به گزارش مرور نیوز، امین حسین رحیمی وزیر دادگستری در همایش روز جهانی مبارزه با فساد ضمن گرامیداشت روز دانشجو، اظهار داشت: امروز باید بین تجربه فساد و ارتکاب فساد تفاوت قائل شد.
وی با بیان اینکه ما در بحث تجربه فساد میخواهیم در مورد بزهدیدگان و نحوه کمک به آنها صحبت کنیم، گفت: افراد زیادی هستند که برای دریافت یک خدمت عمومی ناچار به پرداخت رشوه شدهاند، در کشور ما تجربه فساد زیاد نیست، اما ادراک فساد بالا بوده و ما در این زمینه رتبه خوبی نداریم.
وزیر دادگستری تصریح کرد: خیلی بد است که جامعه احساس کند برای دریافت یک خدمت عمومی باید ناچار به پرداخت رشوه باشد. ما حتما باید این نقیصه را برطرف کنیم.
رحیمی با بیان اینکه مردم از حکومت جمهوری اسلامی انتظار فساد ندارند، گفت: گاهی وضعیتی همچون تحریمهای ظالمان پیش میآید که اگر در این مواقع فسادی اتفاق بیفتد، احساس فساد در کشور بیشتر میشود. به همین جهت هم همه ما باید تلاش کنیم تا به بزهدیدگانی که احساس فساد میکنند کمک کنیم.
وی با تاکید بر اینکه برنامه ما در دوره جدید ریشهکن کردن یا به حداقل رساندن احساس فساد در کشور است، گفت: ما در کنوانسیون وظایفی را برعهده داریم و تلاش میکنیم تا علاوه بر انجام وظایف بینالملل خود وجود فساد در کشور را کاهش دهیم. در همین راستا برنامههایی تدوین شده که باید با کمک دستگاههای مسئول تکمیل شود.
وزیر دادگستری شناسایی منافذ فساد را یکی از اقدامات مهم در این زمینه عنوان کرد و گفت: ما باید در مرجع ملی کنوانسیون مبارزه با فساد منافذ را شناسایی و به دستگاههای ذیربط اعلام کنیم. همچنین ممکن است قوانینی نیاز داشته باشیم که باید تصویب شود.
رحیمی استفاده از تجربه دیگر کشورها در زمینه مبارزه با فساد را یکی دیگر از راهکارها برشمرد و گفت: کشور هنگ کنگ در سال 2020 رتبه 11 را در ادراک فساد داشته، البته شاخصی که سازمان شفافیت اعلام میکند، گاهی بر اساس اطلاعات نادرست است، اما بخشی از آنها هم اطلاعات درستی است و به همین جهت من نمیخواهم رتبه ایران را اعلام کنم، اصلا پذیرفتهشده نیست که در حکومت جمهوری اسلامی رتبه ادراک فساد در کشور بالا باشد.
وی در پایان گفت: اگر برای مردم اثبات شود که اراده مبارزه با فساد وجود دارد، رتبه کشور در ادراک فساد پایین میآید. ما باید بدانیم که در کشور فساد وجود دارد، اما در حدی که احساس میشود نیست.