فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران گفت: حتماً باید همه کادر بهداشت و درمان دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کنند، ترجیح این است که با توجه به فراوانی انواع واکسنها در کشور، کادر درمان دوز سوم را از نوع دیگری نسبت به واکسنهای دوز نخست و دوز دوم تزریق کنند.
به گزارش مرور نیوز، علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران در نشست سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی، گفت: مهمترین خط مقدم مقابله با ویروس امیکرون، تیمهای بهداشت و درمان هستند و هر پرستاری که از مدار خدمت خارج شود به اعضای دیگر تیم فشار مضاعف وارد میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر ادامه آموزشهای مجدد در بیمارستانها، تصریح کرد: یکی از ضعفهای شیوع این بیماری در بیمارستانها در زمان استراحت کادر درمان است که ماسکهای خود را بر میدارند.
زالی با بیان اینکه حتماً باید همه کادر بهداشت و درمان دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کنند، افزود: ترجیح این است که با توجه به فراوانی انواع واکسنها در کشور، کادر درمان دوز سوم را از نوع دیگری نسبت به واکسنهای دوز نخست و دوز دوم تزریق کنند.
وی ادامه داد: نسبت به سال گذشته میزان مرگ پایین است و این نشان از دو چیز دارد، بالا بودن کیفیت درمان و مراقبتها و همچنین به میزان کشندگی کمتر ویروس اومیکرون نیز ارتباط دارد.
زالی با اشاره به کسب تجربیات در موجهای دیگر کووید ۱۹ نسب به تقویت کلینیکها و تیمهای تنفسی تاکید کرد و افزود: باید در تشکیل تیمهای ترخیص نیز توجه ویژه ای به عمل آید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اهمیت رعایت پروتکلهای دارویی که از طرف وزارت بهداشت اعلام میشود، گفت: دوره اومیکرون کوتاه است و احتمالاً نیاز به مصرف برخی داروها نیست. ولی با این وجود باید ذخایر دارویی کشور در شرایط کافی و مناسبی باشد.
زالی ادامه داد: رعایت انجام و یا اجرا نکردن جراحیها در این ایام بر عهده رؤسای بیمارستانها است ولی به دلیل درگیری بیشتر اطفال با بیماری اومیکرون، بحث کمبود انواع تختهای اطفال مورد توجه قرار گیرد، زیرا بیمارستانهای خصوصی نیز در این چند سال برای تختهای اطفال سرمایه گذاری لازم را انجام ندادند.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، با تاکید بر آمادگی بخش اورژانسهای کودکان به رؤسای بیمارستانها پیشنهاد کرد حتماً برای موج ششم برای به روز رسانی تأسیسات، دستگاهها و لجستیک اکسیژن بیمارستانها اقدام کنند.
زالی با اشاره به اقدام بیمه سلامت برای تحت پوشش قرار دادن درمان سرپایی بیماران کرونایی، افزود: حتماً طبق بخشنامه قانونی، سازمان تأمین اجتماعی نیز این حمایت را در حوزه درمان سرپایی بیماران کرونایی خواهد داشت.