدسرطان، بزرگترین کارخانه سلول درمانی غرب آسیا را داریم و 4000 اشتغال ایجاد کردیم. بزرگترین پروژه بیوتکنولوژی منطقه، 90 درصد پیشرفت کرده است و آنچه که به عنوان سود از داروها به دست می‌آوریم باید در حوزه سلامت هزینه کنیم و بنابراین ما 12 بیمارستان و 230 مرکز بهداشتی درمانی ساختیم و به وزارت بهداشت هدیه کردیم.

وی ادامه داد: هزینه درمان 14 هزار زوج نابارور محروم را تأمین کردیم و داروهای 40 تا 50 هزار بیمار سرطانی و خاص را تأمین می‌کنیم و هر جا در دوران تحریم گرهی در دارو ایجاد شود ما ورود می‌کنیم. یک هفته است سرم نمکی بحران کشور شده است؛ از یکی از کشورها آن را وارد کردیم و هر جا بحرانی برای مردم ایجاد شد، آن را برطرف کردیم. نخ بخیه را تأمین کردیم و اجازه ندادیم جراحان ما احساس کمبود کنند. از روزهای اول کرونا، ستاد اجرایی فرمان امام مأموریت خاصی نداشت اما در زمینه ماسک ورود کردیم و موجودی ماسک، 200 هزار ماسک در روز بود و نیاز کشور 50 میلیون بود و ما بزرگترین تأمین‌کننده ماسک شدیم.

جمشیدی ادامه داد: برای ما سلامت مردم اولویت اول است و اگر با واردات محقق می‌شود خود را موظف دانستیم بحران را رفع کنیم. در زمینه اکسیژن‌ساز و دستگاه تهویه تنفسی به تولید پرداختیم و خط تولید کیت تشخیص سریع را در عرض یک ماه تولید کردیم. قیمت «رِمدِسیویر» در بازار سیاه به چندین میلیون رسیده بود و ما آن را به قیمت 600 هزار تومان تولید کردیم. هفته پیش آمریکا دارویی را تأیید کرد که گفته شد روی کرونا اثر دارد و ما آمادگی تولید آن را به محض صدور مجوز وزارت بهداشت داریم.

وی با اشاره به اینکه ستاد اجرایی فرمان امام کال سنتر 4030 را با 4 هزار اپراتور راه‌اندازی کرد، گفت: ما به سؤالات 45 میلیون نفر از جمعیت پاسخ دادیم و 10 میلیون ماسک رایگان و 7 میلیون بسته معیشتی تحویل دادیم.

رئیس هیئت مدیره گروه دارویی برکت درباره سابقه ساخت واکسن‌ها در این شهرک دارویی تصریح کرد: ما واکسن «پنتاوالان» که به تمام کودکان ایرانی تزریق می‌شود را تولید کرده بودیم و پروژه ساخت واکسن hpv که تحریم است را تکمیل کردیم.

وی ادامه داد: برای کرونا 6 تیم واکسن‌سازی راه انداختیم و در نهایت به این جمع‌بندی رسیدیم که واکسن ویروس غیرفعال بهتر است و تجربه هند و چین در ساخت واکسن نیز این مسئله را به جهان ثابت کرد. واکسن mRNA در حال انجام فاز حیوانی است.

جمشیدی با بیان اینکه دانش فنی واکسن برکت صددرصد ایرانی است و به دست دانشمندان ایرانی اتفاق افتاد و یک درصد هم کپی کشور دیگری نبوده است‌، گفت: در فاز دوم، 93.5 درصد افزایش تیتر آنتی‌بادی را شاهد بودیم و نتایج اولیه فاز سوم نشان می‌دهد که مراحل به خوبی پیش رفته است.

وی ادامه داد: خط اول تولید بین 3.5 تا 4 میلیون دوز در ماه را تولید می‌کند و تا دیروز 2.2 میلیون دوز تحویل وزارت بهداشت داده‌ایم و 5‌.5 تا 6 میلیون دوز نیز تولید کرده‌ایم و فاصله زمانی برای تولید تا تحویل به دلیل انجام تست‌های مختلف روی واکسن‌ها، 15 تا 16 روز است و اگر این تست‌ها انجام شود بقیه واکسن‌ها نیز تحویل وزارت بهداشت داده می‌شود.

جمشیدی گفت: خط دوم ما ظرفیتی بین 6 تا 8 میلیون دوز دارد که صددرصد تجهیزات آن آماده و نصب شده است و پروسه تولید را شروع کرده‌ایم. امیدواریم این خط به زودی راه بیفتد و حدود 12 میلیون دوز واکسن کرونا، بخش زیادی از نیاز کشور را تأمین خواهد کرد.

رئیس هیئت مدیره گروه دارویی برکت خاطرنشان کرد: خط سوم کارخانه برکت، مجموعه‌ای با ظرفیت 16 تا 20 میلیون دوز است و صددرصد تجهیزاتش آماده و در حال نصب است و تا یک ماه آینده تجهیزاتش کامل نصب می‌شود. این سه خط می‌تواند نیاز کشور و بخشی از نیاز منطقه را پوشش دهد.

جمشیدی یادآور شد: ما 27 آذرماه کلنگ مجموعه ساخت واکسن را زدیم و بعد از هند و چین بزرگترین سایت تولید واکسن برمبنای ویروس غیرفعال را داریم.

وی گفت: 650 نفر در این ماه‌ها 24 ساعته روی این پروژه کار کرده‌اند و همه تجهیزات تحریم بود و به سختی وارد این کشور شد‌. امریکایی‌ها از روزی که برکت، مجوز وارد شدن به بازار ایران را گرفت، واردات واکسن کرونا را تسهیل کردند و علت اینکه در یک ماه اخیر میزان واردات بیشتر شده همین امر است.

جمشیدی اظهار داشت: تا این لحظه، 2 میلیون دوز واکسن برکت به مردم ایران تزریق شده است که کمترین عوارض واکسن‌ها مربوط به برکت بوده است و هیچ‌گونه مرگ مرتبط با واکسن برکت نداشته‌ایم و یک کمیته مستقل داده‌های مربوط به واکسن و مرگ‌ومیرهای مربوط به واکسن‌ها را بررسی می‌کند و در تمام جهان نیز به همین صورت است.

وی درباره انتشار مقالات مربوط به فازهای بالینی واکسن برکت گفت: ما داده‌‌های فاز یک و دو را به صورت خام منتشر کردیم. اگر کسی کار مقاله‌نویسی انجام داده باشد می‌داند که این کار راحت نیست‌. یک تیم برای نگارش مقاله تشکیل داده‌ایم و 35 صفحه مقاله انگلیسی و 100 صفحه دیتاهای خام است که ظرف دو سه روز آینده برای مجلات معتبر دنیا ارسال می‌شود. مقاله تست‌های حیوانی نیز نهایی شده و در چند روز آینده سابمیت می‌شود.

جمشیدی تأکید کرد: اگر بتوانیم مصوبه سازمان جهانی بهداشت را بگیریم امکان صادرات واکسن را خواهیم داشت. چین، روسیه و بسیاری از کشورهای دنیا برای بسیاری از داروهای خود مجوز سازمان جهانی بهداشت را نگرفته‌اند و این سازمان تأییدیه را برای واکسن‌های هندی، بسیاری از واکسن‌های اروپایی و روسی را صادر نکرده‌ است و سازمان غذا و داروی هر کشور، مجوز مربوط به واکسن مصرفی کشور را صادر می‌کند. ما مستندات را برای سازمان جهانی بهداشت آماده کرده‌ایم و درخواست میتینگ با سازمان جهانی بهداشت را داده‌ایم و پیگیر تأییدیه سازمان جهانی بهداشت هستیم.

وی با بیان اینکه ما هیچ رقابتی با واکسن‌سازهای دیگر نداریم، گفت: ما پیش‌بینی می‌کردیم که مورد هجمه قرار بگیریم؛ ما یک شرکت تولیدکننده مانند سایر شرکت‌ها هستیم.