نائب رئیس کمیسیون برنامه وبودجه شورای شهر تهران به تشریح اولویت مناطق شهرداری در تخصیص بودجه 1401 اشاره کرد و گفت: 1500 پروژه به ارزش 2 هزار 500 میلیارد در محلات تعریف شده است.
به گزارش مرور نیوز، میثم مظفر نائب رئیس کمیسیون برنامه وبودجه شورای شهر تهران در نشست خبری این کمیسیون که به تشریح بودجه 1401 شهرداری پرداخته شد با اشاره به اینکه 6 سرفصل اصلی را شورای شهر از شهرداری در بودجه 1401 در نظر گرفته است که مربوط به ارتقا زیست پذیری در سطح شهر تهران، ایجاد آرامش در شهر، ارتقای مشارکت های اجتماعی، عدالت اجتماعی، رشد و تعالی شهروندان و حکت به سمت شهری پیشرفته با اصالت و هویت ایرانی و اسلامی مدنظر است.
وی ادامه داد: یکی از موضوعاتی که در نظام بودجه ریزی شهرداری ها به عنوان یک استاندارد مورد توجه است این است که سهم تملک دارایی های سرمایه ای شهر در بودجه است، بودجه های هنگفتی در شهرداری برای نگهداشت شهر اختصاص می دهند و سعی کردیم صرفا 45 درصد از بودجه صرف نگهداشت و دستمزد شود و مابقی صرف زیرساخت های پایدار شهر (مثل مترو، اتوبوس و..) شود.
مظفر گفت: هرچند گفته می شود شورای شهر جدید تنها از شهرسازی میخواهد درآمد کسب کند و به دنبال شهرفروشی است در حالیکه در سال 1400 که به شدت رکود ساخت و ساز داشتیم و 7 هزار پروانه ساخت صادر شده است و سهمی که درامد از این حوزه داشته است 43 درصد کل بودجه بوده و سال 1401 صرفا یک درصد افزایش یافته است. و سعی شده د رنظام درآمدی به سمت درآمدهای پایدار برویم.
نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شهرداری تهران با تاکید بر اینکه عدالت برای ما ارزش اصلی است و نمودارها نشان میدهد برای اولین بار در بودجهریزی شهرداری منطقه 18 رتبه یک را از حجم ریالی بودجه بدست آورده است. اظهار داشت: به عنوان یک منطقه کم برخودار، در رتبه دوم منطقه 12 قرار گرفته، منطقه 19 رتبه سوم را به خود اختصاص داده است، چون فضاهای بی دفاع شهری در آن بسیار است، همچنین در رتبه بعدی منطقه 22 قرار گرفته که به ظاهر مدرن است اما کاملا شکل نیافته است و محلات متعددی با کوچههای خاکی دارد.
وی افزود: منطقه 20 به دلیل وسعت و محرومیت، منطقه 15 جزو مناطق کم برخوردار و منطقه 21 که وضعیت بسیار نابه سامان دارد و به شدت دچار عقب ماندگی هستیم و نیازمند توجه ویژه است.
مظفر با اشاره به اینکه درمنطقه 19، حدود 335 درصد رشد بودجه داشتیم و تغییرات بنیادین را ایجاد کرده ایم، یادآور شد: منطقه 17 از نظر وسعت بیشترین رشد بودجه را داشته است.
نائب رئیس برنامه وبودجه شورای شهر تهران گفت: راجع به پروژههای منطقهای و بزرگ مقیاس سعی کردیم با همفکری شورایان و نخبگان، 1500 پروژه تعریف کنیم و تعریف این پروژه ها معین به ارزش 2 هزار 500 میلیارد در محلات تعریف شده است.
وی با یادآوری اینکه سال 1400 تنها یک کد پروژه برای توسعه محلی داشتیم ابراز داشت: وقتی طول سال ذیل آن پروژه تعریف می شد و در تخصیص منابع دچار مشکل می شدند.
مظفر گفت: افتتاح 7 ایستگاه مترو در دستور کار است و اگر درآمد شهرداری بیش از 50 هزار میلیارد تومان بیشتر باشد، به توسعه مترو اهتمام خواهیم داشت.
وی افزود: در سال آینده 15 کیلومتر به طول مسافت خطوط مترو اضافه می شود که عمدتا این توسعه در خط 4، 7 و 6 است.
نائب رئیس برنامه وبودجه شورای شهر تهران با اشاره به اینکه علاوه بر هزار دستگاه اتوبوس پیش بینی خرید و اورهال شده است گفت: هزار و 500 دستگاه هم با کمک تهاتر با دولت در تعهد دولت خریداری می شود.
وی ادامه داد: درحوزه تاکسیرانی هدف نوسازی 10هزار تاکسی فرسوده را پیش بینی کرده ایم.
مظفر گفت: برای کمک به معلولین پیش بینی بودجه ای و برنامه ای آنگونه بوده که برای سرویس مدارس معلولان، 5200 میلیارد تومان بودجه پیش بینی شده است.
وی افزود: در زمینه بافت فرسوده نیز در بودجه به این شکل پیش بینی شده که 9 درصد سود بانکی تسهیلات بانکی برای نوسازی به عهده شهرداری گذاشته شود.
مظفر یادآور شد: انضباط و شفافیت مالی و کاهش صدور اضافه بنا از دیگر اهداف این برنامه بوده است.
وی در پاسخ به سوالی درباره برنامه شهرداری برای فروش املاک ابراز داشت: عمدتا مراکز تجاری که به صورت مشارکتی به منظور مولد سازی به فروش خواهد رفت و نظام درآمدی شهرداری به صورتی حفظ شده که هزینه ها و درامد صرف توسعه و حفظ زیرساخت های شهر شود.
نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه درباره عدم صیانت از شورایاری ها و عدم نام بردن از این نهاد در بودجه 1401 گفت: در دوره پنجم نهاد شورایاری ها حفظ نشد و ما سعی کردیم در 2 هزار و 500 پروژه محلی تعریف شده از ظرفیت این افراد استفاده می کنیم.