مدیرکل کمیته امداد استان تهران گفت: دی ماه امسال در جشن خودکفایی که به صورت ملی برای مددجویان کشور برگزار می شود، سه هزار مددجوی تهرانی از چرخه حمایتی کمیته امداد خارج می شوند.
به گزارش مرور نیوز، محسن ولیئی، مدیرکل کمیته امداد استان تهران در دیدار با استاندار تهران با اشاره به ایمن سازی صندوق های صدقه در سطح استان اظهار کرد: با توجه به استقرار و جانمایی نامناسب و غیر اثر بخش بودن برخی از صندوق های صدقات در سطح استان برخی از این صندوق ها که در معابر شهری قرار داشت مورد سوء استفاده معتادان و... قرار گرفته و منجر به آسیب پذیری شده بود که به همین جهت کمیته امداد برنامه ساماندهی صندوق های صدقات را در قالب گام های اجرایی و عملیاتی در دستور کار خود قرار داده است.
وی با بیان اینکه از ۴۰ هزار صندوق در معابر و میادین شهر ۲۰ هزار صندوق ایمن سازی شده است، مطرح کرد: استفاده از روش های نوین نظیر صدقه پیامکی با استفاده از کد ussd و سامانه تلفنی ۷۳۵۵ از مهم ترین روش هایی است که در کنار اصلاح صندوق صدقه مورد توجه این نهاد قرار گرفته است.
مدیرکل کمیته امداد استان تهران در مورد سامانه تلفنی ۷۳۵۵ گفت: از ابتدای امسال بیش از شش میلیارد تومان از طریق این سامانه توسط خیران صدقه پرداخت شده است؛ خیران با شماره گیری این سامانه می توانند نسبت به پرداخت نذورات و هدایا، رسیدگی به درخواست ها، انتقادات و پیشنهادات، ثبت نام در طرح اکرام ایتام و محسنین و ورود به پرداخت الکترونیکی صدقات اقدام کنند.
وی به راه اندازی مرکز مددکاری این نهاد با هدف پاسخگویی به مراجعان به خدمات مددکاری اشاره و بیان کرد: این اقدام به منظور تامین نیازهای انسانی به ویژه رسیدگی به امور در راه ماندگان، اسکان نیازمندان و مساعدت جهت هزینههای درمانی انجام شده است.
مدیرکل کمیته امداد استان تهران به ارائه خدمات در حوزه اشتغال و خودکفایی اشاره کرد و گفت: طبق اساسنامه جدید و مصوبه هیات امنا برنامه ریزی شده است سالانه ۱۰ درصد از خانواده های مددجویان با توانمندسازی و خودکفایی از چرخه حمایتی این نهاد خارج شوند؛ به همین جهت تسهیلات اشتغال برای خودکفایی و توانمندسازی جامعه هدف پرداخت می شود تا با توانمندسازی اقتصادی این مددجویان زمینه خروج از چرخه حمایتی آنها فراهم شود.
وی تصریح کرد: در حوزه کاریابی برای تشویق کارفرمایان به مدت دو سال حق بیمه سهم کارفرمایایی مددجویانی معرفی شده به شرکتها و کارگاه های بخش خصوصی که مشغول به کار شده اند در سال اول ۱۰۰ درصد بیمه حق کارفرما و در سال دوم ۵۰ درصد آن توسط کمیته امداد پرداخت میشود.
ولیئی به ایجاد صندوق های قرض الحسنه برای مشارکت خیران اشاره و اظهار داشت: مجوز تأسیس ۵۰ صندوق قرض الحسنه از بانک مرکزی اخذ شده است که در همین جهت حداقل برای هر استانی یک صندوق در نظر گرفته شده است اما به دلیل وسعت شهر تهران راه اندازی پنج شعبه در شهر تهران پیش بین شده است که تاکنون سه افتتاح شده است.
مدیرکل کمیته امداد استان تهران به پرداخت کمک هزینه جهیزیه اشاره کرد و افزود: به دلیل بافت فرهنگی استان تهران کمک هزینه جهیزیه در این استان به صورت نقدی به جامعه هدف پرداخت می شود.
وی با بیان اینکه اجرای طرح معافیت سربازی از سال ۸۲ در این نهاد شروع به کار کرده است، افزود: براساس این طرح فرزندان خانواده های زنان سرپرست خانوار مورد حمایت که یکی از فرزندان ذکور سالم بالای ۱۸سال باشند از خدمت وظیفه عمومی (سربازی) معاف می شوند؛ معافیت از خدمت سربازی در جهت توانمندسازی خانواده های موردحمایت انجام می شود تا زمینه کمک به امرار و معاش خانوادهای نیازمند فراهم شود؛ معاف شدن فرزند ذکور خانواده و دریافت تسهیلات اشتغال یکی از معیارهای خروج مددجویان از چرخه حمایتی امداد است.
ولیئی خاطرنشان کرد : دی ماه امسال در جشن خودکفایی که به صورت ملی برای مددجویان کشور برگزار می شود، سه هزار مددجوی تهرانی از چرخه حمایتی این نهاد خارج می شوند.
در ادامه این نشست، سیدحسین هاشمی استاندار تهران نیز با اشاره به اینکه باید در زمینه توانمندسازی و اشتغال سازی مددجویان تحت حمایت فرهنگ سازی شود، گفت: بازدید از طرح های مددجویان موفق و تشویق آنان باعث فرهنگ سازی در بین دیگر مددجویان این نهاد می شود.
وی با ابراز خرسندی از توانمندی سه هزار خانوار از حمایت کمیته امداد، بیان کرد: باید با ارائه خدمات فرهنگی به خانواده های تحت حمایت زمینه خروج آنان را از کمیته امداد ایجاد کنیم.
در نشست مشترک مدیرکل کمیته امداد استان با استاندار تهران مقرر شد، وی از طرح های موفق مددجویان و مجریان طرح های خود کفایی این نهاد بازدید کند.