درحالیکه شهردار تهران طی حکمی از سوی وزیر کشور عنوان جانشین وزیر در ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران کلانشهر تهران دارد اما هیچ اقدام موثری در این خصوص نداشته است.
به گزارش مرور نیوز، آلودگی و غبارگرفتی هوای شهر تهران در دو روز اخیر حواشی متعددی را به همراه داشت که بخشی از این موارد از سوی مدیران شهری مطرح شد.
در همین راستا عبدالمطهر محمدخانی، رئیس مرکز ارتباطات شهرداری تهران در توییتی نوشت:
آلودگی امروز هوای تهران داخلی و ناشی از فعالیت وسایل نقلیه و یا صنایع نیست.
کانون گردوغبار کشورهای غرب و شمال غربی ایران و ناشی از پدیده تغییر اقلیم، خشکسالی و بیابانزایی است.
تغییر اقلیم، یک مساله ملی و فراملی است که تلاش سازمان محیط زیست و وزارت خارجه را میطلبد.
کمیته اضطرار آلودگی هوا به ریاست استاندار در جلسه امشب مجددا درباره تعطیلی فردا تصمیم خواهد گرفت.
شهرداری تهران با ارائه اطلاعات دقیق ماهوارهای از شرکت کنترل کیفیت هوا به این کمیته و آمادگی همهجانبه برای افزایش ظرفیت ناوگان حمل و نقل عمومی در کنار دولت و مردم خواهد.
اما رئیس مرکز ارتباطات شهرداری تهران درحالی از بار مسئولیت این ارگان نسبت به معضل آلودگی هوا شانه خالی میکند که در آذر ماه سال گذشته وزیر کشور در حکمی علیرضا زاکانی شهردار تهران را به عنوان جانشین خود در ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران کلانشهر تهران منصوب کرد.
به گزارش مرور نیوز، درحکم احمد وحیدی خطاب به علیرضا زاکانی آمده است: به استناد تبصره (۱) ماده (۱۰) قانون مدیریت بحران کشور و بند یک مصوبه جلسه مورخ ۳-۹-۱۴۰۰ ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران کلانشهر تهران، نظر به شرایط ویژه و اهمیت کلانشهر تهران به عنوان پایتخت جمهوری اسلامی ایران، با توجه به ظرفیت ها و قابلیت های شهرداری تهران و نیز شایستگی، تعهد و تجارب ارزنده شما، به موجب این حکم جناب عالی را به عنوان «جانشین رییس ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران کلانشهر تهران» منصوب میکنم.
درحالیکه شهردار تهران واکنشی نسبت به وضعیت تاسفبار آلودگی هوای تهران نمیدهد و رئیس مرکز ارتباطات شهرداری هم علت این مهم را عوامل خارجی مانند گردوغبار و ریزگرد عنوان میکند و توجهی به نقش شهرداری در کنترل آن ندارد؛ بهروز شجاعی فعال رسانهای در توئیتی وظیفه شهردار را که در حکمش از سوی وزیر کشور مطرح شده است ، یادآوری میکند و مینویسد:
اگرچه این ریزگرد به علت ریزگردهای مسافر بود، اما نقش شهرداری در مدیریت این بحران پررنگ است. اول اینکه شهرداری میتوانست باتصمیم فوری خروج افراد از خانه را در این شرایط با محدودیتهای جدی همراه کند.
همچنین منع تردد یا اعمال طرح ترافیک سراسری از درب نازل برای به حداقل رساندن ترددها میتوانست نقش مهمی در آسیب به سلامت شهروندان ایفا کند.