چربی شکم و بروز آن علت های مختلفی دارد، از جمله رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک و استرس. بهبود تغذیه، افزایش فعالیت، کاهش استرس و ایجاد تغییرات دیگر در سبک زندگی، همه عواملی هستند که می توانند به رفع چربی شکم کمک کنند.

به گزارش مرور نیوز، چربی شکم و بروز آن علت های مختلفی دارد، از جمله رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک و استرس. بهبود تغذیه، افزایش فعالیت، کاهش استرس و ایجاد تغییرات دیگر در سبک زندگی، همه عواملی هستند که می توانند به رفع چربی شکم کمک کنند. اما اگر از آن دسته افرادی هستید که می خواهید سریعتر به نتیجه برسید و یا هیچ یک از روش های نامبرده تاثیری بر شما نداشته اند، روش های موثر و غیر تهاجمی به شما معرفی می کنیم.

چربی شکم

چربی شکم و پهلو دو نوع است که عبارتند از:

· چربی احشایی: آن نوع چربی که اندام داخلی را احاطه می کند.

· چربی زیرپوستی: نوعی چربی که زیر پوست تجمع پیدا می کند.

پیامدهای ناشی از چربی احشایی بیشتر از چربی های زیر پوستی است. افراد می توانند تغییرات زیادی در سبک زندگی و رژیم غذایی خود داشته باشند که به رفع چربی شکم کمک می کنند.

چربی شکم

اضافه وزن یکی از مهم ترین علل بروز بیماری های مختلف است. چربی اضافه اطراف شکم می تواند خطر بروز برخی بیماری ها را افزایش دهد، از جمله: بیماری قلبی، حمله قلبی، فشار خون بالا، کلسترول بالا، سکته مغزی، دیابت نوع 2، آسم، سرطان پستان، سرطان روده بزرگ، بیماری آلزایمر و سایر بیماری های زوال عقل، آپنه خواب و سایر مشکلات تنفسی، بیماری کبد، پوکی استخوان

پرخوری

علت چربی شکم و پهلو چیست؟

عوامل مختلفی باعث چربی شکم می شوند که در ادامه مهم ترین علل چربی شکم و پهلو بیان می شوند.

1.مصرف بیش از حد الکل

مصرف زیاد الکل منجر به بروز انواع مشکلات جسمی و بیماری ها می شود، از جمله بیماری های کبد و التهاب.

بررسی های انجام شده توسط دانشمندان در این زمینه نشان داده اند که مصرف الکل زیاد باعث افزایش چربی شکم و در نتیجه افزایش دور کمر و شکم در مردان می شود.

الکل با تحریک سلول های تنظیم کننده اشتها در مغز، باعث گرسنگی می شود و در نتیجه منجر می شود فرد کالری بیشتری مصرف کند. علاوه بر این نوشیدنی های الکلی حاوی مقدار زیادی کالری و قندهای افزوده هستند که باعث افزایش وزن شما می شوند.

2.استرس

هورمون استروئید با نام کورتیزول به بدن کمک می کند استرس را کنترل کرده و با آن مقابله کند. زمانی که شخص در معرض خطر قرار گرفته یا تحت فشار است، بدن هورمون کورتیزول آزاد می کند و این هورمون بر روی متابولیسم بدن تاثیر می گذارد.

اغلب افراد زمانی که دچار استرس می شوند، برای رسیدن به آرامش شروع به خوردن غذا می کنند و کورتیزول باعث می شود کالری اضافه در اطراف شکم و بخش های دیگر بدن باقی بماند.

3. ژنتیک

برخی شواهد موجود نشان می دهد که ژنتیک افراد در افزایش وزن آنها تاثیر گذار است. دانشمندان معتقدند ژنتیک می تواند بر روی رفتار، متابولیسم و خطر بروز بیماری های ناشی از چاقی تاثیر بگذارد. فاکتورهای محیطی و رفتار نیز در احتمال چاق شدن افراد موثر هستند.

زمانی که ژنتیک عامل چربی شکم و اضافه وزن باشد، می توانید از روش های غیر تهاجمی و دستگاه های درم آپ و اسلیم فیت برای رسیدن به وزن متعادل استفاده کنید. مبنای کار این دو دستگاه انرژی رادیوفرکانسی گرمایشی است و به روشی کاملا غیر تهاجمی فرایند سوزاندن و رفع چربی شکم و پهلو را انجام می دهند.

4.رژیم غذایی نامناسب

غذاهای قندی، مانند کیک و آبنبات و نوشیدنی هایی مانند نوشابه و آبمیوه منجر به افزایش وزن، کاهش متابولیسم بدن و کاهش توانایی بدن برای سوزاندن چربی خواهد شد.

کمبود پروتئین و رژیم های حاوی کربوهیدرات زیاد نیز بر روی وزن تاثیر می گذارند. پروتئین به فرد کمک می کند مدت بیشتری احساس سیری کند و افرادی که پروتئین کمتری در رژیم غذایی خود دارند، ممعولا بیشتر غذا می خورند.

چربی های ترانس به طور خاص باعث التهاب و در نتیجه اضافه وزن می شوند. چربی های ترانس در غذاهای زیادی وجود دارند، از جمله فست فودها و انواع کیک و بیسکویت.

انجمن قلب امریکا به مردم توصیه می کند که به جای روغن های ترانس از غلات سبوس دار سالم، اسیدهای چرب با چند پیوند غیر اشباع (polyunsaturated fats) و اسیدهای چرب با یک پیوند غیر اشباع (monounsaturated fats) مصرف کنند.

5.کم خوابی

نوعی ارتباط بین افزایش وزن و کم خوابی وجود دارد که منجر به افزایش چربی شکم می شود. هم کم خوابی و هم خواب بی کیفیت عواملی هستند که در افزایش چربی شکم و پهلو نقش مهمی دارند. نداشتن خواب کافی منجر به رفتارهای غلط در غذا خوردن و یا پرخوری احساسی می شود.

6.سیگار کشیدن

در بررسی های انجام شده سیگار کشیدن نمی تواند به طور مستقیم باعث افزایش چربی شکم شود، اما یکی از عوامل تشدید کننده آن محسوب می شود.

بررسی ها نشان داده اند که گرچه چربی شکم بین افراد سیگاری و غیر سیگاری مشاهده می شود، اما این مشکل در بین سیگاری ها بیشتر است.

7. برخی شرایط پزشکی

برخی بیماری ها یا شرایط تشخیص داده نشده و یا درمان نشده مانند کم کاری تیروئید، متابولیسم بدن را کاهش داده و سوزاندن کالری اضافه را سخت می کنند.

8.عدم نوشیدن آب کافی

برای حفظ سلامت جسمی نوشیدن آب کافی ضروری است. آب بهترین نوشیدنی محسوب می شود، با این حال بسیاری افراد به نوشیدنی های قندی، چای و آبمیوه ها علاقه نشان می دهند.

کالری و قند موجود در نوشیدنی های شیرین به بدن اضافه شده و می توانند باعث افزایش چربی شکم شوند. بررسی ها نشان می دهند که مصرف زیاد نوشیدنی های قندی باعث افزایش وزن، به ویژه در ناحیه شکم، می شود، در حالی که نوشیدن آب به رفع چربی شکم کمک میکند.

آنچه مهم است این واقعیت است که کالری موجود در نوشیدنی ها جای مواد غذایی جامد را نمی گیرند و باعث سیر شدن فرد نمی شوند، در نتیجه فرد به راحتی مقدار زیادی از نوشیدنی های پر قند و پرکالری را مصرف می کند.

بنابراین به جای مصرف نوشیدنی های قندی، آبمیوه ها و نوشابه های مختلف توصیه می شود آب ساده یا چای بدون قند بنوشید.

9.عدم تحرک

اگر کالری مصرفی بیشتر از میزان کالری سوزانده شده باشد، افزایش وزن اتفاق می افتد. عدم تحرک آب کردن چربی های اضافه را سخت خواهد کرد و چربی شکم و پهلو به مرور افزایش خواهد یافت.

10.مصرف کربوهیدرات های ساده و عدم مصرف کربوهیدرات های پیچیده

بهتر است مصرف کربوهیدرات های تصفیه شده مانند نان سفید، پاستا و برنج سفید را کاهش دهید و به جای آن ها کربوهیدرات های پیچیده مانند سیب زمینی شیرین، لوبیا، جو و برنج قهوه ای مصرف کنید، مصرف این نوع کربوهیدرات ها به رفع چربی شکم کمک می کند.

برخلاف کربوهیدرات های تصفیه شده که باعث می شوند احساس گرسنگی کنید، کربوهیدرات های پیچیده به سیر ماندن طولانی مدت شما کمک کرده و باعث می شوند غذای کمتری بخورید. کربوهیدرات های پیچیده به دلیل فیبر بالایی که دارند، با سرعت خیلی کمتری هضم می شوند. بررسی ها نشان داده اند که انتخاب مواد غذایی سرشار از فیبر به کاهش وزن شما کمک زیادی می کنند.

11.توجه نکردن به غذایی که می خورید

تمرکز بر روی غذا و توجه بیشتر به احساس خود در زمان غذا خوردن به شما کمک می کند مقدار بیشتری از وزن خود را کاهش دهید.

خوردن با ذهن در حقیقت تمرینی است که به شما کمک می کند نسبت به عادت های خوردن خود کنترل بیشتری داشته باشید و در نتیجه کالری کمتری دریافت کنید. در این روش توجه بیشتری به گرسنگی و سیری خود می کنید، با سرعت و حواس پرتی کمتری غذا می خورید و تاثیر غذا بر روی ذهن و سلامت خود را درک می کنید. خوردن با ذهن به حفظ سلامت جسمی و روحی شما کمک کرده و یک روش موثر برای کاهش وزن محسوب می شود.

12.عدم انتخاب ورزش مناسب

انتخاب ورزش موثری که از آن لذت ببرید کار سختی است. خوشبختانه پیلاتس ورزش مناسبی برای شروع است و روش مناسبی برای تقویت ماهیچه ها محسوب می شود.

انجام حرکات پیلاتس به صورت روزانه حتی می توانند به کاهش وزن و کم کردن دور کمر کمک کنند. می توانید حرکات پیلاتس را مطابق سطح آمادگی خود انتخاب کنید، به علاوه پیلاتس برای تمام سنین مناسب است.

تغییرات در سبک زندگی برای کاهش چربی شکم

سبک غذا

انتخاب عادت های سالم به رهایی از چربی ها و همچنین پیشگیری از شکل گیری مجدد آنها کمک می کند. توصیه پزشکان این است که نیم تا یک کیلو وزن در هفته کم کنید تا کاهش وزن تدریجی و مداوم باشد.

تغییر در رژیم غذایی و کنترل حجم غذایی که می خورید همراه با ورزش و فعالیت های چربی سوز کامل کننده برای رفع چربی شکم و اطراف پهلو هستند.

·غذاها و خوراکی های گیاهی، مانند انواع میوه ها، سبزیجات دارای برگ سبز و غلات سبوس دار بدون کالری و چربی اضافه، مواد مغذی ضروری بدن را تامین می کنند.

. منابع پروتئین خام را به رژیم غذایی خود اضافه کنید، غذاهایی مانند تخم مرغ، ماهی و گوشت سفید پرندگان.

·انواع لوبیا و حبوبات به سیر ماندن شما کمک می کنند و به این ترتیب مصرف میزان کالری روزانه شما کاهش چشمگیری پیدا می کند.

· مصرف روزانه سدیم باید کمتر از 2300 میلی گرم باشد؛ کاهش مصرف سدیم نه تنها خطر بروز فشار خون بالا را کاهش می دهد، بلکه از تجمع مایعات در زیر پوست و بدتر شدن چربی شکم پیشگیری می کند.

با رعایت این نکات علاوه بر تغییرات درونی بدن، می توانید از لحاظ ظاهری نیز تغییراتی در خود ایجاد کنید.

برای پیشگیری از چربی شکم و پهلو چه کارهایی باید انجام دهیم؟

هرگز صبحانه را نادیده نگیرید. صبحانه نخوردن باعث انتخاب غذاهای ناسالم در طول روز و حتی چاقی به مرور زمان می شود. به علاوه صبحانه خوردن باعث شروع متابولیسم بدن شده و در نتیجه در طول روز غذای کمتری می خورید. شروع روز با صبحانه سالم و سرشار از کربوهیدرات و پروتئین مدت طولانی تری شما را سیر نگه می دارد.

برای ناهار غذاهای کم کالری انتخاب کنید. پروتئین و غلات سبوس دار انتخاب خوبی برای ناهار محسوب می شوند. توصیه می کنیم ناهار خود را با کمی میوه یا سالاد سبزیجات میل کنید. بهتر است بیشتر از گوشت مرغ و ماهی مصرف کنید.

آخرین وعده روز یعنی وعده شام، بسیار مهم است. متابولیسم بدن از عصر به بعد به تدریج کند می شود، بنابراین خوردن غذای سبک برای شام اهمیت بیشتری دارد.

میان وعده ها نیز اهمیت زیادی دارند. میان وعده به حفظ سوخت و ساز بدن کمک کرده و گرسنگی را برطرف می کند. میان وعده های سالم عبارتند از میوه ها و سبزیجات که هم کالری کمی دارند و هم به بدن آبرسانی می کنند.

رفع چربی شکم چگونه امکانپذیر است؟

گاهی جراحی پلاستیک برای کاهش چربی برخی مناطق خاص بدن استفاده می شود. یکی از این جراحی ها لیپوساکشن نامیده می شود.

در فرایند لیپوساکشن جراح ماده ای را به ناحیه هدف، مانند ران، تزریق می کند تا سلول های چربی را به مایع تبدیل کند. سلول های چربی با استفاده از مکش خلا از بدن خارج می شوند.

لیپوساکشن راه حلی برای تمام بدن محسوب نمی شود. این روش تنها بخش های خاصی را درمان می کند، به علاوه بدون تغییر در سبک زندگی، احتمال بازگشت مجدد سلول های چربی وجود دارد. این روش فقط به افرادی که به میزان خفیف یا متوسط دچار اضافه وزن هستند، توصیه می شود.

فرایندهای دیگری هم برای کاهش وزن در بزرگسالان وجود دارد. مانند جراحی بای پس معده یا تنظیم معده gastric bands که برای افرادی مناسب است که دارای اضافه وزن و تجمع چربی ها در ناحیه شکم و پهلو می باشند. اگر چاق هستید و چربی زیادی در ناحیه شکم و پهلوی شما تجمع یافته است، چنین فرایندهایی از لیپوساکشن موثرتر خواهند بود.

اما تمام این فرایندها عوارض زیادی دارند. تصمیم اینکه برای کوچک کردن شکم و پهلو جراحی پلاستیک انجام دهید، یک مسئله کاملا شخصی است، اما قبل از هر تصمیمی توصیه می شود روش های مختلف را بشناسید و آنها را با یکدیگر مقایسه کنید.

عوارض لیپوساکشن برای برداشتن چربی شکم و پهلو عبارتند از:

·خطرات بیهوشی

·کبودی

·تغییر در میزان حساسیت پوست که ممکن است تداوم پیدا کند

·آسیب به ساختار عمقی پوست، مانند عصب ها، عروق خونی، ماهیچه ها، ریه و اندام داخلی ناحیه شکم

·ترومبوز ورید عمقی، پیامدهای قلبی و ریوی

· تجمع مایعات

·عفونت

· نیاز به بررسی مجدد جراحی

·التهاب مداوم

·سرعت کم بهبود زخم ها

· شل شدن پوست و بدتر شدن سلولیت

·التهاب

· بروز خطوط نامنظم یا نامتقارن

·تغییرات رنگ نامنظم